Terhesség alatt lehet futógépen gyorsan gyalogolni?
Figyelt kérdés
Futni nem merek, mert az hátha árt a rázkódás miatt. Illetve elliptikus gépet szabad-e használni.
Még csak tervezzük a babát, de nem szeretném abba hagyni a mozgást.
2013. nov. 11. 16:55
1/5 anonim válasza:
Szerintem a gyors gyaloglás belefér. Én is most szeretném elkezdeni újra a tornát, csak lazábban, mint előtte.
Most vagyok 15 hetes.
Jógázni tuti fogok járni, és kardió edzés közül szerintem a gyaloglás jó, az ellipszis nem biztos, legalábbis azt én kihagyom, mert ott sűrűn megy hasra is a gyakorlat. Bár állítható...
Evezés is jó.
2/5 anonim válasza:
Próbálj pulzus kontrolláltan edzeni, 140 felé ne menjen a pulzusod! Amúgy gyalogolhatsz, sík terepen, ne emelkedőn! Inkább a gyaloglás, mint az elliptikus gép. Addig mozogj, amíg jól esik! Én 6-7 hónapos terhesen hagytam abba az aerobik óra tartását. Bár a végefelé már csak mutogattam. Nem esett nagyon jól a túlzott mozgás. Heti 1 órám volt ekkor már csak! De az jól esett, kellett is! :)
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
Ma 170-180 volt a pulzusom, akkor az egy kicsit sok.
Akkor lazábban kell majd mozognom.
2013. nov. 11. 18:37
4/5 anonim válasza:
A terhességem első hónapjában 110 kilométert futottam összesen és egy hétvége alatt körbebicikliztük a férjemmel a Balatont is. Miután kiderült, hogy terhes vagyok, persze leálltam, de van olyan barátnőm, aki a 38. hétig futott 5-6 kilométereket. Maratonra edzeni biztosan nem most kellene, de ha hozzá vagy szokva a mozgáshoz, biztosan nem árt.
5/5 anonim válasza:
Az első hónapban én sem tudtam, hogy terhes vagyok, és heti 6x igeny durva kardio-edzéseket csináltam.
Azóta hetente 3x gyorsgyaloglok. Ennyi kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!