Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pocakosan meddig lehet a...

Pocakosan meddig lehet a "nagytesót" emelgetni stb? Részletek lent.

Figyelt kérdés
Jelenleg 19 hetes kismama vagyok. Már növekszik a pocakom. Van egy 16 hós 11kg-os kisfiam,aki nagyon szeret bújni és ha fekszem,szereti a pocakomra tenni a buksiját. Ezzel megnyomhatja a kistesót? Vagy fél oldalamra felszik,(már direkt nem a hasamra,mellkasomra). Ezzel ugye nem ártunk a pocaklakónak?
2013. dec. 19. 14:57
 1/10 anonim ***** válasza:
evvel nem fog ártani és még 30 hetesen emelgettem tesóm 2 évesét :)
2013. dec. 19. 15:02
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Azzal hogy ha finoman ráfekszik, semmi bajt nem csinál, hiszen vízzel van körbe véve a pici, az meg nem összenyomható.

Az emelgetésnél az első kérdés, hogy nem vagy-e veszélyeztetett, mert ebben az esetben tiltani szokta az orvos.

Ha viszont minden rendben a terhességgel, akkor nagyon kell figyelned a tested jelzéseit és ha már nem fogod bírni, akkor jelezni fog.

Minden esetre a hirtelen mozdulatokat kerülni célszerű.

Én megtanítottam sok mindenre a lányomat, hogy csak fognom kelljen az egyenúlya miatt, de emelni nem.

(Pl "bemásztattam az etetőszékébe", oda toltam mellé egy széket, arra felmászott és átmászott, illetve a babahintába ugyanígy. És a fürdőkádból is kifelé. A kiságyából kivettük a kiszedhető rácsokat és ott mászott ki meg be egyedül stb.)

Gyakorlatilag sosem kellett így az egész súlyát megtartanom, én nem bírtam volna.

2013. dec. 19. 15:03
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Ennek tényleg örülök,mert nem akarom ettől megfosztani,meg hát én is imádom amikor így összebújunk vagy "hallgatózik" a pocakomon. :)
2013. dec. 19. 15:07
 4/10 FKKTorp ***** válasza:
Nyogodtan engedd közel, ő is élvezi egy a különleges időszakot. Annyira figyelj az emelgetések kapcsán, hogyha valami nem jó érzés, akkor inkább beszéld meg vele, hogy most leteszed mert pihenni kell a kistesó miatt. A végén még ő figy vigyázni rád! :)
2013. dec. 19. 15:12
 5/10 anonim ***** válasza:

12 kg a lányom és napi húszszor minimum emelem.

38 hetes vagyok

2013. dec. 19. 16:20
 6/10 anonim ***** válasza:

En mar az elso terhessegemnel sem problemaztam ezen soha, az akkor 2 eves unokaoicsemmel egyutt voltunk 2 honapon at, egesz nap emelgettem. Tulhordtam a babam.

Most a masodikat varom, lassan keteves a "nagy" en semmi extrara nem tanitom. Kirakom, berakom, cipelem amikor kell. 35. Hetben vagyok, ha mar voltal terhes plane tudhatod mit birsz es meddig, ne most akard tulszarnyalni a kepessegeidet, de szerintem ezt nem kell tuldramazni...

Egyebkent a veszelyeztett terhesseg sem feltetlenul fekvest jelent, attol fugg mi miatt.

Szoval ne aggodj, ha barmi miatt extra kimelned kene magad, azt a dokid ugyis mondana! Boldog babavarast!

2013. dec. 19. 17:39
 7/10 anonim ***** válasza:
3. babámat várom most vagyok 18 hetes a középső lányomat (14kg) még mindig felveszem néha. Persze nem cipelem össze vissza. Viszont amikor vele voltam terhes akkor a nagyobbik lányomat sokat emelgettem, akkor nyár volt és volt bizony, hogy a nyakamban vittem 30 hetesen, mert különben nem haladtunk. Mindig figyeld a tested jelzéseit, most pl nem venném fel a kisebbik lányomat a nyakamba, mert érzem, hogy nem bírnám.
2013. dec. 19. 18:12
 8/10 anonim ***** válasza:
Ez nem úgy van amúgy, hogy a tehesség elején még inkább nem szabad emelni? Akkor hogy oldottátok meg? Én most 7 hetes vagyok és van egy 21 hónaposom. Lassan 13 kiló és ugyan úgy emelem, mint eddig, mert muszáj..
2013. dec. 20. 14:23
 9/10 anonim ***** válasza:

Nincs veszélyeztetett terhesség, akkor egy emeléstől nem következik be vetélés.

Azért szokták mondani, hogy vigyázni kell, mert terhesen olyan hormonális hatások érik az embert, amik egyébként nem.

Ahhoz, hogy a méhet tartó szalagok tudjanak megfelelően tágulni, termel a szervezet egy külön hormont. Viszont ez a hormon nem csak a méhet tartó szalagokra fejti ki hatását, hanem minden szalagra, ezért a kismamának a bokája csuklója stb. nagyobb veszélynek van kitéve, könnyebben kificamodhat egy rossz mozdulatra.

Tehát ha a kismama odafigyel arra, hogy hogyan emel, pl. nem derékból hajlik hanem térdből és a hátát egyenesen tartja stb. akkor ez elkerülhető azért.

Kora terhességben még ilyen veszély nincs, a méh sem nő akkor még látványosan.

Ha veszélyeztetett vagy, akkor tilos kora terhesen (meg később is) emelni.

Amúgy meg aki jó erőben van, az sokáig bírja, de nagyon különbözünk ebben (is), ezért oda kell figyelni és ha valaki úgy érzi, hogy már nem megy, akkor nem szabad.

2013. dec. 20. 14:48
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha nincs, így akartam kezdeni, bocs :)
2013. dec. 20. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!