15 éves kismamának, nevelő szülőknél milyen jogai vannak?
Nos írni nem tudsz, de azétteni a lábad azt igen, gratula. Nem tudom 15 évessen még szexelned sem kellene, nem hogy ekkora IQ-val a semmire gyereket szülni.
A hasonlókat mint te kérdés nélkül abortusztra küldeném.
a párod nagykorú, lehet a gyerek gyámja, nem tudom én se a törvényt, de szerintem ha minden klappol akkor automatikusan ő kapja meg. bár ahogy írod, nálatok semmi nem klappol, még munkája sincs...
nagyobb valószínűséggel a nevelőd kapja meg a gyerek gyámságát. vagy a párod szülei is kérvényezhetik, esetleg a tiedet is, bár nem tudom ott milyen az anyagi helyzet, lehet a hátuk közepére nem kívánnak még 2 gyereket
Az vicces, hogy a kommentelők beszélhetnek a kérdezővel csúnyán, de amikor ő visszavágott, az már nem kerek... Pf...
Felnőtt nők, anyák beszélnek itt olyan stílusban, hogy borzasztó!
Kedves Kérdező!
Ha valóban terhes vagy és nem csak feltételezés lesz az egész, akkor szépen beszéld meg a nevelőddel a dolgokat és ha lehet, vetesd el. Tudom csúnya dolog amit írok és jó sok piros kezet kapok majd itt az Ős anyáktól, de ne tegyétek tönkre az életeteket, ha már ilyen buták voltatok, hogy összehoztatok egy gyereket. Nincs pénzetek, nincs lakásotok, nincs igazából semmitek. A baba veled maradhatna, de a gyámotok továbbra is a nevelőd lenne. A párodnak nagyon sok mindent fel kellene tudni mutatni ahhoz, hogy ő legyen a gyámotok.
Remélem kiderül, hogy csak vak lárma volt és ezentúl okosabban szexeltek!
keress meg egy ingyenes jogsegély szolgálatot,ott megmondják mit tehetsz!
itt mindenki mond mindenfélét,de senki nem tudja a törvényt,nem vagyunk jogászok.
Nos, mivel kiskoru vagy, az apa csak a te gyamod beleegyezésével tehet apasagi elismerő nyilatkozatot. Ha ehhez hozzájárul a gyamod, akkor a kocsinak az apja lesz a gyamja. Jol meggondola do, mert onnantol neki joga lesza. Gyerekhez, neked viszont nem, amig nem vagy nagykoru.
A masik megoldás, megvárni a betoltott 16 eves kort - megszületik addig a baba?- es kervenyezni a gyamhivatali engedélyt a hazassagkotesehez. Igy mindkettotoknek azonos jogai lesznek, te nem számítasz a hazassagkotes utan kiskorúnak.
A gyamod nem kényszeríthet se abortuszra, se a terhesseg megtartására. Ha nem azonos az elképzelésének a jövőről, a gyamhivatalhoz kell fordul of.mugyanigy örökbe sem adhatja a te gyerekedet, max lemond a gyámságrol, akkor a kicsi otthonba kerül-illetve mar nevelő szulokhoz adjak ki őket- es amig nem leszel nagykoru, ott is marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!