24. hetes vagyok és híztam 10kg-ot eddig. Ez soknak számít? 169 magas vagyok és 74kg-mal kezdtem. Nem kövér vagyok hanem csontos és mindenki meglepődik amikor mondom a súlyomat mert nem látszik rajtam. Sok ez a 10kg?
Picit soknak tartom, hiszen az első 17 hétig szinte alig van, ami plusz súlyt jelentene. Az igazi hízás 25. héttől jön.
Próbálj egészségesen táplálkozni és sokat mozogni. Most még elkaphatod a gyeplőt, hogy ne legyen a végére +30 kiló.
E szerint a kalkulátor szerint kicsit sok. [link]
Érdemes kicsit odafigyelni, ilyenkor még megfogható.
Én is hasonló alkat vagyok, 174 cm-rel, 72 kilósan estem teherbe, én is jó csontos, erős alkat vagyok, nem kövér. 28 hetesen eddig 4 kilót híztam - erre az orvos és a védőnő is azt mondja, hogy tökéletes.
26-27 hetesen lesz 1kg a pici, még kb. ugyanennyi a magzatvíz, méhlepény stb. A többi az sajnos tiszta súlygyarapodás.
Nem azért gond, ha hízol, mert most kellene elérned a versenysúlyodat, hanem azért, mert az extra súly mindig extra teher a szervezetednek: szívet, keringést terheli, terhességi diabetes kockázatát növeli stb. Főleg gond, ha hirtelen nő a súlyod. Próbáld végiggondolni, hogy mit eszel, ha sok a szénhidrát, akkor csökkenteni - a hízás mögött általában ez szokott lenni. Szerintem semmi nincs veszve, olvasok olyan kismamákról, akik középidő után jobban figyeltek a súlyukra és alig híztak a terhességük második felében.
"A többi az sajnos tiszta súlygyarapodás. " - vagy vizesedés!!!! Főleg ha hirtelen jött fel, gyanús! Amúgy én 7-8 kg-nál tartottam ennyi hetesen, mégis csak 15 kg lett a vége, mire a kórházból hazajöttünk 3 kg volt rajtam, tehát ebből ezek szerint mégiscsak 3 kg volt a tiszta súlygyarapodás!
Ne nézzük már ennyire azt a rohadt mérleget, egyél egészségesen, mértékkel, és tojd le magasról hogy mit mutat a mérleg kedves Kérdező!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!