4 hete szültem, szoptatok. Most terhes lehetek?
4 hete szültem meg első babámat. A férjemmel nem tervezünk másodikat.
A szülésem könnyű volt ezért már 1 hét után tudtunk együtt lenni, talán kicsivel több 1-3 nappal.
Elvileg nem lehet teherbeesni míg szoptat az anyuka, ezt olvastam és a nőgyógyászom is ezt mondta. Ebből adódóan nem védekeztünk.
Úgy tegnap reggel hányingerre ébredtem és egy kis émelygésre. A lányommal ilyen nem volt. A tejem is egyre kevesebb.
Szerintetek ez csak para, vagy tényleg előfordulhatott, hogy újra terhes legyek????
Mikor teszteljek?? Volt valaki ilyen helyzetben??
Bocsánat, csak ilyen későn volt időm kérdezni a kislányom ma nagypn éber volt:)
Igen, lehetsz terhes. És a szoptatás nem fogamzásgátló módszer. Nekem a szülés után nem sokkal beállt a menstruációm, hiába szoptattam éjjel-nappal, és peteérésem is volt. És akkor még egy dolog a felvilágosításhoz:
Az első peteérés azért érdekes, mert az van előszőr, és utána az első menstruáció. Tehát nem lehet tudni, hogy mikor van az első olyan alkalom, mert az első menstruáció előtt 2-3 héttel lehet teherbe esni. Nagyon izgi dolog.
EGyébként ha csak akkor egyszer voltatok együtt, nem hinném, hogy terhes lehetsz. De ha utána többször is, akkor van esély.
6 hétig nem is lehetne "házaséletet" élni szülés után, akár mennyire is jól érzed magad.
Valamit félreérthettél a szoptatással kapcsolatban, mivel szoptatás alatt ugyanúgy fogamzóképes a nő, esetleg a menstruációs vérzések nem jelentkeznek az idő alatt, de attól még ugyanúgy teherbe lehet esni.
Neked meg még nem szabadna terhesnek lenned, mivel a szervezeted ennyi idő alatt nem tudott regenerálódni.
Mivel a ciklus sem állt még vissza ennyi idő alatt, azt sem tudhatod mikor lenne menstruációd, tehát marad vakvágtában a tesztelgetés.
A nőgyógyászhoz mindenképpen visszamennék, és megkérdezném újra a dolgokat, mert nem hiszem, hogy olyanokat mondott nem lehetsz terhes szoptatás alatt. Ha meg mégis ezt mondaná, akkor légy szíves jelezni a kórháznál, másokat ne vezessen félre az orvos.
Szurkolok neked, hogy minden rendben legyen!
Tényleg érdekes orvosod lehet, ha nem világosított fel róla, hogy 6 hétig tilos házaséletet élni, és ha azt mondta, hogy szoptatás alatt teherbe lehet esni.
Többet ne legyetek együtt a férjeddel, amíg le nem telik a 6 hét, és utána is csak akkor, ha a kontrollon minden rendben volt és zárt a méhszáj. Védekezni pedig ilyenkor is kell. Nem lehet tudni, hogy a szülés után mikor következik be az első peteérés, aki szoptat, annak általában később, de ez nem védekezési módszer, mivel nagyon bizonytalan.
Olvasd el a zarojelentest, amit a korhazban kaptal! Ra van irva, hogy 6 hetig tilos a hazas elet, az ulofurdo es kimelo eletmod javasolt fertozesveszely miatt!
Lehetsz terhes es feltetlenul menj orvoshoz, mert barmilyen baci eljuthatott a mehedig, ami artalmas lehet a terhessegedre.
A nőgyógyászod szerint nem lehet teherbeesni szoptatás alatt??? Melyik egyetemen végzett???
Ez kb. 30 éve is már csak tévhit volt.
Nem kellene az orvost leszolni, ha fogalmatok nincs a dologról. Bizonyos feltételek mellett a szoptatas valoban fogamzasgatlo. Számít a baba kora, a szoptatasok gyakorisága is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!