Táppénzből GYED, hogy?
Figyelt kérdés
Ha álláskeresési járadékot(segélyt) kapok a szüléskor ,akkor jár a GYED? És a 180 napban ha van táppénzes nap akkor a táppénz összege a GYEDalap vagy a bejelentett bér?2010. márc. 2. 18:57
1/7 anonim válasza:
A 180 napban nem lehet táppénz, nem számít bele. Ha csak a táppénzzel van meg a 180 napod, akkor nincs meg a 180 napod.
2/7 anonim válasza:
ezt nem értem, amit válaszul kaptál. nekem most nyáron lenne meg a 2évem, de táppénzen vagyok február 1től, akkor abba se számít bele a táppénz??? én úgy tudtam beleszámít, és ugyanolyan biztosítási időnek minősül.
3/7 anonim válasza:
előző vagyok, bocsi, hogy belekontárkodok a kérdésedbe, de nekem ezt így mondták. W
4/7 anonim válasza:
mégegyszer én, szerintem a bejelentetted az alap, mert a táppénz alapja is az. W
5/7 anonim válasza:
Én a 10. héttől táppénzen voltam, mert veszélyeztetett munkakörben dolgoztam, a gyed alapja a bruttó munkabérem volt. Sajna az első kérdésedre nem tudom a válszat.
6/7 anonim válasza:
Az álláskeresési járadék ideje beleszámít a 180 napba, az álláskeresési segély viszont nem. A táppénz, mivel ellátás, nem lehet alapja egy másik ellátásnak, tehát a gyed alapja a bejelentett bér.
A táppénz biztosítási jogviszonynak számít, tehát beleszámítják a 180 napba, de a gyed alapjába az az időszak, amikor táppénzt kaptál nem számít bele.
Tehát ha 150 napot dolgoztál pl. 100000-ért, és 30 napig táppénzt kaptál mondjuk 55000-et, akkor a gyed számításánál az alap a 100.000 lesz, nem a 155.000.Remélem érthető:)
ҝ
7/7 A kérdező kommentje:
Álláskeresési járadék,igen :) Tehát akkor a tényleges munkával töltött napok lesznek az alapja a GYEDnek,a táppénzes időszak pedig csak amolyan összekötőidőszak szerű ha jól értem. Köszönöm a válaszokat!
2010. márc. 4. 16:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!