Újra H1N1, kismamák, kinek mit ajánlott a nőgyógyásza,
háziorvosa? Ezek után hogy döntöttetek?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy már sok hasonló kérdés született, de azokat már néhány hónapja tették fel, azóta sokminden változott. Itt a járvány, stb. Én 23 hetes vagyok, a nőgyógyászom szerint (egy hete mondta) nem is lesz járvány, a háziorvosom azért kételkedik, mert nem érti, hogy egy év alattiakat nem oltanak, magzatokat igen. Én még mindig nem döntöttem. Nagyon félek, az tény.
Szia! Nekem az orvosom azt mondta, hogy adassam be. Attól tettem függővé, hogy Ő mit mond. Úgyhogy én hétfőn fogom megkapni.
Nagy dilemma egyébként, én is húzódzkodok tőle, de mindenki mond mindent, fogalmam sincs, hogy mi lenne a jó. Tehát a lényeg, én beadatom!
2009. nov. 20. 15:06
2/12 anonim válasza:
Ahhoz képes már tegnaptól hivatalosan országos járvány van. Biztos elkerülte a figyelmedet, hogy minden nap van ilyen kérdés. Azok között olvasgass! Ha rosszra gondolsz a rosszat vonzod. Ha 23 hetes lennék beadatnám magamnak. Már csak egy hetem van a szülésig, így csak már szülés után oltatom magam A,B,H1N1-re. Amúgy már az egész családom be van oltva(anya, tesók, férjem, kisgyerekek).
2009. nov. 20. 15:14
3/12 anonim válasza:
Én nem oltatom be a magzatomat. Majd szülés után magamat.
2009. nov. 20. 15:25
4/12 anonim válasza:
Nálunk minden nődoki ajánlja a 12.hét után.
2009. nov. 20. 15:43
5/12 anonim válasza:
14. hetes vagyok és nem oltatok. De azért mert nem járok közösségbe és a körülöttem levők mind oltva vannak!
2009. nov. 20. 18:07
6/12 anonim válasza:
Én sem akarok oltatni, a párom beoltatja magát, ha sikerül. Így döntöttünk. Én nem szoktam csak a dokihoz kimozdulni, vettem maszkot, ha megyünk majd vásárolni, azt veszem fel. A háziorvosnál nem volt vakcina, az oltópontban meg rengetegen voltak, így még nem jött össze a párom beoltása.
2009. nov. 20. 18:24
7/12 anonim válasza:
Nekem a nődokim egy hete azt mondta:
még nincs járvány,várjunk vele,míg ténylegesen ideér,de én magát akkor sem beszélem rá magát.jobban örülnék,ha nem terhes állapotában kapná meg.akkor 12+3hetes voltam.
én nem oltatok,járvány ide vagy oda.max heti 1x megyünk bevásárolni nagyobb közösségbe.rengeteg vitamint(zöldség,gyümölcs)eszünk.a férjem hallani sem akar róla,és ugye az 1 éves fiam még annyit se jár közösségbe.
tehát :NEM
2009. nov. 20. 19:28
8/12 anonim válasza:
Az én dokim azt mondta, hogy nincs kellő információ, hogy milyen hatással van a babára, ezért nekem nem javasolja, viszont a környezetem mindenképpen oltassa be magát. Én meg maradjak otthon a popómon. Ennyi! Én megbízom a dokimban, elvégre nála fogok szülni. Ha nem bízol a saját nőgyógyászod véleményében, akkor válassz olyat, akiében bízol, mert sok mindenben kell még, hogy az ő véleményét fogadd el, nem kételkedhetsz állandóan abban, hogy igaza van e vagy jól teszi e a dolgát, mert akkor sokat fogsz parázni. (-: 31 hetes kismami
2009. nov. 20. 20:05
9/12 A kérdező kommentje:
Ultosó válaszolónak: Nem arról van szó, hogy ne bíznék a nőgyógyászomban, csupán annyi, hogy ő azt mondta, hogy döntsek én, ő nem is beszél le illetve rá sem. A háziorvosomban már kevésbé bízom, ez való igaz.
Egyébént hiába maradok itthon még 4 hónapig (ami egyébként is kivitelezhetelen lenne), akkor is aki be van oltva, simán terjesztheti még a vírust. Mi heten lakunk egy házban, a párom persze óvatos, de anyósomék már kevésbé. Így erre sem számíthatok.
2009. nov. 20. 20:36
10/12 anonim válasza:
Ez, hogy az orvosok nem beszélnek rá, de le se beszélnek róla, azért van, mert ők sem vállalják a felelősséget a következményekért, mert nem ismerik a hatását!!!! Ezt már nagyon sok orvostól hallottam! Az én nőgyógyászom is azt mondta egyébként, hogy nem ajánlja, többek között azért sem, mert ha 1 év alattiakat nem lehet oltani, akkor pont egy olyan magzatot aki még meg sem született?! :-S Ja és a háziorvos sem ajánlotta mivel kismama vagyok! Nekem elég volt ennyi, meg a rengeteg negatív info az oltásról ahhoz, hogy ne oltassam be magam!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!