Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szabad fogynom a 180 ch-s...

Szabad fogynom a 180 ch-s diéta mellett?

Figyelt kérdés
3 napja diétázok mégcsak, de már 1.5-2 kg-ot fogytam.Azt gondoltam, hogy ha diétára fognak akkor nem nagyon fogok többet hízni terhesség alatt, de hát hogy foggyak...kicsit aggaszt.Más is volt így, hogy fogyott diétázáskor?A babának nem lett baja?
2009. nov. 18. 17:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Szia én 160 ch-s diétán vagyok, a 26. hét óta, mert a terhelésnél nem volt jó eredményem. Én is túlsúlyos voltam/vagyok de 115kg-ról 108-ra mentem le, most a 34. hetet töltöttem és a baba normál súlyú rendben fejlődik, izeg mozog egyfojtában és nekem semmilyen panaszom nincs a terhesség alatt. Nem vizesedek, nincs fájdalmam sehol, minden klassz. Igaz rendszeresen, kéthetente orvoshoz járok, így ha valami gond lenne, viszonylag hamar kibukna. Szerintem ne aggódj, boldog babavárást!
2009. nov. 18. 21:49
 12/21 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, megnyugtató volt a válasz:)Csak azért aggódok,mert itt is sokan írják, hogy amikor fogysz, méreganyag távozik a szervezetből, és a babának is kijuthat belőle.

Két hét múlva megyek csak terheléses vizsgálatra, mindenesetre kiváncsian várom:)

2009. nov. 18. 21:55
 13/21 anonim ***** válasza:
Szia utolsó vagyok, nekem tényleg semmi gondot nem okozott a bébinél,a fogyás és őszintén kívánom, hogy nálatok is így legyen. Megértem az aggódást, én is ilyen vagyok, állandóan utána olvasgatok és a dokit nyúzom kérdésekkel. Viszont azt biztosan tudom, hogy ha 1 kg zsírt akarsz lefogyni, akkor kb 9600 kalóriát kell elégetned, tehát ha 3 nap alatt nem sportoltál nagyon aktívat, akkor nem kerülhetett komoly mennyiségű méreganyag a véráramba, mert nem a testzsírból mentek le a kilók. Minden rendben lesz:) Jó egészséget nektek:)
2009. nov. 18. 22:09
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én is 26. hét óta diétázom, de én 170 g-os ch diétán vagyok a cukor miatt. A 26. hétig 7 kilót híztam, 1 hét diéta után nekem is lement 1 kiló, aztán lassan visszajött, és egészen kb. a 35. hétig maradt: se fel nem jött, se le nem ment. Azóta kb. plusz 2 kilónál tartok most 38 hetesen.

Nem értettem én sem, hogy ha a baba súlya eleve nő, akkor legalább annyival kellene többet mutatni a mérlegnek, de a doki szerint jó ez így, mert a baba valóban elveszi azt ami neki kell.

A cukor vagy túlsúly miatt kell diétáznod?

Mert ahogy olvastam a napi étrended.... hát szerintem ez még 130 g ch sincsen. Számolj utána, mert ha nem viszed be a kellő mennyiségű ch-t, és a szervezetedből kell elvonni, valóban aceton termelődhet a vizeletedben (amit néznek is) és az sem túl jó a babónak. Nem hiába van úgy megírva, hogy ha 180 g ch kell, akkor se több, se kevesebb (bizonyos határokon belül)

De pl. abból a graham kenyérből két szeletet is nyugodtan ehetsz reggelire, mert a felvágott és a sajt 0 g ch kb., a pari is, ha egy nagyot eszel, és 100 g, akkor az is csak 4 g.

Az ebédednél abszolut nincsen tartalmas ch, mert a zöldségekben kevés van, a húsban szinte semmi. Nekem 55 g ch-t kell ebédre összeszednem, sokszor bajban voltam, ezért kellett mindig krumpli, vagy tészta, vagy rizs, vagy valami, amivel megvan az 55 g.

Vacsira is enned kell ch-t, hogy kitartson éjszaka, ne a fogyókúrára hagyatkozz! Majd ha fogyókúrázol baba nélkül, majd akkor tartsd a régi szokásokat.

Nekem még utóvacsit is előírt a doki, hogy lefekvés előtt este 10-kor még egyek 10 g ch-t. És szigorúan gabonából, tehát tejet sem ihattam már akkor (korpovit kesz, egy piritós , stb)

Szóval nekem ezek a tapasztalatim, az eredményeim jók.

Ja és a lényeg. Ha cukor miatt diétázol, akkor nyilván kerülöd a cukrot és a fehérlisztet, de ha a túlsúly miatt, akkor is kerüld ezeket és már jó vagy. Fogyókúra nélkül!

Én rengeteg cukrosat ettem a 26. hét előtt, híztam is rendesen, a diéta először idegesített, hogy egész napom a számolgatással telt, de rájöttem, hogy tényleg feleslegesen viszek be sok sok cukrot. Jó volt leszokni róla. Mostmár elég könnyedén veszem, már én sem számolgatok régóta, meg már azért minden napra jut egy kis túrórudig, vagy valami édesség. Muszály.

Na, bocsi, túl hosszú lettem, de ez volt az észrevételem.

Boldog babavárást!

2009. nov. 18. 22:24
 15/21 anonim ***** válasza:
Eleinte én is fogytam, de a hetenkénti vizsgálaton (diab. gondozö) rám szólt az orvos, hogy ez nem fogyókúra! Meg kell enni az előírt mennyiséget és figyelni kell arra is, hogy lassan felszívódó szénhidrát legyen stb! nekem 150, majd később 145 ch volt az adagom. 3600 grammal és 54 cm babám született 7 hónapja, aki most lassan 9 kiló! Én a terhesség alatt 10 kgot híztam, és véknyabb lettem, mint szülés előtt! De 4 hónapja hízni kezdtem szoptatás alatt, és már 10kgnál tartok:(((
2009. nov. 18. 23:39
 16/21 anonim ***** válasza:

végig nem olvasom most a válaszokat mert álmos vagyok, csak belepillantottam és ledöbbentem.

1: ha vacsira elveid szerint nem eszel ch-t akkor ne is edd. pl. natúr joghurt... de ha megfogod a dobozt és mgnézed, oda is van írva

2: nagyon messze vagy a 180ch-tól, biztos tudod miről beszélsz? Mert úgy tűnik, hogy értesz hozzá, de olyan butaságokat írsz közben...

3: a 180g ch diéta nem azt jelenti, hogy max ennyit kell enni, de neked elveid vannak...

Pontosan ennyit KELL! enni, ha nem osztod el 6xi étkezésre és nem eszel meg napi 140-160g szénhidrátot, többet ártasz vele. Mert a hanyálmirigy folyamatos terheléséről van szó, nem fogyokúráról.

és lassú- gyors ch-t is meg kell különböztetni!

egyébként 180 ch nagyon nagyon sok, ha betartod, még hízni is fogsz!

2009. nov. 19. 01:03
 17/21 anonim ***** válasza:

Már egyszer válaszoltam, de most nem nézem meg mikor volt:-)

A lényeg, hogy én 170 ch-t ehetek meg inzulin mellett, és ha jól emlékszem megjegyeztem, hogy az egy napi étrended, amit bemutattál, az nem volt 180 ch.

A méreganyag csak akkor szabadul fel, ha nem eszed meg ezt a ch mennyiséget, mert bizony a baba elveszi Tőled, és a lebontás folyamán keletkezik ez az anyag. Ha jól emlékszem ammónia...de ezt csak halkan súgom, mert lehet, hogy hülyeség, ebben nem vagyok biztos, csak az maradt meg bennem, hogy mérgező.

Tésztára javaslat: Előtte egyél egy jókora tányér húslevest husival zöldséggel, utána megehetsz nyugodtan egy adag tésztát, több mint 5 dkg-ot, akár 7-et is, ha az ebéded mondjuk 60 g ch. Én így szoktam, és így jól lehet lakni.

Vigyázz arra, hogy a szénhidrát mennyiséged meg legyen!

Kitartást! Minden jót!

(27 hetes mami)

2009. nov. 19. 09:34
 18/21 anonim ***** válasza:

Szia! Tényleg venned kéne egy mérleget és egy CH táblázatot, mert fontos, hogy annyit vigyél be, amennyit előírtak! A méreganyag amiről beszéltek az aceton illetve a "ketontestek", akkor keletkeznek, ha nincs elég glükóz (a szénhidrát ezzé bomlik) és a sejtek éheznek. Ekkor elkezded a saját tartalékaidat bontani, és ennek a melléktermékei ezek a bizonyos mérgező anyagok, amelyek megjelennek a vizeletben is. Tehát ez történik, ha keveset eszel. Ha sokat, akkor pedig a magas vércukorszint az ereket károsítja--kismamáknál a placenta ereit, plusz a baba cukorháztartásába is bekavar! Ezért tartsd be a diétát, ki lehet bírni.

Én 160 CH-on vagyok, és én is fogytam (20. héttől diétázom, és vékony voltam terhesség előtt-50kg,160cm)

Kellemes babavárást!!

2009. nov. 19. 10:09
 19/21 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!

A vacsit nem nagyon tudnám lecserélni, mert már kb 5 éve fehérjét eszek vacsira, nagyon belémrögzült, és megszoktam.De muszály volt, mert nagyon hízékony vagyok, és ha ezt betartottam, akkor nem szaporodtak a kilók.

Igazatok van, talán egy mérleg lenne a megoldás...na meg valami jó táblázat...

2009. nov. 19. 10:57
 20/21 anonim ***** válasza:
2009. nov. 19. 13:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!