Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egy-két kismamának komolyan...

Egy-két kismamának komolyan csak a félelemről szól a terhessége? Miért kell buta kérdéseket feltenni?

Figyelt kérdés

Elég régóta regisztrált tag vagyok és főleg ez a kategória érdekelt mindig is.Vágytunk mi is babára,végre meg is fogant.Én is tartok egy két dologtól... "Egészséges lesz-e?","nem lesz e koraszülött?" és az ilyen "átlagos" kérdések természetesen bennem is felmerülnek,de sokszor amiket olvasok...

Csak egy-két példa: "Lenyeltem egy meggymagot,mi lesz a babával?","festékboltban voltam 10 percig,ártott e a babának?","sütögetünk,belélegeztem a füstöt,mi lesz a babával?"és még sorolhatnám estig.Senkit sem akarok megsérteni,engem nem bántotok ezekkel a kérdésekkel...sőt feldobjátok a napomat vele,de ezeket komolyan kérdezitek?

2013. szept. 9. 13:21
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
100%
Igan gondolom komolyan kérdezik. Néha én is meglepődök, de mindneki azt szeretné, hogy egészséges elgyen a gyereke. Mindenhol azt hallani, hogy ezt ne tedd, azt ne tedd, persze, hogy aggódnak.
2013. szept. 9. 13:24
 2/35 anonim ***** válasza:
78%

Azért,mert alacsony az IQ szintjük,vagy annyira unatkoznak,hogy ilyen hü...ségeken törik az agyukat. Persze én sem vagyok érzéketlen,rengeteget aggódom már most a kisbabámért,de csak,hogy egészséges-e,nőtt e...eszembe sem jutna,hogy a meggymag végett esetleg baj lesz :) hajat is festek (persze csak szabadban,vagy nyitott ablaknál), csípőset is eszem,néha megkívánom a sört,akkor iszok 1-2 kortyot,de nem érzem e miatt magam rossz anyának :)

16 hkm -első baba

2013. szept. 9. 13:27
 3/35 anonim ***** válasza:
55%
Vagy, kedves Kérdező, esetleg olyan előzmények állnak az ilyen kérdések hátterében, amiknek ismeretében lehet, hogy nem akadnál ki ezeken a kérdéseken. Tudod, akit ért már veszteség, illetve történtek vele és egy korábbi babájával olyan dolgok, amikről az emberek nagy részének halvány lila gőze sincs, azok lehet, hogy jobban félnek, hogy ezúttal is történni fog valami... Nyilván a meggymag lenyelése azért túlzás, de hidd el, nem biztos, hogy szabad ezeken szórakozni, inkább lehet, hogy jobb nem tudni, miért aggódik ennyire az illető.
2013. szept. 9. 13:28
 4/35 anonim ***** válasza:
100%
Nekem mindig fáj a szívem, ha ilyet látok. Mert az irracionális félelmeknek általában van előzménye. Valamiért nagyon-nagyon féltik a babájukat, talán vetélések sorozata, évekig tartó próbálkozás, stb. okozhatja a túlzott féltést. Tudom, milyen félni, én is éltem már át rémes dolgokat, és most a 30. héten sem vagyok nyugodt, minden időszaknak meg volt a maga parája, 12. hétig minden pisiléskor féltem, hogy vért fogok látni, 12-25 között attól féltem, amíg nem mozgott, hogy tuti megállt a szíve, szinte rettegtem, hogy nem él, aztán mióta mozog, azt nézem, most épp miért nem mozog, vagy ha sokat mozog, akokr mi lehet a baja, és néhány hete a koraszüléstől félek, csak nehogy baja legyen! Mert van az a fokú félelem, amit már nem lehet elnyomni. Igen, életemben nem volta ilyen boldog, mint mióta várandós vagyok, de igen, minden napját végigaggódtam, mert még most is képtelen vagyok bizalommal és nyugalommal elhinni, hogy édesanya lehetek végre, annyi év és szenvedés után!
2013. szept. 9. 13:34
 5/35 anonim ***** válasza:
2013. szept. 9. 13:35
 6/35 anonim ***** válasza:
40%

Ilyenre gondolsz szerintem:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

nem hiszem h korábbi vetélés emiatt törtét volna....sajnos már mindent mindennel összefüggésbe hoz

2013. szept. 9. 13:35
 7/35 anonim ***** válasza:
50%
...nak sokan :((
2013. szept. 9. 13:36
 8/35 A kérdező kommentje:
3as válaszoló,biztosan van alapja annak amit mondasz...de látod Te is egyet értesz hogy ezek azért túlzások. Áldom az Istent hogy nem kell/kellett megtudnom milyen elveszíteni egy babát,de lehet hogyha tudnám sem tennék fel ilyen kérdéseket,mert eszembe sem jutnának :)
2013. szept. 9. 13:36
 9/35 A kérdező kommentje:

4es válaszoló neked teljesen "átlagos"félelmeid vannak.Ezektől én is félek...rúg nem rúg,növekszik e rendesen,egészséges lesz e...de ezeket le is írtam hogy ezek teljesen rendben vannak,minden kismama fél ezektől.Csak a példákban felsorolt bugyuta kérdéseket nem értem meg...

Boldog babavárást,és ne izgulj :) MInden rendben lesz,időben fog,egészségesen születni :)

2013. szept. 9. 13:39
 10/35 anonim ***** válasza:
75%

Nálam sajnos van előzmény, de jobbára én is olyanok miatt aggódok, amit a 4-es válaszoló írt, ezek szerintem - egy bizonyos határon belül - normális félelmek. Úgy is fogalmazhatnék, hogy ha később aggódnék, hogy ártott-e a festékszag a babámnak, akkor nem megyek be a festékboltba... Egy kis előregondolkodással az ilyen kérdések lazán megelőzhetők.

Amúgy bárki is pontozott le, köszönet érte, biztos valami nagyon haszontalant írtam. :)

3-as válaszoló

2013. szept. 9. 13:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!