Terhesség alatti táppénzből nem kellene vonni a nyugdíjjárulékot, illetve adót?
Majd akkor év végén kell befizetnem? Vagy ezt nem értem, pedig tanultam ilyet, de a táppénzes résznél hiányozhattam, mert a munkahelyem kiküldte a bérpapírt, de azon semmi levonás nem szerepel, vagy tp-ből nem kell fizetni semmit???-nemám év végén nézegetek mennyit kell befizetni.
Szia!
A táppénzből csak adót vonnak. Se nyugdíjat, se tb-t, se m.vállalói járulékot. A tp az előző évi bruttó átlagkereseted 70%-a. Minusz 18% v 36% adó, attól függően, átlépsz-e a magasabb adósávba. Ha kértél adójóváírást, és jár is, akkor az plusz. Elvileg így kijöhet az, hogy a levont adó és az adójóváírás összege megegyezik, és ezért nincs levonásod. Egyébként ha valamit elszámoltak, akkor jővőre, az adóbevallásnál kell majd fizetned.
Egyébként, mivel a munkáltatód kifizetőhely, nyugodtan hívd fel őket ha szerinted valami nem jó.
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!