Van egy 10 hós kislányom aki 9-10 kg, és megint terhes lettem kb most 7 hetes. Elég sokat emelgetem a kislányt, nem lesz ebből gond? Nem kell aggódnom, hogy emniatt elmehet a terhesség?
szia bármi előfordulhat, de nem kell mindjárt a legrosszabbtól tartani.
Én is igy voltam, nekem nem lett bajom.
Arra figyelj, hogy ne kapd fel egyből, hanem derékból emeld meg, igy nem húzódik meg a hasad.
A megemelés önmagában nem okoz vetélést. Egészséges terhességnél legalábbis.
Én a terhességem alatt emeltem már franciaágyat, 10 személyes ebédlőasztalt, gardróbszekrény felső részét, de mindig egyenes háttal, lábrugóval, esetleg guggolásból, sose hasból vagy görnyedve.
A relaxin nevű hormon a nő kötőszöveteit meglazítja, ezáltal lehetővé téve, hogy a medence kellőképpen kitáguljon a terhesség előrehaladtával, és később a vaginális szülés is lehetséges legyen. De ami jó a babának és a szülésre, az nem feltétlenül jó az anyának is. A meglazult kötőszöveteket, ízületeket sokkal könnyebb megrántani. Ez ugyanúgy igaz a bokákra, mint a hátra. Ez az egyik fő oka annak, hogy a terhes nőket óva intik az emeléstől, és nem az, hogy a nehéz csomagok emeléstől elvetélhetnek. [link]
Dehogy! Ez direkt úgy van kitalálva! Ha egészséges vagy, miért ne emelhetnél 8-10 kilót terhesen? Ennyit (10 kg-ot) még a munka törvénykönyve szerint is fel lehet (tehát fel is kell) emelnie még előrehaladott terhes nőnek is, ha a munkájával jár.
Akinél nagyobb a korkülönbség, az 15-18 kilós gyereket emelget, meg a szatyrot a másik kezével.
Ha semmi bajod nem volt eddig, akkor pusztán a terhesség nem ok arra, hogy ne emelhess! Nem félmázsákat természetesen, de nem is erről van szó nálad!Mindenesetre ne cipeld órákig, ne fázz fel, ne mássz székekre, meg ilyesmi, de nyugodtan éld a rendes életedet! Nem lesz semmi baj, erős a tested, ennyi meg sem kottyan!
Ne hajlásból emeld fel, hanem guggolásból, egyenes törzzsel, amikor már nagyobb lesz a hasad! Ez kíméli a gerincet, és egyúttal jó gáterősítő torna is: könnyebben fogsz szülni, ha rendszeresen így fogod emelgetni. Tornázhatsz is a kicsivel, vagy járhattok baba-mama jógára:ott is szokták a kicsit emelgetni, és ez mindkettőtöket erősít.
Ha valami betegséged volt, vagy vetéléseid, az más, de akkor mi úgyse tudjuk megítélni, ha lenne ilyesmi, akkor jobb, ha a doktort kérded.
Bármi lehet.Ne gondolkodj ezen.Nekem is sokat járt a fejemben,de e,múlt.A terhességem alatt végig cipeltem a 10 kg os lányomat lépcsön,emelkedön,a házban,stb.....
Most 37 hetes vagyok.
Szia nekem 18 hós a babám, és 11,5Kg. Én is elég sokat emelgetem még, mert az etetőszékbe, ha beteszem az ágyba, vagy kiveszem stb.Én 11 hetes vagyok, és eddig minden rendben.Csak tényleg azok a fontos dolgok amit elöttem is leírtak.Ne emeld meg hirtelen, és ha otthon van a párod akkor mondjuk inkább ő emelgesse.Nálunk pl emiatt az esti fürdetés, etetés apáé, ha itthon van.Meg mondjuk ha lementek sétálni, ne tervezz nagy bevásárlást a babáddal.Mondjuk nem tudom milyen házban laksz,de nálunk a panelban van még lépcső és nincs feljáro ahol felhúuhatnám a babakocsit.Szóval ha sok minden kell azt apa veszi meg haza felé a munkából.
Jó baba várást, és jó egészséget nektek! :)
10hónapos volt a fiam kb 9kilóval,mikor terhes lettem újra.eleinte meg sem kottyant a súlya,simán babakocsistól fel,le emeltem a buszról...24 hetesen megállapította a doki,hogy 3100 a méhszáj,így a NE AGGÓDJAK mellett fele annyit sem cipelem a babát.pl januártól nagy ágyban alszik,ahova fel és le tud egyedül mászni,az ölemben eszik,velem,így csak a vacsihoz emelem az etetőszékbe,a kádig-tól a saját lábán sétál.így csak be ki kell emelni.azt is finoman,ahogy már előttem leírták.
tehát ha okosan csinálod,nem lesz gond
nekem 15 hónap van a 2 gyerekem között, 3. emeleten lakunk, még 40 hetesen is cipelnem kellett a nagyobbikat, amikor rájött a hiszti.
nem lett bajom, arra figyelj, ahogy előttem is irták, hogy hogy emeled meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!