Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Anyukák, Kismamák! Ha jöttek...

Anyukák, Kismamák! Ha jöttek látogatni hozzátok, mindenkinek körbe adtátok, (vagy fogjátok) az újszülött kisbabát?

Figyelt kérdés
Ezt hogy kell vagy illik? Csak mert szerintem nem igazán lesz jó szegénykének ha fel van keltve , vagy kézről kézre jár. Ti hogy oldottátok meg?
2013. nov. 14. 10:18
 1/10 anonim ***** válasza:
51%

A babát látogatók kedvéért nem keltem fel.

A nagyszülőkön kívül más nem foghatja meg, ők is alaposan kezet mosnak előtte.

Nem kézről-kézre jár, csak egy-egy kis alkalom, az érzés kedvéért, ha épp adódik.

Az, hogy hogy illik, nem tudom. Nem érdekelt :) a baba jólléte az első :)

2013. nov. 14. 10:22
 2/10 anonim ***** válasza:
86%

Mindenki meg akarta fogni, mindenki meg is fogta.

Volt aki pólyában, volt aki anélkül.

Nem volt kellemetlen a picinek, s míg tingatták, addig megfőztem a kávét a vendégeknek, szendvicseket kèszítettem.

Nem porcelánból van a baba:)

Nekem is jól esik, ha vendégségben Ida adják a picit, olyan jó fogni:)

Nekem az volt félelmetes, mikor a 4 évesem akarta megfogni a pici tesót mikor haza hoztuk a kórházból, de ügyesen tartotta.

Azota is naponta kéri az ölébe, sőt ha sír cicit is akar neki adni:)))

2013. nov. 14. 10:22
 3/10 anonim ***** válasza:
85%
Hát újszülött mellé, csak nem megy annyi látogató. A szűk család (nagyszülők, tesók) meg megfoghatják. Persze nem kézről kézre, de ahogy adódik alkalom odaadnám. Nekem 3 éves volt a nagyobb, amikor hazahoztuk a kicsit, ahogy kivettük a bébihordóból már kérte is :D nagyon vigyázva fogta, persze résen voltunk :D olyan büszke volt magára a nagy :)))
2013. nov. 14. 10:34
 4/10 anonim ***** válasza:
35%
Újszülött gyereket én nem engedtem ráncibálni. Illik nem illik, engem nem érdekelt más véleménye. Főleg a téli gyerekekkel kapcsolatban, mikor mindenki tüsszög, köhög stb. Természetesen kivétel a gyerek testvére, meg az apja.
2013. nov. 14. 10:35
 5/10 anonim ***** válasza:
75%

Én úgy vagyok vele, hogy ha akarják megengedem majd, hogy megfogják, de mivel pont influenza-szezonban fog születni, csak az jöhet, aki 100%, hogy egészséges.

Mondjuk én sose fogdosom meg a kisbabákat, messziről csodálom és max a lábukat fogom meg, hiába nem vagyok beteg, mindig féltem más gyerekét. Puszit pedig a rokon gyerekeknek is csak a feje búbjára adok, semmi esetre sem mászok bele egy baba vagy kisgyerek arcába.

2013. nov. 14. 10:36
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha ébren volt, akkor megengedtem h megfogja, aki akarta, de én magamtól nem ajánlgattam. És textilpelust terítettem a vállukra, hogy azt nyalja a gyerek és ne a ruhájukat (gyerek érdekében leginkább). Ha aludt, nem engedtem macerálni.
2013. nov. 14. 10:42
 7/10 anonim ***** válasza:
87%

Nálunk csak a nagyon közeli rokonok, tehát nagyszülők és nagynéni-nagybácsi akarta kézbe venni..

Mindenki más, a távolabbiak csak a kiságyban szerették volna nézni.

Felébreszteni nem ébresztettem fel, nem is várták el, meg sem tettem volna. Látták, ott voltak, örültek velünk, átadták a jó kívánságaikat és ennyi.

Viszont a higiéniára figyelni kell. Egy éppen hogy megszületett babáról van szó, akiknek még nagyon fejletlen az immunrendszere. Nálunk ezzel nem volt probléma, mindenki magától megértette, kérni sem kellett, hogy betegen senki ne jöjjön oda, aki nem volt beteg és meg szerette volna fogni, az előtte tisztává tette a kezét. Mi odakészítettünk ilyen kézfertőtlenítőt, amit nem kell lemosni, mi is azt használtuk, ha pelenkáztunk, fürdettünk, stb és aki meg szerette volna fogni, az kérte is és használta.

2013. nov. 14. 10:47
 8/10 anonim ***** válasza:
88%
Én pihenőszékben kitettem a nappaliba, mikor jöttek a vendégek, hogy hadd nézegessék. Mégsem olyan, hogy megmutatom 5 percre, aztán visszazárom a szobájába. Mikor aludt, nem fogdozta senki, de ha felébredt, és volt valaki, aki szerette volna megfogni, odaadtam. Nem arról van szó, hogy kézről kézre jár, mert az nekem sem tetszik amikor veszekedik a rokonság, hogy naaaa én is hadd egy picit, de nálunk egyszerre csak 1-2 ember volt itt. Volt, aki akkor ért ide, mikor már 6 hetes volt a baba, volt, akinél még csak 2. Soha nem féltettem annyira a gyereket. Ha valaki taknykóros, azt viszont megkértem, hogy gyógyultan jöjjön.
2013. nov. 14. 11:04
 9/10 anonim ***** válasza:
36%

Ikreket szültem ráadásul karácsonykor. Dec. 16.-án,és hát éppen hogy csak hazaértünk a kórházból mindenki jönni akart,hogy jaj ikrek,jaj karácsony,jaj menjünk el hozzájuk. 25.-én nálunk karácsonyoztunk,és hát mindenki egyszerre akart jönni. Mondom jól van,nem bánom,de a babucik a szobájukba maradnak. Ugye jött a 4 nagyszülő,párom 2 bátyja,annak a feleségük,és páronként 2 gyerek. Jöttek a nővéremék,meg az öcsémék. Nővéreméknek 2 gyerekük van,öcséméknek egy. Jött még az én nagymamám nagypapám,és a párom nagypapája nagymamája.

Én úgy döntöttem,hogy a babák a szobájukba maradnak,és bejöhetnek,de legfeljebb max. 3-an,és a gyerekeket annyira nem akartam beengedni,amit hál' istennek a rokonság megértett. Mi is odakészítettünk ilyen nyomós kézfertőtlenítőt,és úgy bejöhettek a babák szobájába. A mikor aludtak senki nem jöhetett be. És nem keltettem fel őket csak azért,mert jött a rokonság. Amikor elmentek nagymamámék,meg a férjem nagymamája,és papája,akkor kihoztuk őket egy kicsit,mert felszabadultabb volt a tér. De mikor elmentek anyukámék,meg a férjem anyukája-apukája,akkor valaki mindig fogta őket,de csak pár percre,és nem jártak kézről-kézre. Elsőnek anyukám fogta meg az egyiket,és ő át is pelenkázta. Utána anyósom,majd apósom,majd megint nálam voltak,majd apukám. Utána csak a húgom fogta meg őket. Aztán mindenki elment.

Azért nagyon fárasztó volt az a nap.

2013. nov. 14. 11:24
 10/10 anonim ***** válasza:

Egy szerdai napon jöttünk haza a kórházból, és azon a hétvégén eljött a szűk család. Egyik napon 4-en+anyukámék, másik napon az anyós. Nem volt a körbeadogatással bajom, természetesen odaadtam, hiszen ő egy nagyon-nagyon várt baba volt (a mai napig sem hisszük el, hogy van nekünk). És ennyi volt a látogatás.

A kollégáim már olyan jó 5 hós korban jöttek, és nekik már akkor nyugodt szívvel adtam oda, hagy babázzanak. A fiam, amikor megunta őket, egyszerűen bealudt valamelyik kezébe!

2013. nov. 14. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!