Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 37 éves kismama vagyok. Még 5...

37 éves kismama vagyok. Még 5 hetes. Milyen vizsgálatokra kell számítanom? Mikor csinálják a toxaplazma vizsgálatot és milyen az?

Figyelt kérdés
2012. jan. 8. 12:43
 1/8 anonim ***** válasza:

toxoplazma egy vérvizsgálat, ezt az elsö laborral csinálják, majd ha nem vagy és nem is volt toxoplazmózisod akkor még 2x nézik vérböl.

Amire számítanod kell mindenképpen a kombinált genetikai teszt de lehet kihagyják, mert neked mindenképpen elöírják a magzatvíz vételt, ami elég veszélyes lehet, de nálad már a korod miatt nagyon nagy az esély genetikai betegséggel született gyerekre. ilyenkor több gyerekes anyukák van aki kapásból elveti ezt a vizsgálatot, és max a kombináltat csináltatja, de van akinek meg a kombináltat meg sem csinálják csak a magzatvíz vételt.

Mindegyik ugyan az a genetikai betegségeket nézi, csak a kombinált egy rizikófaktort ad meg ami nem egy pontos adat, míg a magzatvízvétellel egy telejsen pontos eredményt mondanak. (de a magzatvíz vételnél 1% az esély a vetélésre)

Aztán a többi vizsgálat már nem a korod miatt lesz. ami még fontos a 24-ik héten vércukor vizsgálat, és 36-ik héten egy streptococcus-B vizsgálat. a többi normál UH talán még a 20-ik heti UH ami fontos, ott belsö szerveket nézik át, hogy minden kifejlödött-e.

2012. jan. 8. 12:52
 2/8 A kérdező kommentje:
köszi a választ nagyon. Félek. remélem minden rendben lesz. A magzatvízvételtől rettegek. Amúgy már van egy 6 éves kislányom vele minden simán ment. Ennek a terhességnek is sikerülnie kell:)
2012. jan. 8. 13:00
 3/8 anonim ***** válasza:
Én nyáron voltam 37 éves és decemberbe szültem.most itt van a 4 hetes egészséges fiam a kezemben..Nekem volt kombinált és integrált tesztem is.AFP alacsony lett ezért voltam genetikai uh de mivel minden más leletem rendben volt,a genetikus nem javasolta a magzatvíz vételt.De ha kértem volna megcsinálják.Ha bármi kérdésed van írj
2012. jan. 8. 13:46
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi Moncsi a választ neked is! Írtam privit neked!
2012. jan. 8. 14:23
 5/8 anonim ***** válasza:
En 39 eves voltam, elso terhesseggel es nem eroltettek a magzatviz mintavetelt. Persze nagyon ajanlottak a korom miatt, de en inkabb az integralt tesztet csinaltattam meg, mert a veteles kockazata ugyanakkora volt, mint a korom miatt a genetikai rendellenesseg (1%). Mivel nagyon jo eredmenye lett az integralt tesztnek, igy a doki nem forszirozta tovabb az amniocentezist. Azota 2 eves a makk egeszseges lanyom:-))
2012. jan. 8. 17:54
 6/8 A kérdező kommentje:
Milyen ez az integrált teszt,és hogyan végzik? nekem az első kislányom 6 éves már és makk egészséges ő is,31 évesen szültem.
2012. jan. 9. 10:47
 7/8 anonim ***** válasza:
Én 40 évesen szültem, igaz második babámat, de én sem voltam magzatvíz mintavételen. Minden eredményem tökéletes volt, így a dokimmal közösen úgy döntöttünk, hogy nincs rá szükség. Makk egészséges a kislányom. :))) A tökéletes AFP és kombinált teszt után még két helyen voltam genetikai UH-on.
2012. jan. 9. 11:02
 8/8 anonim ***** válasza:

Az integrált teszt tartalmaz 2 vérvételt (a 12. és a 16. hétn) illetve egy genetikai ultrahangot. A vérvételek során 4 dolgot néznek a vérben: AFP-t, plussz 3 másik dolgot, de a nevükre nem emlékszem. A genetikai UH-n pedig tarkóredot mernek. A végeredmény számolásához figyelembe veszik a korod, a vérminták eredményét, a tarkoredo vastagsagat, a sulyod, valamint fontos a kismama eredete (azsiai, europai, stb) is. Ezek egyuttes vizsgalatabol szamitjak a valoszinusegi mutatokat Down korra, Edwards korra es harmadik genetikai rendellenesseg nevere mar nem emlekszem, de itt egy oldal, ahol mindenrol bovebb infot kaphatsz, foleg az integralt tesztrol.

[link]

2012. jan. 14. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!