Szerencsés vagyok: választhatok, hogy természetes úton vagy császárral szeretnék-e szülni. Vélemények?
Figyelt kérdés
2009. nov. 21. 13:16
1/25 anonim válasza:
Szia!
Én a természeteset próbálnám meg. Nem az érzés miatt, hanem a vágás miatt.
2/25 anonim válasza:
Én két babát szültem természetes úton, de ha választhatnék biztos, hogy nem választanám a császárt!! Egy szobában voltam 2 császárossal, hát rossz volt rájuk nézni. Én már másnap (sőt még aznap) vígan ugrándoztam, ők még mikor mentek haza, akkor is csak két rét görnyedve tudtak menni. A másik pedig ami számomra ellene szól: később indul be a tejtermelés, sőt a családban tudok olyat, akinek császár után be sem indult. Ha még egyszer szülnék csakis természetes úton. Inkább kibírom azt a pár óra fájdalmat, mint utána heteket. Ja és még egy érv a császár ellen: sokkal később húzódik vissza a hasad, ha egyáltalán visszahúzódik. Nem egy olyan ismerősöm van, akinek kötényhasa maradt.
3/25 anonim válasza:
Császárnál katétert kapsz a hugycsövedbe, és a gerincbe érzéstelenítőt, na nekem ez bőven elég, hogy a normális szülés mellett döntsek :-). Sok császáros panaszkodik, hogy nem érzi alul a hasát hónapok múlva sem... És a gátmetszés tényleg gyorsabban gyógyul, már aznap lehet sétálgatni... Ha belegondolsz hogy inkább 12 órás vajúdás és fájdalom, ami aztán elmúlik amint kint a baba, vagy a császár utáni napokig való szenvedés... De még nem szültem és van 5 napom... :-) lehet én is császárért fogok könyörögni a fájások közben? Én is választhatok a kettő közül, de szerintem a normális az a jobb. :-)
4/25 anonim válasza:
Én császáros voltam. Igaz fáj utána, de én már másnap jöttem-mentem a babámmal, és nem görnyedve. Szerintem akaraterő kérdése, én az első 2 felkeléssel legyűrtem a fájdalmat (akkor rettentően fájt!!) de aki természetesen szül, annak is nagyon fáj és ott is akaraterő kérdése. És mert muszáj kibírni a fájdalmat mind két esetben. Fontos hogy az ember ne hagyja el magát. Valakinek meg a gátseb fáj még jó pár napig hogy ülni sem tud...
Azért ha teheted válaszd a természetes szülést, mégis így lettünk megteremtve. :D
5/25 anonim válasza:
Utolsó vagyok, a gerincérzéstelenítés nem fájt, és a katétert utána tették be, addig míg nem kellett felkeni az ágyból, azt sem tudtam hogy van. Beöntés sem volt.
6/25 anonim válasza:
Én a császárt választanám. Egyébként miért választhatsz? Nekem is egy ilyen orvos kellene.
7/25 anonim válasza:
Ha nincs semmi gond Veled vagy a babával, akkor a természetes szülést válaszd.
8/25 anonim válasza:
Akkor neked rendes volt a dokid, hogy érzéstelenítés után rakta fel a katétert mert barátnőmnek még előtte! Ahogy leírtad most nekem is szimpatikusabb a császár kedves válaszoló :-). Én azért választhatok, mert genitális herpeszem van+ fiatalkori abortusz miatt azzal ijesztget az orvos, hogy lehet majd nem jön ki rendesen a placenta és akkor szülés után vár még rám egy egészségügyi küret :-(, császárral meg alaposan kiszedik belőlem a placentát! Bocsánat az offért! De tényleg kedves kérdező, te miért válszthatsz?
9/25 anonim válasza:
Szerintem is a természetes szülést válaszd, a császár egy hasi műtét sokkal nagyobb rizikókkal. Nem beszélve arról hogy végig csinálni a szülést a babának is fontos, erősebb lesz ettől, hiszen megvívja az első nagy harcot kis életében, nem véletlen vagyunk így kitalálva :))) éld át így, hidd el csodálatos.
10/25 anonim válasza:
a megfelelő anya-gyermek kapcsolat és a baba érdekében is a természetes szülést választanám. Gyáva vagy ha a császárt választod:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!