Más családban is előfordul, hogy nem foglalkoznak azzal amit a kismama mond/kér/veszekszik miatta, csak azért mert ráfogják, hogy a hormonok miatt érzékeny és hsiztis?
Lassan megőrülök. Már belefáradtam.
Főképp hogy úgy érzem: TEHETETLEN VAGYOK.
Elég sok a vita nálunk, mert anyukám egyre többet jön segíteni - de eléggé mésképpen csinál mindent mint kellene.
Ha szólok érte, csak legyint (mintha a kismamákat nem kéne emberszámba venni), és sajna ez már ráragadt a páromra is kicsit.
És a legrosszabb,ha kiálok az igazamért, akkor még pocsékabb helyzetbe kerülök: mert tulajdonképpen tényleg vitába/hisztibe torkollik - ergo nekik lesz igazuk.
Hogy lehet kitörni a hormon-vezérelt kismama skatulyából?
miért megy segíteni, veszélyeztetett vagy? vagy csak túlaggódja magát?
Nekem meg nem segítettek, mintha nem is lettem volna terhes, ablakot is pucoltam, mindent, na az jobb?
Huuu, ez tenyleg para lehet. De ha ez vigasztal, a szulessel tuti "kitorsz" majd a kismamaskatulyabol :)...
szerintem inkabb ne foglalkozz semmivel, aludj, pihend ki magad, utana mar nem lesz ra lehetoseget. Ha anyukad kiugralja magat talan lecseng majd a kilometerhianya is :)...
Szia!
Esküszöm már nem is szeretek kismamának lenni én sem. Nekem anyum messze van , de ő nagyon aranyos soha nem kérdez hülyeségeket, meg nem is szol bele semmibe, csak ha a véleményét érdezem.
Anyósomat meg már kimondhatatlanul utálom. Mintha nem is lennék terhes. Ma is például elég rosszul lettem mire megfőztem. Nagyon rám jön a légszomj mostanában. 30 hetes vagyok. Már kivülröl is látszik ha mozgolódik a baba. De figyelembe sem veszi még csak meg sem emliti. Pedig mi 3 évet vártunk rá és állitólag ő jobban várta az unokát mint bárki más. Kérdez ostobaságokat , ami nekem már sokszor nagyon idegesitő. Azt hiszi ő mindent jobban tud mint én. Én is magamnak csinálok mindent, még az ablakot is meg fogom pucolni szülésig.
első vagyok. Hasonlóan voltam én is, csak 20 hónap a két gyerek között a különbség. (Azt hittük, nem fog összejönni elsőre és nekiálltunk.) Gondolhatod, mit futkároztam a nagy után, ki is nyílt már a méhszáj terhesség felétől, de nem foglakozott vele senki. Csak azért nem lett koraszülés a doki szerint is, mert el volt akadva a gyerek, császár is lett.
Szerintem hunyd be a szemed, csináljanak, amit akarnak, te meg töltsél annyi időt a gyerekeddel, amennyit csak tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!