Ha nem tudom még, hogy terhes vagyok-e és forró fürdőt veszek, akkor elmehet a pici?
Minden héten egyszer legalább szeretek nagyon meleg 39-40 fokos vízben fürödni, de ha közben terhes leszek és még nem tudok a terhességemről, akkor meghal a magzat?
Ne fürödjek inkább?
Ma fürödtem és ha tegnap megtermékenyültem pont (esélyes volt az időpont) akkor lehet, hogy már baj van? :(
Nem árt az óvatosság... Én is imádom a forró fürdőt, de így állapotosan nem kívánom azt a nagyon forró vizet. Icipit állítsd hűvösebbre a vizet legközelebb.
Amúgy a forró víz méhösszehúzódáskat okoz és a már beágyazódott vagy éppen beégyazódó babának lehet ettől baja. Ha tegnap termékenyültél meg, akkor még egy hét, mire beágyadik!
Ne aggódj! :)
Nem lesz a forró víztől olyan könnyen vetélés. Ha igy menne, senki nem menne abortuszra, csak bele ülne a kádba.
Inkabb előrehaladottabb terhessegnel okozhat gondot.
A meleg víz kedvez a sok bacinak,ami gyulladáshoz,fertőzéshez vezethet.Aki hajlamos a gombás fertőzésekre odalent,(mint én),na nekik nem ajánlott a forró fürdő.Én csak zuhanyzom.Az első terhességemnél megengedtem egy párszor magamnak a forró fürdőt,de voltam is dokinál gyulladásos panaszok miatt,és a külső méhszájam is nyitva volt már 24 hetesen.
Szóval szerintem csak mértékkel.
A forró víz felerősíti a méhösszehúzódásokat. A korai terhesség időszakában nem túl szerencsés.
Persze nem azt jelenti, hogy ha beülsz egy kád forró vízbe, akkor automatikusan elvetélsz (akkor nem nagyon lenne szükség abortuszra), de azért nem árt az óvatosság.
Ha ma fürödtél, és tegnap termékenyült meg, akkor még nem ágyazódott be, nem ártottál vele.
De ha babát akarsz, a jövőben egy kicsit fogd vissza magad. Tudom milyen nehéz, én is imádom a forró vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!