Esett át valaki lepkehimlőn terhessége alatt? 20 hetes vagyok és olyan tüneteim vannak, de ma megyek orvoshoz. Ha volt valakinek egészséges babát szült?
Figyelt kérdés
2013. szept. 2. 04:34
1/3 anonim válasza:
Ez az alapvetően ártatlan vírus azonban veszedelmessé válhat a magzat számára, ha a várandós fertőződik meg. Ilyenkor 30 % esély van arra, hogy a magzat elkapja az anyától a betegséget, a placentán keresztül megfertőződik. A terhesség első hónapjaiban ez vetéléshez vezethet. A várandós tünetei eltérhetnek a megszokottól. Egy hirtelen fellépő anyai vérszegénység hátterében is lehet ez a parvoB19 fertőzés. Egy tanulmányban, ahol a B19 fertőzött terhes nőket vizsgálták, azt tapasztalták, hogy a nők 84%-a, aki eljutott a terhesség végéig, egészséges gyermeket hozott a világra és ezeknél a gyermekeknél a későbbiekben sem tapasztaltak fejlődési problémákat.
2/3 E61 válasza:
Pont 12 hetes voltam, amikor a nagylány hazahozta az oviból. Belázasodtam és én is nagggyon paráztam. SEnki nem tudott választ adni a kérdéseimre ezzel a dologgal kapcsolatban. De a lényeg, h makk egészséges kislányt szültem!!!!!!
Ne idegeskedj, legalábbis próbálj meg nem idegeskedni, aggódni!!!!
3/3 A kérdező kommentje:
Most voltam bőrgyógyásznál és nem lepkehimlő,hanem valami vírusos fertőzés után jöhetett ki. Megnyugtatott,hogy ártalmatlan a magzatra,csak calcimuskot és kenőcsöt kaptam rá. Az igaz,hogy a múlt héten lázas voltam egy napig és enterális panaszaim voltak. Úgy néz ki ez annak még az utórezgése. Az arcom félelmetesen nézki,nem gondoltam volna,hogy egy vírusos gyomorrontás ilyet okozhat! Köszönöm a válaszokat!
2013. szept. 2. 13:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!