Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Rajtam kívül van más kismama...

Rajtam kívül van más kismama is aki szinte minden nap veszekszik a férjével? Akit elnyom a férje?

Figyelt kérdés

Mi szeretjük egymást ,de Ő mindíg megaláz engem szavakkal,érezteti,hogy nem felelek meg neki,sem külsőleg és főleg nem belsőleg.Mindíg azt kapom,hogy miért nem megyek ki a barátnőkkel (sőt mindíg megkapom,hogy hiszen barátnőm sincs..mivel kiköltöztem hozzá ebbe az átkozott faluba ahol senkit nem ismerek,akik meg barátaim lettek a munkahelyről,nem tudok velük találkozni sűrűn spórolás szempontjából,mert ide több 10 km),miért nem sminkelek többet,miért nem járok sűrűn fodrászhoz akár csak egy hajmosásra,szárításra(sose jártam sűrűn,egyenes a hajam,növesztem,nem törik én is meg tudom mosni,nem festetem...ja a festésról...miért nem festetem be?),miért nem vasalom többet a hajam,miért nem hordok magassarkút sűrűbben,miért nem tetetek póthajat,vagy daueroltatom be úgy mint régen (mert tönkrettette a hajam) és miért nem tudok egyedül dokihoz menni mint a többi kismama (ezt akkor kaptam mikor mennem kellett a kórházba..egy óra kocsival ilyen szar időben,tudja jól,hogy szédelgős is vagyok ,de miníg kapom,hogy más kismamákat Ő egyedül lát az utcán menni,tegyük hozzá,hogy kórházban is feküdtem a 24. héten alhasi görcsökkel,nem szívesen megyek egyedül sehová)Kórházról jut eszembe,multkor bölcsesség fogat húztak,egy napot bent kellett vele feküdnöm,mert olyan helyre nőtt,hogy alig tudták kivésni,fájt a fejem 2 hétig de nagyon,fél fejem feldagadt kétszeresére..Oda is menjek egyedül,mert más is egyedül megy.tegyük hozzá az a kórház meg még messzebb van innen mint 1 óra mert csak ott volt szájsebészet.

Miért nem kötök,miért nem olvasok (multkor kiadott egy istenes könyvet nekem kötelező olvasmánynak,nem olvastam el,kaptam az osztást,) miért nem megyek ki sétálni csak az utcában oda-vissza (zsákutcában lakunk,hülyén néznék ki ha mennék egyet a végéig meg vissza) Miért nem megyek gyalog a boltba,miért kell kocsival (multkor mesélte,hogy amikor a bolthoz vezető utcában dolgozott és jött haza,mindíg egy nagy kődarabbal a kezében jött ,mert egy kutya ki szokott menni (sőt nem is egy,multkor két nagy német dog majdnem leszedett egy biciklist az ülésről) én meg terhesen sétáljak arra...de amúgy már megkaptam,ha meglesz a baba,majd muszály lesz vele sétálnom arra babakocsival.

Terhességem első hetében csak feküdni tudtam,mert ahogy felkeltem összehánytam magam,véreztem kicsit és a hányástól való erőlködés nem tett jót ,megpróbáltam elkerülni,de Ő addíg cseszegetett,hogy menjek sétáljak,míg ki nem vánszorogtam az udvarra,ahol 2 perc mulva össze hánytam magam,aztán kiderült,hogy fel sem szabadott volna kelnem,de ezétz is napokig nyagatott.

Sorolhatám mág,a lényeg,hogy nem vagyok jó úgy ahogy vagyok,pedig nem vagyok csúnya,de egy cicababa sem aki magassarkú nélkül nem tud menni,smink nélkül nem tud aludni,de mind emellett legyek az az igazi falu béli háziasszony is .Emellett véleményem sem lehet,kussoljak,akkor nyugi van,ha nem akkor veszekszünk,amiért persze mindíg én vagyok a hibás,mert csendben is maradhattam volna.Ma egy vita után (miután szétrúgta a ruhaszárító ellványt) azt mondta,hogy próbáljuk meg magunkat vissza fogni kicsit mindketten. Lecsillapodtunk,majd meg akartuk beszélni a dolgainkat ,Ő már kiabált.Elmondtam neki,hogy az előbb beszéltük meg,hogy visszafogjuk magunkat nem? erre a válasz: igen fogd vissza magad és akkor nem lesz veszekedés....

Na mindegy...lényeg,hogy nem érzem magam így jól a bőrömben,nem vagyok önmagam, kezdek félni a kirohanásoktól,mert engem még nem bántott (ha az nem bántásnak számít,hogy néha megszorít vagy megcsíp,csak hogy fájjon,de ütni nem üt) de maga körül mindent szétver ilyenkor..ha nem is jön válasz,legalább kiírtam magamból egy részét annak ami nyomaszt...

2013. dec. 19. 17:23
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Fú de lennék a baratnod,rögtön elvinnelek onnan a fenébe.Hat kinek képzeli ez magát?Ki ez Adonis.Mond hogy van valakid akihez elmenekulhetsz ettől az idiotatol :( Úristen annyira-sajnallak.
2013. dec. 19. 17:52
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy nagyon nehéz lehet neked, nyilván te is tudod mi lenne a legjobb, de nem mered, akarod vagy tudod meglépni, sajnos mi sem nagyon tudunk neked segíteni. Alap kérdésedre a válasz biztosan van még ilyen áldozat típusú nő, de ettől még nem lesz normális. Sőt nem akarlak elkeseríteni, de szerintem ez idővel egyre rosszabb lesz. ha meglesz a gyerek majd vele fog zsarolni, hogy ne hagyd el, mert nyilván rajtad éli ki a pszichoagresszív hajlamait.

Szóval engem a helyedben nem érdekelne, hogy egyedül kell a gyerekemet felnevelnem, de menekülnék innen. Mondtad, hogy úgy költöztél valahonnan ide, nincs ott barátod? vagy a családoddal mi a helyzet?

2013. dec. 19. 18:06
 13/31 anonim ***** válasza:
14%
Te főzted
2013. dec. 19. 18:15
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen felesleges azzal jönni, hogy nem kellett volna egy ilyen kapcsolatban gyereket vállalni - 24. hetes, a megoldásra kell törekedni.

Azok szoktak így viselkedni, akik ezt látták maguk körül, valószínűleg vele és az anyjával is így viselkedett otthon az apja. Ennek köszönhetően alacsony önbecsülése lehet és minden bizonnyal rosszul viseli a stresszhelyzeteket - ez nem miattad van! Arra vigyázz, hogy el ne hidd, hogy te vagy később a közös gyereked bármiért is az oka lehettek a kirohanásainak. Sajnos magától nem fog megváltozni! Változni csak akkor fog, ha elfogadja, hogy vele van a hiba és nem veled/veletek. Az ésszerű és tudom, hogy nagyon fájdalmas megoldás az lenne, ha el tudnál tőle menni - honnan költöztél hozzá? Mi a helyzet a te családoddal? Tudnak ezekről a kirohanásokról?

Ha józan pillanataiban lehet vele beszélni, akkor próbálj meg egy ilyen kirohanást felvenni és utólag szembesíteni vele.

2013. dec. 19. 19:02
 15/31 A kérdező kommentje:

Köszi,hogy őszintén megmondjátok a véleményeteket..

Nem számítottam arra,hogy ennyire rossz vélemény lesz a férjemről.Vissza olvasva a kérdésemet,tényleg durván hangzik,viszont azért nem ilyen egyszerű,mert amit leírtam az egy töredéke a dolognak.Nem tudom egyszerűen eldönteni ,mérlegelni a dolgokat,mert én is sokszor rágom minden hülyeséggel a fülét,amiből vita kerekedik,vagy éppen vita közben azért én is megmondom neki,ha úgy gondolom,hogy egy idióta,tehát nekem is vannak beszólásaim, én is tudom Őt szavakkal bántani és igazából csak a vitákról írtam,de már mondták róla azt is ,hogy megfogtam az Isten lábát,mert ,hogy jót is írjak róla mindIg mindenben segít,takarítani,akár mosni,vasalni,főzni,vagy akármit amire megkérem,ha van ideje moziba visz,vagy ahova szeretnék menni,mindent megtesz értem és a babánkért is ,alapvetően egy jószívű ember és ezért sem tudok rajta kiigazodni.Nem tudom,hogy tényleg én vagyok- e ilyen idegesítő ,hogy ilyeneket kihozzak belőle mint amikor belever vagy rúg valamibe.

Az,hogy csináljak ezt,csináljak azt apránként jött össze,de mindenre emlékszem mert nagyon rosszul esnek.

A babát is tényleg imádja,már most,minden vizsgálatnál ott van,még ha mondja,hogy más kismama így meg úgy,nagyon várja,agyon csókolgatja a pocakom.

Ezeket azért írom le,hogy tudjátok,hogy sok olyan tulajdonsága is van ami szerintem kiemelkedik a többi férfiétól és nem alapból tah.ó paraszt,de tud az is lenni.

Beszéltünk már válásról,ha nem tudunk össze csiszolódni,nem kell tőle menekülnöm,mert elfogadná a döntésem,mert Ő is tudja,hogy ez így nem jó.Csak jó lenne ha egy kívülálló látná az életünket és megmondaná kinek mit kellene változtatni.Ha még lehet.

2013. dec. 19. 19:38
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Húha...kicsi fogalom zavar van a fejedben...a szeretet szónak más az értelme. Pl. az ami a mi házasságunkra illik. Mi tényleg szeretjük egymást. Pár példa: Mindent közösen megbeszélünk, és döntünk el. Sosincs hangos szó a házban, max ha szól a zene, és nem hallja hogy szóltam. Mindenhová együtt megyünk, mindent együtt csinálunk. A gyereknevelésben ugyanúgy kiveszi a részét mint én...mind az 5 szülésnél bent volt. na erre lehet mondani, hogy szeret...De ami nálatok van, azt úgy hívják önző dög...Én egy órát nem maradnék mellette....most még nincs meg a baba, de ha meglesz, képzeld el, akkor mit fogsz majd kapni......mé nincs ebéd, mé van kosz, mé bőg agyerek, mé vagy melegítőbe, hogy nézel ki, dagadt vagy....soroljam???? Amíg tudsz addig menekülj ebből a kapcsolatból.......
2013. dec. 19. 20:27
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos telejsen igaza van az előzőnek. :( A gyerek még a legszilárdabb kapcsolatokban is okoz nehézséget nemhogy iylen önzö férfi mellett.
2013. dec. 19. 21:04
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Most amit másodjára áll abban az látszik, hogy mi miatt vívódsz, az, hogy néha a tenyerén hordoz szerintem kevés, nálam nem kompenzálná az általad először leírt viselkedésformát. Viszont sajnos vannak áldozat típusok, mint te pl (nem vedd sértésnek kérlek) aki egy nagy pofon után megbocsájt egy csokor virágért (csak, hogy durván fogalmazzak).

Annak, amit az elején leírtál csak a fele igaz akkor ennek nem lesz jó vége hosszútávon. Viszont mi ugye vadidegenek vagyunk akik egyszerűen nem tudnak valós képet alkotni a dologról. Nincs egy barátnőd aki ismeri a férjed? Akivel elbeszélgethetnél erről?

2013. dec. 19. 21:13
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
egyetértek én is az előzőekkel. szerintem is ez csak rosszabb lesz. egy jó kapcsolatnak is kihívás a gyerek...és még ne beszéljük a sok mellékes dologgal, ami vele jöhet: nem megy le rögtön a plusszkiló, nincs kedv a szexhez (altáji gondok vagy hormonális, éjszakázások miatt stb), az új szerepek stb. mi tudunk hangosan is veszekedni és van olyan is, hogy úgy látjuk összedőlnek a dolgok, aztán meg leesik milyen együgyü dolgokon majrézunk...de alapból tisztelettel, szeretettel vagyunk egymás iránt, nem basztatjuk egymást, közösen rendezzük a gyereket, együtt dolgozunk, végérvényben mindent együtt csinálunk..és elégedettek, boldogok vagyunk..gondold át szerintem is, nem hiszem, hogy ebben megváltozna. valószínű őt is csesztették kicsiként, ezt tanulta meg...
2013. dec. 19. 21:24
 20/31 A kérdező kommentje:

Sajnos abban igazatok van,hogy itthon látta.De Őt nem csesztette senki.Az anyukájával bánik furcsán az apja.Velük lakunk,így nap mint nap látom,hogy anyósnak milyen sz.r.Nem tud bemenni Tv-t nézni a nappaliba,mert az após ott ül és azt kell nézni amit Ő akar.Ha szólna beléveszne,így szegény bevonul a szobájába könyvet olvasni.(szó szerint soha nem nézheti amit szeretne)Főzésben is nagyon próbál a kedvére tenni mert akkor is beléveszik,ha nem olyan a kaja amit szeret (és após nagyon finnyás).

Néha após gondol egyet és napokig nem szól anyóshoz mert valamiért megsértődik,de nem mondja meg miért.Ha úgy gondolja újra beszélnek.Takarítani is akkor tud neki állni,ha após nincs itthon,mert tőle aztán nem lehet.Teljesen el van nyomva.. Szegény nő...sajnálom nagyon sokszor mesél ilyeneket nekem.Azt mondja a fia (férjem) az egyetlen boldogsága.

A férjem pedig megfogadta,hogy mindig az anyja mellett lesz (lélekben) mert tudja,hogy Ő a mindene.

Hát ezért is van köztünk sok vita mert féltékeny vagyok,mivel neki mindent elnéz,imádja az anyját,nekem mindenért szól.Egy rosszat mondok az anyjáról és már fel tudom vele húzni.

Szóval itthonról nem látta a nők tiszteletét sajnos,pedig társaságban mindig nagyon tisztelettudó.

Azt mondja azért kritizál engem mindíg és az anyját nem,mert Őt más nem érdekli csak én..ezt úgy értelmezem,hogy egy olyan nőt formálna belőlem amilyen neki kell.csak az nem én vagyok.Végső esetben haza tudnék menni,de az megint másik város..inkább vennék ki egy egy szobás albit itt a közeli városban ahol élek és dolgoztam is amúgy,de próbálom menteni amit lehet.A férjem is szeretné ha nem veszekednénk annyit.Én még remélem,hogy van megoldás és boldog család lehetünk.24 évesek vagyunk mindketten.

2013. dec. 19. 21:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!