Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha szoptatok és terhes vagyok,...

Ha szoptatok és terhes vagyok, mennyi többletenergiára van szükszégem?

Figyelt kérdés
7 hetes vagyok
2008. dec. 26. 18:20
 1/5 anonim ***** válasza:

Csak nagyon minimálisra. pl: plusz egy banán és egy pohár tej. Inkább tényleg a minőségre figyelj oda, hogy jusson mindkettőnek elegendő vitamin. Ne terheld a szervezetedet csokival, nasival, felesleges kalóriákkal, így is megterhelő neki egy terhesség szoptatással kombinálva!

Nagyon vigyázz magadra!

(sajnos én nemrég elveszítettem a szoptatás mellett a pocaklakómat)

Drukkolok Neked, hogy minden rendben legyen!

2008. dec. 26. 18:40
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem nagyon szokták ajánlani, hogy a kettő együtt menjen, mert nagyon kimeríti a kismama szervezetét.

Védőnővel kéne beszélned, hogy mit egyél, hogy ne szedj-e valami vitamint, stb.

2008. dec. 27. 10:36
 3/5 A kérdező kommentje:

Első válaszadó! Neked volt valami előjele a vetélésednek? Egyébként nagyon sajnálom, borzasztó lehetett... :(

Második válaszadó! A nőgyógyászom mondta, hogy jó lenne, ha abbahagynám a szoptatást, de sajnos a kisfiam rettentően cicifüggő.. De már csak 2-4 alkalommal szoptatok egy nap és szedek vitamint.

Köszönöm a válaszokat! :)

2008. dec. 27. 14:19
 4/5 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok:

A 9. héten vesztettük el, mikor elkezdtem vérezni és görcsölni, indultunk a kórházba és még akkor meg is műtöttek. :(

Előtte való héten kicsit furcsálltam, hogy szopiztatáskor már nem olyan érzékeny a mellem. Ez az egy jel volt. De nem akarlak megijeszteni, mert sokan kihordják simán a terhességet szoptatás alatt is. Én naponta 3x szoptatok, már 2 éves a fiam, de Ő is nagyon cicifüggő. Sikongat örömében , mikor kér és kap cicit.

Szerintem egyénfüggő is, hogy kinek hogyan reagál a szervezete. A tested szerint első a szoptatás és a pocaklakó az "idegen".

Mióta a vetélés megtörtént, igyekszem a kicsi figyelmét elterelni, ha szopit kér, hogy lassan leszoktassam, mire újra próbálkozhatunk. Eddig simán ment és sokszor ki is hagyja a nappali szopit.

De közel sem biztos, hogy a szoptatás miatt ment el a baba, de egy rizikótényezővel kevesebb lesz, ha sikerül lemondatni a ciciről.

Szerintem próbáld Te is csökkenteni a szopik számát. Szerintem az a kettő amit írtál, talán nem olyan vészes.

És ne aggódj, mert az is árthat. Egyik babának sem tesz jót.

És ugye tudod, hogy jó esély van rá, hogy a terhesség alatt leszokjon a szopiról!

A barátnőmmel egyszerre kezdtük a terhességünket, Neki megmaradt a pocaklakója szopi mellett is, most 18 hetes és a 2,5 éves fia nem kér több cicit. Azt mondja már nem jó. A tej mennyisége is drasztikusan lecsökkenhet és az íze is megváltozik állítólag.

Boldog babavárást! :)

2008. dec. 28. 10:16
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Én holnap leszek 7 hetes, és próbálom csökkenteni a szopik számát, most is szopi nélkül tettem le a babámat aludni, bár nem volt elragadtatva... ;)

Nagyon remélem, hogy nem lesz bajom, szedem a vitamint, sokat pihenek (már amennyit egy 14 hónapos örökmozgó mellett lehet :) ) és odafigyelek, hogy eleget egyek. És reménykedek :)

Nagyon drukkolok Neked, hogy mihamarabb sikerüljön minden babázással kapcsolatos terved! Nagyon Boldog Új Évet! :)

2008. dec. 28. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!