Táppénzből vonják a nyugdíjjárulékot, eg. Biztosítást?
Marika felvetett egy jó kérdést, én pedig simán ráírtam, hogy kivételesen nyugdíjjárulék fizetése nélkül is szolgálati idő. Közben "belenéztem" a jogszabályba, és számomra nem lett ilyen egyértelmű. 1998. január 01-jét megelőzően szolgálati idő még akkor is, ha nem fizettek utána nyugdíjjárulékot, de az utána lévő időnél már kiemelik, hogy csak akkor, ha az előírt nyugdíjjárulékot megfizették utána. És a kivételek közé nem sorolták be! Ugyanezt írják a GYES-re, a GYED-re, ápolási díjra stb.
Kérem, hogy aki "tutira" megy, erősítsem meg ebben, vagy cáfolja meg azt, amit írtam, de feltétlenül törvényi hivatkozással!
Szóval nem mindegy, hogy az a táppénz milyen évben, melyik időszakban volt, aszerint minősül szolgálati időnek, vagy sem. Mert ugye nyugdíjjárulékot régen sem kellett, és most sem kell fizetni utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!