Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 4 hete szültem, szoptatok....

4 hete szültem, szoptatok. Most terhes lehetek?

Figyelt kérdés

4 hete szültem meg első babámat. A férjemmel nem tervezünk másodikat.

A szülésem könnyű volt ezért már 1 hét után tudtunk együtt lenni, talán kicsivel több 1-3 nappal.

Elvileg nem lehet teherbeesni míg szoptat az anyuka, ezt olvastam és a nőgyógyászom is ezt mondta. Ebből adódóan nem védekeztünk.

Úgy tegnap reggel hányingerre ébredtem és egy kis émelygésre. A lányommal ilyen nem volt. A tejem is egyre kevesebb.

Szerintetek ez csak para, vagy tényleg előfordulhatott, hogy újra terhes legyek????

Mikor teszteljek?? Volt valaki ilyen helyzetben??

Bocsánat, csak ilyen későn volt időm kérdezni a kislányom ma nagypn éber volt:)

2013. nov. 11. 02:31
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
17%
ennyit a LLL-ről!!!
2013. nov. 11. 08:30
 12/27 anonim ***** válasza:
41%

Elég jó szülésed lehetett ha 1 hét után már szeretkeztek.

Nem is vérzel? Vagy mi a fene ?

Amúgy meg a saját zárójelentésemet végigfutva egy mondat se szól arról hogy Tilos a szex 6 hétig...csak a 6 hetes kontroll szerepel rajta

Persze a legtöbbünknek eszébe se jutna olyan korán szexelni..nade nemvagyunk egyformák

Ha ő jól volt,nem fájt,kívánták egymást akkor milyen jogon hurrogjátok le a kérdezőt ???

Az egy dolog hogy a dokija egy elég nagy hülyeséggel etette meg,miszerint szoptatás alatt nemlehet teherbe esni.De ne ítélkezzünk már

ÉS képzeld kedves kérdező: menstruáció nélkül is van peteérés szoptatás alatt.így bármikor teherbe eshetsz.

2013. nov. 11. 08:33
 13/27 anonim ***** válasza:
43%
A nogyogyaszok a 6 hetes kontrollon szoktak egyeztetni a fogamzasgatlasrol, mivel addig erosen ellenjavalt a nemi elet es kimelo eletmod javasolt. Ilyen sem szerepel a zarotokon??? Kizart dolognak tartom, hogy praktizalo orvos azt mondana, hogy "Kedves anyuka nyugodtan szexeljen ha szoptat, mert akkor nem eshet teherbe." Szerintem valamit felreertettel.
2013. nov. 11. 09:30
 14/27 anonim ***** válasza:
20%
szerintem ez kamu kérdés. ki van zárva hogy szülés után 1 héttel képes lenne egy nő szexelni. vagyis testileg talán, ha tényleg könnyű szülése volt, de a baba ellátása olyan sok energiát felemészt, hogy kétlem hogy bárkinek is a szexen járna az esze.
2013. nov. 11. 09:41
 15/27 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Látom rengeteg válasz érkezett! Azért elég érdekes, hogy az orvosom valóban ezt mondta!

De akkor ezek szerint még is lehet... Nem tudom miért kell az embert rögtön "leordítani", hogy "te ezt nem tudtad"?!

Igen, nem tudtaam. Első babám.

Az, hogy szeretkeztem a férjemmel az a magándöntésem.

Akkor tesztelek. Elég érdekes az orvos is ezzel a kijelentésével.

Köszi a válaszokat!

2013. nov. 11. 10:02
 16/27 anonim ***** válasza:
56%
Én nem a terhességtől félnék....a szülés akármilyen könnyű volt, általában 4-6 hét kell, hogy a seb begyógyuljon, ami belül van. És ezért tilos 6 hétig sexelni!!! Olyan fertőzésnek vagy kitéve, ami nem egy leány álom lesz ha beteg leszel...és mivel ugye a párod nemi szerve nem steril ezért bármi fertőzést elkaphatsz...és majd ha vissza kerülsz a kórházba, akkor ki látja el a babádat? Úgy érzem nagyon felelőtlen vagy...egy babához kicsit felelősség teljesebb szülő kellene....és keress fel egy orvost, de arra készülj, hogy nem lesz kedves veled, ha megtudja hogy 1 hét múlva sexeltél.....és teljesen igaza van! És ne hazudj neki, mondd el az igazat!!!
2013. nov. 11. 10:37
 17/27 anonim ***** válasza:
55%

Az orvosod sem teljesen normális (biztosan egyikőtök sem hallott még olyat, hogy valaki szoptatási idő alatt lett terhes), te pedig felelőtlen vagy, ha szülés után 1 héttel már szexeltek. Az, hogy mikor szabad, nem attól függ, hogy milyen könnyű volt a szülés. Ott a nyitott méhszáj, a méh falán a seb, ti meg védekezés nélkül, könnyű így akármilyen fertőzést, gyulladást összeszedni.

Nem hinném, hogy terhes vagy. Szülés után 1 héttel még nincs peteérés. Idő sincs rá, hogy felépüljön nyálkahártya, ahova beágyazódhat a petesejt, és petét sem érlel akkor a szervezet.

2013. nov. 11. 11:01
 18/27 anonim ***** válasza:
60%
Így van, magándöntés, de azért már egy gyerekért is felelős vagy, aki árván marad, ha veled történik valami.
2013. nov. 11. 12:02
 19/27 anonim ***** válasza:

"Magándöntés", ez jó. Akkor minek kérdezel itt? A te "magándöntésed", hát akkor viseld a magánkövetkezményeit is.

Amúgy tényleg, hogy csináltátok? 1 héttel a szülés után még elég erős vérzés szokott lenni... Természetesen szültél? Nem fájt a gátseb? Bocs, csak egyszerűen el nem tudom képzelni, hogy volt képes valaki erre.

2013. nov. 11. 18:49
 20/27 anonim ***** válasza:

kerdezo csodalom volt kedved szexelni de ugye nem vagyunk egyformak.Elmeletileg ha mar nincs vezes ez kb 2-3 het szemelyenkent valtozo akkor mar szabad a szex.

Igen lehetsz terhes siman.Tobb kismamam is volt akinek a 6 hetes ellenorzesen mar ujra gratulalhattam.

A tobbieknek.

A mehszaj a terhesseg utan nagyon gyorsan bezarodik csak maradek lepeny eseten marad nyitva.

testi oka ha nincsenek varratok nincs annak hogy ne legyen ujra szex.

De ez tenyleg ritka ees kiveteles dolog.

Nalunk elso babanal 4 honap telt el a masodiknal mar csak 3 het !!

2013. nov. 11. 19:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!