Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Újra H1N1, kismamák, kinek...

Újra H1N1, kismamák, kinek mit ajánlott a nőgyógyásza, háziorvosa? Ezek után hogy döntöttetek?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy már sok hasonló kérdés született, de azokat már néhány hónapja tették fel, azóta sokminden változott. Itt a járvány, stb. Én 23 hetes vagyok, a nőgyógyászom szerint (egy hete mondta) nem is lesz járvány, a háziorvosom azért kételkedik, mert nem érti, hogy egy év alattiakat nem oltanak, magzatokat igen. Én még mindig nem döntöttem. Nagyon félek, az tény.
2009. nov. 20. 14:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nekem az orvosom azt mondta, hogy adassam be. Attól tettem függővé, hogy Ő mit mond. Úgyhogy én hétfőn fogom megkapni.

Nagy dilemma egyébként, én is húzódzkodok tőle, de mindenki mond mindent, fogalmam sincs, hogy mi lenne a jó. Tehát a lényeg, én beadatom!

2009. nov. 20. 15:06
 2/12 anonim ***** válasza:
Ahhoz képes már tegnaptól hivatalosan országos járvány van. Biztos elkerülte a figyelmedet, hogy minden nap van ilyen kérdés. Azok között olvasgass! Ha rosszra gondolsz a rosszat vonzod. Ha 23 hetes lennék beadatnám magamnak. Már csak egy hetem van a szülésig, így csak már szülés után oltatom magam A,B,H1N1-re. Amúgy már az egész családom be van oltva(anya, tesók, férjem, kisgyerekek).
2009. nov. 20. 15:14
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Én nem oltatom be a magzatomat. Majd szülés után magamat.
2009. nov. 20. 15:25
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk minden nődoki ajánlja a 12.hét után.
2009. nov. 20. 15:43
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
14. hetes vagyok és nem oltatok. De azért mert nem járok közösségbe és a körülöttem levők mind oltva vannak!
2009. nov. 20. 18:07
 6/12 anonim ***** válasza:
Én sem akarok oltatni, a párom beoltatja magát, ha sikerül. Így döntöttünk. Én nem szoktam csak a dokihoz kimozdulni, vettem maszkot, ha megyünk majd vásárolni, azt veszem fel. A háziorvosnál nem volt vakcina, az oltópontban meg rengetegen voltak, így még nem jött össze a párom beoltása.
2009. nov. 20. 18:24
 7/12 anonim ***** válasza:

Nekem a nődokim egy hete azt mondta:

még nincs járvány,várjunk vele,míg ténylegesen ideér,de én magát akkor sem beszélem rá magát.jobban örülnék,ha nem terhes állapotában kapná meg.akkor 12+3hetes voltam.

én nem oltatok,járvány ide vagy oda.max heti 1x megyünk bevásárolni nagyobb közösségbe.rengeteg vitamint(zöldség,gyümölcs)eszünk.a férjem hallani sem akar róla,és ugye az 1 éves fiam még annyit se jár közösségbe.

tehát :NEM

2009. nov. 20. 19:28
 8/12 anonim ***** válasza:
35%
Az én dokim azt mondta, hogy nincs kellő információ, hogy milyen hatással van a babára, ezért nekem nem javasolja, viszont a környezetem mindenképpen oltassa be magát. Én meg maradjak otthon a popómon. Ennyi! Én megbízom a dokimban, elvégre nála fogok szülni. Ha nem bízol a saját nőgyógyászod véleményében, akkor válassz olyat, akiében bízol, mert sok mindenben kell még, hogy az ő véleményét fogadd el, nem kételkedhetsz állandóan abban, hogy igaza van e vagy jól teszi e a dolgát, mert akkor sokat fogsz parázni. (-: 31 hetes kismami
2009. nov. 20. 20:05
 9/12 A kérdező kommentje:

Ultosó válaszolónak: Nem arról van szó, hogy ne bíznék a nőgyógyászomban, csupán annyi, hogy ő azt mondta, hogy döntsek én, ő nem is beszél le illetve rá sem. A háziorvosomban már kevésbé bízom, ez való igaz.

Egyébént hiába maradok itthon még 4 hónapig (ami egyébként is kivitelezhetelen lenne), akkor is aki be van oltva, simán terjesztheti még a vírust. Mi heten lakunk egy házban, a párom persze óvatos, de anyósomék már kevésbé. Így erre sem számíthatok.

2009. nov. 20. 20:36
 10/12 anonim ***** válasza:
Ez, hogy az orvosok nem beszélnek rá, de le se beszélnek róla, azért van, mert ők sem vállalják a felelősséget a következményekért, mert nem ismerik a hatását!!!! Ezt már nagyon sok orvostól hallottam! Az én nőgyógyászom is azt mondta egyébként, hogy nem ajánlja, többek között azért sem, mert ha 1 év alattiakat nem lehet oltani, akkor pont egy olyan magzatot aki még meg sem született?! :-S Ja és a háziorvos sem ajánlotta mivel kismama vagyok! Nekem elég volt ennyi, meg a rengeteg negatív info az oltásról ahhoz, hogy ne oltassam be magam!
2009. nov. 21. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!