Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Babavárás, kívánósság, ételund...

Babavárás, kívánósság, ételundor, kinél miként volt?

Figyelt kérdés
sziasztok! 10 hetes 2 napos boldog kismama vagyok. a kérdésem hátterében pusztán a kíváncsiság áll,amit nyilván azoktól tudhatok meg,akik már anyukák,vagy nem először várandósok. Két dologtól szó szerint megundorodtam amióta babát várunk, az egyik a jó reggelt kakaós keksz, és a roppanós virsli. ezeket korábban imádtam. Nem rajongtam,sőt évente egyszer ha csináltam krumplis tésztát,annyira nem volt kedvenc, most az lett, bármikor képes lennék megenni. Nem voltam nagy leves evő, most bármilyen levest megeszek:) Ez most már így marad? a várandóság előrehaladtával visszaváltozhat ez még, vagy a szülés után? Mik a tapasztalatok,akik hasonlóképp megundorodtak , ill.ve megszerettek a babavárás alatt ételeket. Kíváncsi vagyok :) Köszönöm aki megosztja a tapasztalatát velem.
2013. nov. 23. 15:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Én a paprikát kívántam a szokásosnál jobban és rá se bírtam nézni semmi édesre, se süti, se más. Beleértve a kólát (kólafüggő vagyok) és sajnos a gyümölcsöket is (azoktól fájt a gyomrom, pedig egyébként imádom őket, mindet). A szokásos adagok (nem kevés!) kb. 3/4-e után hányingerem lett, ezért kevesebbet ettem.

Sajnos elment a baba, utána visszatért minden rossz szokásom.

2013. nov. 23. 21:48
 12/16 anonim ***** válasza:

Semmi ilyen nem volt. Gyümölcsöt többet ettem, de azt előtte is ciklikusan megkívántam, terhességtől függetlenül.

Egyébként terhesség előtt volt rám jellemző, hogy rákattantam egy-egy ételre és képes voltam egy hétig azon élni.

Undort belőlem az amúgy is rossz szagok váltottak ki (ürülék, vizelet, BKV busz kipufogó füstje, stb), de annyira erősen, hogy öklendeztem. Bár ez lehet attól is, hogy alapból vadászkutya orrom van, a terhesség miatt meg letettem a cigit, ami még erősítette a szaglásomat.

Ételeknél nem változott a preferenciám, ugyanazt szerettem/nem szerettem, mint előtte.

2013. nov. 23. 21:59
 13/16 anonim ***** válasza:
Én is a savanyut kivántam és fiam lett nekem is!
2013. nov. 25. 08:43
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat:) ami biztos, én az édeset NEM kívánom egyáltalán. Nos ennek függvényében, ám ettől függetlenül is kíváncsian várjuk, kislány, vagy kisfiú lakik odabent:) bár mindegy, nagyon nagy küzdelem árán lett a kisbabánk, 6 év, 5 sikertelen inszemináció, két kürtrepedéses méhenkívüli,két vetélés , missed ab.al,sokadik lombikra sikerült újra.
2013. nov. 25. 12:52
 15/16 anonim ***** válasza:

Én az első pár hónapban nem bírtam édeset enni, meg rosszul voltam a kávéillattól (pedig amúgy nagyon szeretem). Aztán ez fokozatosan elmúlt, a végén már ugyanúgy ettem édességeket, mint előtte.

Nagyon sok gyümölcsöt ettem, meg gyümölcslevet ittam. Nem voltam igazán kívánós, de ezeket igen.

2013. nov. 25. 12:55
 16/16 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszadó! Megkérdezhetem, kisfiad, vagy kislányod lett? a gyümölcs és gy.levek nálam is jöhetnek, ez hasonló a tiédhez, na meg az édesség nem kívánása. ezért kíváncsiskodnék:)
2013. nov. 25. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!