Múlt héten megállapították a terhességem, ma pedig
negatívat teszteltem. Ezek szerint elment a baba?
Miért tesztelsz?
Egy idő után csökken a hcg koncentrációja, azért lehetett negatív.
2013. dec. 17. 15:05
én úgy tudom, ha el is megy a baba, a hcg nevű hormon (amit a teszt is kimutat) még 1-2 hétig min. jelen van a szervezetedbe. Vagy rossz volt a teszt, vagy nem is voltál terhes, a petezsákot ritka esetben, de összekeverhetik cisztával
2013. dec. 17. 15:06
Negatívat azért nem mutat rögtön a teszt, egy-két hét mire kiürül. Tudom, mert nálam elment a baba egyszer és ott sem rögtön ürült ki.
Lehet, hogy hibás a teszt, vagy nem volt elég koncentrált a pisi, ki tudja. Most jól felidegesítetted magad.
Elsővel nem értek egyet, nem csökken a hcg szint, hanem éppen duplázódik kb. két naponta.
2013. dec. 17. 15:10
4/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat. Akkor még reménykedhetek ezek szerint??? Nagyon félek hogy elveszítem a babát....
Hát, ha már csináltál most egy negatív tesztet, akkor csinálj még egyet, mert különben megőrülsz.
Remélhetőleg tényleg csak a teszt volt téves.
De reggel csináld, első pisiből. Ha pozitív, ne tesztelgess többet, mert őrjítő.
mikor mész vissza a dokihoz?
2013. dec. 17. 15:14
Menj el orvoshoz és nézesd meg magad! Mi itt interneten keresztül nem tudunk távdiagnosztizálni, lehet, hogy híg volt a vizelet, rossz a teszt, elment a baba stb, de csak akkor tudhatod meg az igazat, ha elmész az ügyeletre. Egyébként tényleg egy bizonyos pont után (általában a 12. hét) elkezd csökkenni a hCG, mert a placenta már fenntartja a sárgatestet, így nincs szükség rá (aki a 3. hónap tájékán tesztel, az emiatt lehet álnegatív), de a 7. hét környékén még korai lenne...
2013. dec. 17. 15:16
A HCG szintje még a terhesség végén is bőven elég a pozitív teszthez.
[link]
2013. dec. 17. 15:22
8/36 A kérdező kommentje:
Hívtam az orvosom, nem veszi fel... :(...csütörtökön rendel csak, akkorra megpróbálok időpontot kérni hozzá, remélem lesz még helxy..nagyon sokan járnak hozzá, nehéz bejutni...:( de most már muszáj megtudnom, mi a helyzet!!! Mert megőrülök!!!
Sztk-s rendelés?
Azért az most jól jöhet, hogy ne az orvosra kelljen várni.
2013. dec. 17. 15:25
Az sztkban dupla annyit kell várni. Mondjuk a magánnál meg fizethetsz. Heti ropogós 10-12 ezret kifizetni nem túl jó buli karácsony előtt :) előtte tesztelj még egyet reggeli vizelettel :) és gondolkodj pozitívan, a negatív gondolkodás árt a legtöbbet :)
2013. dec. 17. 15:36
Kapcsolódó kérdések: