Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egy-két kismamának komolyan...

Egy-két kismamának komolyan csak a félelemről szól a terhessége? Miért kell buta kérdéseket feltenni?

Figyelt kérdés

Elég régóta regisztrált tag vagyok és főleg ez a kategória érdekelt mindig is.Vágytunk mi is babára,végre meg is fogant.Én is tartok egy két dologtól... "Egészséges lesz-e?","nem lesz e koraszülött?" és az ilyen "átlagos" kérdések természetesen bennem is felmerülnek,de sokszor amiket olvasok...

Csak egy-két példa: "Lenyeltem egy meggymagot,mi lesz a babával?","festékboltban voltam 10 percig,ártott e a babának?","sütögetünk,belélegeztem a füstöt,mi lesz a babával?"és még sorolhatnám estig.Senkit sem akarok megsérteni,engem nem bántotok ezekkel a kérdésekkel...sőt feldobjátok a napomat vele,de ezeket komolyan kérdezitek?

2013. szept. 9. 13:21
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
Mióta gyereket várok,nem olvastam itt haszontalan kérdést.Az Uncle Bens-es kérdéssel nekem semmi bajom.Annyi szemét van a kajákban,hogy kismamaként jutott először nekem is eszembe,hogy biztos,hogy ezt én meg akarom enni?
2013. szept. 9. 13:53
 22/35 anonim ***** válasza:
A csirkeszárnyas kérdésről a népi babonák jutnak eszembe.Ha húslevest eszel fiad lesz és hasonlók.Ezek szórakoztatóak.Ha jól megnézed,ezt nem is pánikolva írta a kismama :)
2013. szept. 9. 13:55
 23/35 A kérdező kommentje:

Na igen,ez a lepontozás is buta és gyerekes dolog :) Én sem pontozom le a "buta kérdések" gazdáit,meg azokat sem akik nem értenek velem egyet.

Lehet magára ismert valaki a példáimban :)

2013. szept. 9. 13:55
 24/35 anonim ***** válasza:
50%
Tényleg ne pontozzuk le egymást! :) Itt nincs hasznos, vagy haszontalan válasz, csak vélemények. Az meg mindenkinek más lehet :)
2013. szept. 9. 14:03
 25/35 A kérdező kommentje:
21es neked is igazad van.De ha kicsit jobban bele gondolsz akkor már a kenyér is tartalmaz többek között morzsásodás gátlót,fényező anyagot hogy "csillogjon"annak a kenyérnek a teteje stb...és ez a jobbik eset,mert elég sok pékség már csak egy zacskónyi port kap "kenyér"álnéven.És ez még csak a kenyér...de enni meg muszáj hogy fejlődjön az a baba :)
2013. szept. 9. 14:04
 26/35 A kérdező kommentje:
20as válaszoló a Te félelmednek legalább volt alapja,ugyanis a passzív dohányzás ártalmasabb mint az aktív.De ettől függetlenül biztosan nem lett bajotok.Nem 1-24ben szívod be a cigaretta füstöt :)
2013. szept. 9. 14:24
 27/35 anonim ***** válasza:
Erről beszélek.A kenyér nálam nem téma,mert én készítem dagasztógéppel és tudom mit teszek bele.Figyelek a zöldség,gyümölcs bevitelre is,édességet sem boltban veszem.Sokkal tudatosabb vagyok terhesen és megértem,aki fél az adalékanyagoktól vagy az olyan összetevőktől,aminek a nevét sem ismeri.Egy felnőtt,már edzett szervezetet,azért nem olyan könnyű pár hónap alatt kinyírni ezekkel,de a magzaton nem kísérletez az ember.Ezentúl is hasznosnak tartom,ha megkérdezik,hogy adott összetevőt ehetjük-e,mert sokat lehet belőle tanulni.Pl. állapotosan milyen sajtot és húst lehet enni és milyet nem.Ezt nem mindenki tudja vagy a tojást például milyen formában szabad.Ezekre korábban még csak nem is gondoltam.Egy konzerv vagy bolti szósz esetében pedig még nagyobb a töprengés.
2013. szept. 9. 15:46
 28/35 anonim ***** válasza:
24%
Én meg ezeket a kérdéseket nem értem, amit te is kiírsz. "Miért kell...?" Olyan kérdést teszel fel, amire nincs válasz, csak egy vitát generálsz, mert az tök jó buli. Mit érdekel téged, hogy más miért retteg a meggymagtól. Miért vagy te ezzel a kérdéssel több és miért ítélsz el másokat olyan butaság miatt, amit te magad is elkövetsz? Elég következetlen vagy kedves kérdező és semmi értelme a kérdésednek. Próbáltam rá válaszolni, de vagy hülye választ adnék, aminek se füle, se farka, vagy bunkó választ adnék. Egyiknek sem lenne helye itt az oldalon, ahogy szerinted a meggymagos kismamák kérdéseinek sem, meg ahogy a te kérdésednek sem.
2013. szept. 9. 16:00
 29/35 anonim ***** válasza:
67%

Valamennyire egyetértek az elözövel,de már elgondolkodtam azon hogy mért van ennyi ilyen kérdés. én azt a tanulságot vontam le hogy én vagyok a tul nyugis mert eszembe nem jutott hogy pl az uncle benstöl bajom lehetne. nem is értettem eleinte hogy mért kérdezik ehetnek e chipset vagy csokit. aztán rájöttem hogy én mivel nincsenek terhestüneteim alapbol ugyanugy élem az életem,és sokszor megfeletkezek rola hogy babát várok. Ne értsétek félre nagyon akarjuk a babát nehezen jött össze volt egy vetélésem is ugyhogy vannak félelmeim. De szerintem azok a kismamák akiknek sok tünetük van és elsö baba, nem tudják mivel árthatnak mivel nem. és ha nincs info a neten a "felesleges" félelmükröl mit tudnak tenni felteszik a kérdést. És ezzel legalább elgondolkodtatnak olyanokat mint én aki csak azt nem eszi vagy nem teszi amit érez hogy nem esik jol. Pl a multkor megettem egy zacsko chipset a nagyobbil fajtat.aztán néztem meg mennyi mesterséges aroma és egyébb izfokozo meg so van benne. pedig jol esett.

azota elöbb megnézem mivel tömöm a babát. Ja a megymag..én is nevettem elöször aztan eszembe jutott hogy 16évesen azért volt vakbélgyuszim mert olyan almás levelest ettem amibe a magháztol kezdve a magon és száron át minden le volt apritva és nem birta vakbelem.azota az apromagvasat nem birja a pocim nagyon faj töle.szal télleg lehet alapja,és aztmondom inkabb kérdezzen bárki bármit minthogy ezen aggodjon idegeskedjen.

kicsit hosszu lett de nem tudom jobban kifejezni

2013. szept. 9. 19:05
 30/35 anonim ***** válasza:
24-es vagyok. Aki lepontozott, legalább annyi becsület legyen már benne, hogy leírja miért tette.
2013. szept. 9. 19:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!