Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Keveset hízok? Nekem nem gond...

Keveset hízok? Nekem nem gond de a babának?

Figyelt kérdés

85kgal kezdtem a terhességem.

A 21.heti védőnös latogatason is ennyi voltam.

24. héten 87,5 Azota még feljött 0,5kg.

Most 26hetes +2napos.

Tehat 6hét alatt 3kg. Eszek iszok de csak a baba nő?meg a melleim. ez nem gond? tudom a java ezutan jön de ilyenkor nem kéne mar többnek lenni? mondjuk se hányos se kivanos nem voltam(még).

2013. dec. 11. 20:14
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

szerintem alapból nem kevéssel kezdted a terhességet...22 hetesen fél vagy 1 kilót híztam,meg is dicsért a védőnőm,h ez így rendben van(71kg-ról indultam,de én sokat ettem,sokat hánytam)Most 34 hetes vagyok,és olyan plusz 5kg-nál tartok összesen...(igaz,nekem diétáznom kell,terhességi diabétesz miatt)Viszont még mielőtt ez kiderült,orvosom azt mondta ő max 10kg hízást tart elfogadhatónak összesen.

A baba pedig úgy viselkedik a szervezetedben,mint egy parazita,amire szüksége van,elvonja,max. neked lehetne bajod,de ahhoz nagyon kórosan soványnak kellene lenned szerintem..

2013. dec. 11. 20:38
 12/23 A kérdező kommentje:
Probalok tudatosan enni hogy legyen mindenből elég neki is meg nekem is. mindennap gyümi zöldség valami magvas, tejtermék. De nem kiló számra... szoval szetintem van minden ami kell. akkor mért lenne kicsi majd ha megszületik? jo mondjuk 22hetesen 460g volt még de csak mondta volna az orvos ha ez gond...
2013. dec. 11. 20:40
 13/23 anonim ***** válasza:
460g az tökéletes.Ennyi az átlag súlya a magzatnak a 22. héten.Nincs miért izgulnod.
2013. dec. 11. 20:51
 14/23 A kérdező kommentje:
még néha csoki chips és cola is lecsuszik. tudom nem tul egészséges dolgok de odavagyok az étcsokiért. mondjuk nem tudom az szamit e hogy terhesség elött sem mondtak volba meg h hany kilo vagyok. mindenki csodalkozott mikor megmondtam. allitolag nem nézek ki annyinak. mondjuk tény hogy kis husis vagyok de van izom is. sokat sportoltam azelött és szerencsétlenségemre nem hogy vékonyodnék izmosodom mint a testépitök..no de van azért hájacska is...:) versenysulyom 70kg volt mindig. szoval 15plusz tuti van.
2013. dec. 11. 20:56
 15/23 A kérdező kommentje:

ha olyan lesz mint az apja mikor megszületik akkor kapom majd az ivet rendesen hogy na megmondtak.... párom vékony testalkatú magas, 62cm rel és 3.8kg al született. hosszu baba volt. ha a kislanyunk is ilyen lesz tuti ra fogjak h vékony..

mindegy is csak makk egészséges legyen.

2013. dec. 11. 21:00
 16/23 anonim ***** válasza:
Miért foglalkozol ennyit mások véleményével?Hogy mennyit hízol,mekkora lesz a baba súlya,hogy mit csinálsz terhesség alatt,az magánügy.Nem kell senkinek beszámolni ezekről a dolgokról.Ha kérdeznek,egy "jól vagyunk,minden rendben" válasz bőven elég.A paraméterek csak rád és a párodra tartozik.
2013. dec. 11. 21:09
 17/23 A kérdező kommentje:
teljesen jogos. csak valamiért mikor valaki kérdez valamit mindig automatikusan valaszolok eszembe nem jut hogy mast mondjak,hogy pl maganügy vagy ilyenek. néha olyan naiv vagyok ilyen szempontbol. aztan meg fő a fejem mikor elkezdik a szövegelést.... Nekem eszembe nem jutna ilyeneket mondani. Mikor baratnöm terhes volt én is kérdezgettem őt ő valaszolt én meg mint egy nagy guerek "ú komolyan" ,"ilyet is meg tudnak mondani?" "és ennek igy kell lennie?" "akkor ez jot jelent ugye" ilyenekt mondtam ha a méretét vagy egyébb dolgát mesélte. akkor még mit tudtam én hogy minek hogy kell lennie. ő meg mesélt és mesélt. igy visszagondolva biztos örült hogy végre valaki nem a csomot keresi a kákán és együtt örül vele és nem illyesztgeti... egyet mar visszakaptam,mikor a szoptatásrol mesélt megkérdeztem hogy ha jön a foga még akkor is szoptat e és hogy az nem fáj,meg hogy az milyen lesz. na ezt a minap visszakaptam hogy na majd ha jön a foga.....
2013. dec. 11. 22:01
 18/23 anonim ***** válasza:

Felesleges a súlyod miatt aggódnod, az lenne nagyobb baj, ha sokat híznál. Én 168 cm vagyok és első terhességemet 63 kg-mal kezdtem. Összesen 5 és fél kg-ot híztam és makk egészséges 3200 grammos kisbabám született. Nem kell 20 kilókat hízni ahhoz, hogy a babád egészséges legyen.

Most második babámat várom, szintén 63 kg-mal kezdtem a terhességet és most 34 hetesen vagyok 63,7 kg. Még 1 kg-ot sem híztam, de fel sem merült még bennem, hogy esetleg a baba nem fejlődik rendesen. Ő mindent elvesz a szervezetemből, amire csak szüksége van. A pocakom mérete is ezt bizonyítja. Amúgy terhességi cukorbetegség miatt diétáznom kell, ennek köszönhető ez a nagyon kevés hízás.

Én nem aggódnék a helyedben, mások véleményét, ijesztgetését meg engedd el a füled mellett.

Ha hiszed, ha nem engem folyton azzal fárasztanak, hogy nagyobb a hasam, mint kellene. Van vissza még több, mint 1 hónapom, de mindenki azt hiszi, hogy szülés előtt állok. Fura.

2013. dec. 12. 00:47
 19/23 anonim ***** válasza:

A súlyod miatt ne aggódj, van ott annyi tartalék, ami kell a babának. Inkább az egésszégedre vigyázz!

Gondolom, első baba :)

Sok boldogságot nektek!

2013. dec. 12. 05:09
 20/23 anonim ***** válasza:

Én 51 kilósan kezdtem, és lettem kemény 58:)

Na und? :) :)

2013. dec. 12. 05:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!