Rajtam kívül van más kismama is aki szinte minden nap veszekszik a férjével? Akit elnyom a férje?
Mi szeretjük egymást ,de Ő mindíg megaláz engem szavakkal,érezteti,hogy nem felelek meg neki,sem külsőleg és főleg nem belsőleg.Mindíg azt kapom,hogy miért nem megyek ki a barátnőkkel (sőt mindíg megkapom,hogy hiszen barátnőm sincs..mivel kiköltöztem hozzá ebbe az átkozott faluba ahol senkit nem ismerek,akik meg barátaim lettek a munkahelyről,nem tudok velük találkozni sűrűn spórolás szempontjából,mert ide több 10 km),miért nem sminkelek többet,miért nem járok sűrűn fodrászhoz akár csak egy hajmosásra,szárításra(sose jártam sűrűn,egyenes a hajam,növesztem,nem törik én is meg tudom mosni,nem festetem...ja a festésról...miért nem festetem be?),miért nem vasalom többet a hajam,miért nem hordok magassarkút sűrűbben,miért nem tetetek póthajat,vagy daueroltatom be úgy mint régen (mert tönkrettette a hajam) és miért nem tudok egyedül dokihoz menni mint a többi kismama (ezt akkor kaptam mikor mennem kellett a kórházba..egy óra kocsival ilyen szar időben,tudja jól,hogy szédelgős is vagyok ,de miníg kapom,hogy más kismamákat Ő egyedül lát az utcán menni,tegyük hozzá,hogy kórházban is feküdtem a 24. héten alhasi görcsökkel,nem szívesen megyek egyedül sehová)Kórházról jut eszembe,multkor bölcsesség fogat húztak,egy napot bent kellett vele feküdnöm,mert olyan helyre nőtt,hogy alig tudták kivésni,fájt a fejem 2 hétig de nagyon,fél fejem feldagadt kétszeresére..Oda is menjek egyedül,mert más is egyedül megy.tegyük hozzá az a kórház meg még messzebb van innen mint 1 óra mert csak ott volt szájsebészet.
Miért nem kötök,miért nem olvasok (multkor kiadott egy istenes könyvet nekem kötelező olvasmánynak,nem olvastam el,kaptam az osztást,) miért nem megyek ki sétálni csak az utcában oda-vissza (zsákutcában lakunk,hülyén néznék ki ha mennék egyet a végéig meg vissza) Miért nem megyek gyalog a boltba,miért kell kocsival (multkor mesélte,hogy amikor a bolthoz vezető utcában dolgozott és jött haza,mindíg egy nagy kődarabbal a kezében jött ,mert egy kutya ki szokott menni (sőt nem is egy,multkor két nagy német dog majdnem leszedett egy biciklist az ülésről) én meg terhesen sétáljak arra...de amúgy már megkaptam,ha meglesz a baba,majd muszály lesz vele sétálnom arra babakocsival.
Terhességem első hetében csak feküdni tudtam,mert ahogy felkeltem összehánytam magam,véreztem kicsit és a hányástól való erőlködés nem tett jót ,megpróbáltam elkerülni,de Ő addíg cseszegetett,hogy menjek sétáljak,míg ki nem vánszorogtam az udvarra,ahol 2 perc mulva össze hánytam magam,aztán kiderült,hogy fel sem szabadott volna kelnem,de ezétz is napokig nyagatott.
Sorolhatám mág,a lényeg,hogy nem vagyok jó úgy ahogy vagyok,pedig nem vagyok csúnya,de egy cicababa sem aki magassarkú nélkül nem tud menni,smink nélkül nem tud aludni,de mind emellett legyek az az igazi falu béli háziasszony is .Emellett véleményem sem lehet,kussoljak,akkor nyugi van,ha nem akkor veszekszünk,amiért persze mindíg én vagyok a hibás,mert csendben is maradhattam volna.Ma egy vita után (miután szétrúgta a ruhaszárító ellványt) azt mondta,hogy próbáljuk meg magunkat vissza fogni kicsit mindketten. Lecsillapodtunk,majd meg akartuk beszélni a dolgainkat ,Ő már kiabált.Elmondtam neki,hogy az előbb beszéltük meg,hogy visszafogjuk magunkat nem? erre a válasz: igen fogd vissza magad és akkor nem lesz veszekedés....
Na mindegy...lényeg,hogy nem érzem magam így jól a bőrömben,nem vagyok önmagam, kezdek félni a kirohanásoktól,mert engem még nem bántott (ha az nem bántásnak számít,hogy néha megszorít vagy megcsíp,csak hogy fájjon,de ütni nem üt) de maga körül mindent szétver ilyenkor..ha nem is jön válasz,legalább kiírtam magamból egy részét annak ami nyomaszt...
24 évesen ilyen lelki terrorban élni, és ide szülni.
Nézz magadba, hogy ezt akarod a gyerekednek?
Először is, az a néhány kedves dolog nem törli el a bunkóságait! Az én párom mindig rendes, és akkor ha te megfogtad az isten lábát, akkor én? Szinte sose veszekszünk, talán évi 1-2 alkalommal. És sokan vannak így.
Másrészt tegyük fel fiút szülsz, ha nem most, akkor később. Mit lát majd az apjától és a nagyapjától? Ugyanolyan gyereket nevelsz majd mint ő. És a szorítás és csípés előbb utóbb ütéssé változik. Ezt garantálom. Én 4 évig éltem egy ilyen kapcsolatban, és nem kívánom senkinek. Ne legyél olyan bolond mint én!!!
Innen töltsd le a kiadványt, és alaposan olvasd el. Meg fogsz lepődni, hogy a TE egyéninek gondolt esetedet írja le, mint a bántalmazás kezdete. A kedveskedés is a játszma része.
A könyvből meg fogod látni, hogy mi vár rád, ugyanis ez egy nagyon-nagyon szokványos forgatókönyv, nem egyedi eset.
nem őt csesztették, de ahogy írtad ez a családmodellje, az apjával való identifikációja, ezt ismeri, ez a természetes neki.
foglalkoznia kellene ezzel, hogy a modell kicserélődjön benne, de ezt csak saját elhatározásból lehet. más megoldást nem igazán látok arra, hogy hosszútávon másképpen viselkedjen. minden bizonnyal lesznek időszakok, amikor ez majd enyhül, de vissza fog térni a megszokott viselkedése.
Tegnap este ahogy haza jött a munkából, egyből erről akart velem beszélni,mert délután felhoztam a válást.Sokat beszéltünk,nem veszekedve,hanem higgadtan. Végre végig hallgatott,elmondtam neki ugyan ezeket,amik bántnak.
Szerintem egy utolsó esélyt adtunk most még magunknak és ha nem megy,valószínüleg mindketten arra jutunk,hogy külön kell mennünk.
Ma elég jó napunk volt együtt..Remélem nem minden csoda három napig tart.
Szia! Így végigolvasva valóban a férjed tűnik "rossznak", viszont az egyik kommentedben te is írtad, hogy sokszor cseszteted őt dolgokkal.
Lehet, hogy neked is végig kellene gondolnod saját magadat, saját szavaidat, tetteidet, mert valóban okozhatsz azokkal rengeteg konfliktust. Az én anyám tipikusan az a fajta, aki sehova, semmi pénzért nem megy gyalog, csak kocsival, esetleg biciklivel, vagy mást küld el maga helyett. Mindenkit megszól, hogy ez miért nem sportol, az miért nem fogy le (holott ő ugyanúgy molett és nem mozog semmit), vagy bármi más dologban megszól másokat. Neki én is mondanám, hogy bzdmeg, miért nem mész le TE sétálni az utcára? vagy te miért nem csinálod ezeket, ha másokban hibának látod?? Tényleg kiidegel mindenkit, főleg amikor magát sajnáltatja, hogy jaj ő milyen korán felkelt, egész délelőtt főzött....közben meg 9től 7ig aludt (ami 10 óra), és a délelőtti főzés kb 2 óráig tartott, szóval sokszor saját maga is elhiszi a hazugságait.
Nem lehet, hogy te is ilyen típusú vagy? Nem megbántani akarlak, de ha ilyen vagy, akkor megértem a férjedet, ha gyakran beszólogat neked, mert én is ezt tenném. (csaj létemre is). Viszont ha így folytatódik minden, akkor valóban a válás a megoldás, mert soha sem fog tudni téged így elfogadni, te pedig nem biztos hogy képes leszel változtatni...
Persze bocsánat, ha rosszul látom, csak felvetettem egy más fajta verziót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!