Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Baj, ha úgy leszek terhes,...

Baj, ha úgy leszek terhes, hogy még szoptatok?

Figyelt kérdés

Most lesz 1 éves a lányom,nyáron szeretnénk kistestvért.Nem fogok attól elvetélni,hogy a nagyot esetleg még szoptatom?

Tapasztalt anyukák válaszát várom!

Köszönöm!

2011. jan. 25. 15:05
 1/6 anonim ***** válasza:
45%

Sokan azon a véleményen vannak, hogy ilyenkor a nagyot el kell választani. Két dologra hivatkoznak:

1. a tejtermelés miatt a baba kevesebb tápanyagot kap a fejlődéséhez.

2. a tejleadó reflex méhösszehúzódásokat vált ki, ami vetéléshez vezethet.

Én nem hiszek ebben.

1. Az anya szervezetében a magzat az első. Olyan, mint egy kis élősködő. Mindent elvesz, amire szüksége van. A maradék megy a tejbe, illetve marad az anyának. Nyilván ezért van szükség a vitaminok és ásványi anyagok fokozott bevitelére.

2. Nézd meg a természeti népeket. A nőkön nagy hassal is rajta lóg a szopós baba. Nyilván nem engednék ezt a hagyományaik, ha vetéléshez vezetne.

Vagy csak vedd azt, hogy orgazmus hatására milyen komoly méhösszehúzódások vannak. És a szexet csak nagyon ritkán tiltják terhesség alatt.

Persze előfordulhat, hogy a kislányod magától elutasítja a cicit, ha teherbe esel. Sokan vannak így pl. menzeszkor is.

De szerintem a világ egyik legklasszabb dolga a tandem szoptatás, egyrészt mert a nagy immunrendszerének is jót tesz az anyatej, másrészt csökkenti a testvérféltékenységet.

2011. jan. 25. 15:15
 2/6 anonim ***** válasza:
Én is szoptattam még, amikor újból terhes lettem. Elvetéltem. A lehetséges okok között az orvosom a szoptatást is megemlítette.
2011. jan. 25. 15:21
 3/6 anonim ***** válasza:
Én is szoptattam, mikor teherbe estem. Nekem kapásból elutasította az anyatejet az akkor 5 hónapos kislányom. Amúgy a nőgyógyászom nem ajánlotta volna a terhesség alatti szoptatást.
2011. jan. 25. 15:23
 4/6 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Gondoltam, hogy egyedül leszek a véleményemmel. Amúgy én is szoptattam terhesség alatt, és semmi baj nem lett belőle.

A nőgyógyászok zöme sem utasítja el a tandemet, csak sok doki úgy van vele, mint a császárral. Biztos, ami biztos.

2011. jan. 25. 15:27
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem sem baj, ha szoptatsz terhesség alatt. A védőnénink azt mondta, hogy a terhesség 4.hónapja körül megváltozik az anyatej íze és a szopizó gyermek elutasíthatja.

Az én kisfiam 4 évesen szokott le végre végleg a cicizésről (NE KÖVEZZETEK MEG LÉCCCCCI), mikor a másodikkal kb.8-10 hetes terhes lehettem.

2011. jan. 25. 15:48
 6/6 anonim ***** válasza:
Szoptattam, mikor terhes lettem, és nem hagytam abba, a nőgyógyászom sem mondta, hogy le kéne választanom a nagyot, viszont a 7.héten éreztem méhösszehúzódásokat, és bevéreztem. Akkor azonnal utasított a doki, hogy többet ne szoptassak. Szerencsére végül nem történt baj. Ha nem lett volna gond én szoptattam volna végig.
2011. jan. 25. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!