Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha már nagyon a kívánós...

Ha már nagyon a kívánós részben vagyok, akkor egyek ameddig éhes vagyok?

Figyelt kérdés

30 hkm vagyok, 169cm/53 kg volt a kezdő súlyom, most tartok 59,5kg-nál. Alapvetően egy deka súlyfelesleg nem jött fel rám, minden a pocimon van, és a babán. A párom alkata erős, és kisfiúnk lesz, valószínű őt örökli, így már 4 hete is kiderült nagyobb egy picit az átlagnál.

Ehetek nyugodtan vagy figyeljek oda?

Változatosan eszem, és nagyrészt egészséges ételeket.

2013. szept. 23. 12:57
 1/5 anonim ***** válasza:

Bocs, de nem értem a kérdésed.

Az ember normális esetben addig eszik, amíg éhes, ha terhes, ha nem. Ha egészséges valaki (nincs hormonproblémája, vagy pajzsmirigybaja vagy tudom is én mi), akkor így pont megfelelő lesz a súlya is.

Nem vagy beteg, csak terhes.

2013. szept. 23. 13:04
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ha egészségesen és változatosan eszel, akkor nyugodtan. Én is mindent megettem, amit kívántam, és rajtam is csak a baba és az őt körül vevő dolgok voltak pluszban, sőt, még én még fogytam is egy kicsit. Egyébként nálam ezek időszakosan jöttek elő, tehát volt, hogy 2 hétig nagyon kívántam a kaját, aztán hetekig semmi extra... És az utolsó 2 hónapban pedig már annyira nagy volt a pocakom, és a lányom, hogy a már pár falattól is úgy éreztem tele vagyok :) Úgyhogy nem lesz ez mindig így, hogy sokat bír enni az ember. Az én lányom is nagyobb volt, mint az átlag 4 kg fölött volt a súlya, mikor megszületett...
2013. szept. 23. 13:05
 3/5 A kérdező kommentje:

A kérdés tulajdonképpen arra irányult, hogy nem ettől lesz-e a baba mégnagyobb, ha nagyon sokat eszem?

Tudom hogy nem beteg vagyok.... de köszönöm a feltételezést..

2013. szept. 23. 13:09
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A babád mérete nem attól függ, hogy Te mennyit eszel, attól max. a Te méreted függ. A baba minden a fejlődéséhez szükséges tápanyagot elszipkáz magának, ha nem eszel rendesen (eleget), akkor a Te szervezetedben léphet fel hiányállapot.

A baba mérete elsősorban az öröklött tulajdonságokon múlik, illetve függhet attól is, hogy a méhed mennyire tágulékony. Jellemző, hogy az első babák kisebbek és minden további terhességnél kb. 10%-al nő a baba mérete, mert a méhszalagok akkor már lazábbak és jobban tágulnak, "könnyebben nő" a baba.

Persze erre is van, aki rácáfol, ez is csak statisztika, tehát pontosan nem tudni.

A babád becsült súlyára nem nagyon érdemes adni. Fél kilónyi tévedés teljesen átlagos, szülésznőm azt mondta, egy kilós tévedéssel is találkozott már.

Amúgy meg nem céloztam arra, hogy beteg lennél, épp hogy nem vagy az, tehát ehetsz, ami jól esik.

első

2013. szept. 23. 13:16
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi! Azt hittem összefüggésben van a babával. Persze nem koplalok, nem éhezem. Meg nem is látszik meg rajtam ez a túlzott evés.. a hűtőn már inkább :)
2013. szept. 23. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!