Miért nem olvasgatnak manapság a kismamák és kispapák a szülésről, szoptatásról és, hogy mit kell csinálni egy újszülöttel?
Mindenki azt hiszi,hogy micsoda természetes dolog!DE...most megmondom...NEM AZ!!!!Ezt is tanulni kell!A gyerekhez is van útmutató azoknak,akik eddig nem értettek hozzá!AKi meg azt mondja,hogy nem könyvből kell gyereket nevelni az mondja már meg,hogy 10-ből 6 kismama miért szerencsétlenkedik a gyerekkel ha megszületik!Mert ezek az elveik!Rossz elvek...amikkel nem lehet gyereket nevelni...úgy ahogy a vezetéshez,szereléshez,íráshoz is kell tudás és hozzáértés...ugyanúgy egy gyermeknél is!Nem akkor kell megtanulni a pelenkázást és az öltöztetést amikor a gyerek 2-3 hetes,hanem mikor megtudja,hogy gyermeke lesz!
Na itt most lehet engem szidni vagy anyázni,lehet veszekedni!Ez az én véleményem!És a statisztika is mutatja,hogy a mostani szülőkből(100-ból 60-an)nem értenek a gyermekneveléshez és nem is olvassák el,hogy hogyan lenne jobb csinálni!Ettől van a sok kisiklott elkúrt tini és ostoba felnőtt ember!
Szerintem nem a pelekázásnál és a fürdetésnél dől el, hogy milyen lesz majd az ember gyerekének a jövője. Az alábbi mondatodra gondoltam: "Ettől van a sok kisiklott elkúrt tini és ostoba felnőtt ember!"
Sajnos már annak a szülőnek is van valami problémája, aki ilyen gyereket nevel, talán már az ő szüleinél is volt valami gyereknevelési probléma, de az nem összekeverendő a csecsemőgondozással.
Nagyon sok primitív és alkoholista ember él az országban (lásd: Mónika Show), de az ő gyerekük is életben marad, tehát nem az elején van a probléma, hanem amikor nő az a baba, tágul a tudata, vagy inkább sem.
Valójában ebben a kérdésben mindenkinek igaza van kicsit, az arany középutat kell megtalálni.
Információkat lehet szerezni tapasztalt anyukáktól, esetleg más gyerekén lehet gyakorolni, lehet olvasni könyvet, magazint, fórumot, akármit. A lényeg, hogy a kismama foglalkozzon a témával és tudjon szelektálni a sok infó közül a saját felfogása, egyénisége szerint, illetve a gyereke személyisége szerint.
A könyvekkel egy nagy baj van, mégpedig az, hogy annyira eltérő, már-már homlokegyenes tanácsokat ad, hogy ember legyen a talpán, aki el tudja dönteni, hogy melyik a jó.
Pl. a kedvenc témám, hogy a gyereket szoktassuk az ágyába, ott aludjon egyedül, külön szobába, illetve a másik véglett, hogy kössük magunkra a gyereket, hagy hallja a szíverráésünket, így cibáljuk magunkkal. No most melyik is a jó? Melyik könyvet kövessük, és mi válik be a mi gyerekünknél....szóval azért hallgassunk a még megmaradt ösztöneinkre is, már úgysem sok maradt nekünk, mert mindig más mondja meg, hogy mit hogyan csináljunk.
(27 hetes olvasó mami)
Látom azért sokan tudják miről beszélek!Pl.: Ha nekem szorulásom van akkor baja lehet a babának???
Vagy:Mindennap meg kell fürdetni egy gyermeket???
Hogyan néz ki egy leesett köldökcsonk??? Hööö???
Vagy ami a legjobb,egy mostani kérdé,ahol az anyuka azért van kétségbeesve,mert sem pelenkázni,sem egyáltalán ápolni nem tud még egy játék babát sem!Nem olvas és nem néz utána ilyeneknek!A kérdés lényege,hogy aki még keveset vagy sosem volt gyermek-csecsemő közelében,ezért nem tudja,hogy ez vagy az hogy van,miért nem néz utána és tanulja meg,hogy hogyan kell fürdetni vagy pelenkázni!És igen ezt is meg lehet tanulni!!!!Nem mindenkinél szólal meg sajnos az ösztön egyből!És ha valaki gyermeket vállal ne alapozzon arra,hogy talán megszólal időben,talán nem,talán soha,mert ez felelőtlenség!Ha valakiben megszólal az ösztön akkor szeret ezekről olvasgatni és nem sajnáltatni magát,meg arra várni,hogy idegenek azt mondják,hogy a párja a bunkó amiért megmondja neki az igazat!!!
Igen értjük miről beszélsz, de ezt nem lehet megtanulni. Mi is voltunk felkészítőn, olvastunk könyveket. De az első gyerek cumizott az első naptól kezdve, a második meg szabályosan ökölődőtt ahogy a cumit a szájába adtam. Úgyhogy mindegy ki mit javasolt volna (cumi vagy nem cumi) vagy mit írt volna egy könyv, így alakult magától és rengeteg ilyen dolog van a gyerekekkel kapcsolatban.
Sorolhatnám napestig. És az a baj hogy mindenki a saját igazát hajtogatja úgyhogy valódi segítség nincs ebben a kérdésben.
Ja és a köldökcsonk a kisebbnek pl le se esett talán már két hónapos volt amikor leszedte a gyereksebészeten a nő, de addig hetente vittük mindig megnézték és két hónaposan tudta megmozdítani. De igaz a kórházban nem jól kezeltem a köldökcsonkot, a csecsemősőknek meg fel se tűnt. Otthon egy hát után a védőnő magyarázta el, hogy hogyan is kell csinálni és mi a lényege. Igen, ezt nem tudtam jól csinálni. Meg sok mindent mást sem, de aztán belejöttem.
Hát ne haragudj meg kedves kérdező,de nem statisztikából nevel az ember lánya gyereket.Valóban sok infót lehet szerezni könyvekből, de a pelenkázást azt gyakorlással lehet megtanulni és nem könyvből, ahogy táncolni sem könyvből tanulunk meg:):):), vicces is lenne egy képes könyv tangóhoz.Ösztönlények vagyunk és ha nem megy, szerencsére a szülés után,mindig van egy segítő, tapasztalt személy,a kórházban a csecsemősök és odahaza az anyukád, vagy az anyósod, meg szerencsére vannak védőnők is, akik segítenek. Jah és szerintem egy tini nem attól lesz kisiklott, hogy kiskorában az anyukája mennyit szerencsétlenkedett a pelenkázással, hanem, hogy összességében mit kapott a szülőktől. Nyilván te sem úgy születtél, hogy tudtál beszélni, cipőfűzőt bekötni, de lehet, hogy tévedek, de ha így van, akkor te űrlény vagy:). Lehet, hogy te már kiskorodban tudtad, hogy egyszer meg kell tanulni biciklizni és te már óvodás korodban bújtad a könyveket, hogy hogyan is kell bringázni, hogy mire odakerülj, addigra már tudjad, haha ezen jót nevettem.
Ha neked ez a véleményed rendben, de attól más emberek, akik az ösztöneikre hagyatkoznak még nem hülyék, vagy nem értenek a gyerekneveléshez. Hagyd meg nekik a döntést, ne te ítélkezz mások felett, hiszen nem vagy te Isten,nincs olyan kiváltságod,hogy ismeretlenül elítélj másokat.:):):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!