Kismama vagyok, március óta táppénzen vagyok. Kaptam az apehtől egy levelet hogy 50ezer forintos adótartozásom van! a táppénzből vonnak adót? Nem leghet hopgy azt nézték el?
Figyelt kérdés
2008. máj. 13. 14:28
1/4 anonim válasza:
Húha,legjobb ha felhívod a tb kifizetési osztályát és megkérdezed.Én is ezt szoktam tenni ilyen ügyekben.Én jövőhéten megyek a tb-hez leadni a táppénzes papírjaimat,de még nem tudom mikor.Megkérdezem majd..a gyesből úgy tudom kell adózni,de sztem azt is már adózottam kapjuk majd,a gyedet nem tudom-már csak azért sem,mert nem ugyan attól kapjuk ugye az egyik a tb,a másik az államkincstár..szval ezt tényleg meg kéne kérdezni.De az is lehet ez régebbi tartozás,csak most hozták ki.Egy kicsit sok lenne márc.óta az 50ezer sztem.Kérdezz utánna mindenképpen,mert lehet csak bepróbálkoznak.
2/4 anonim válasza:
Vonnak adót a tappénzből, de a kifizetést már úgy kalkulálják, h ezt az összeget levonva utaljak. A hátralék még a munkaadód által keletkezhetett.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megoldodot. képzeljétek elnézték a folyószámlámat! Nincs is tartozásom!
2008. máj. 14. 09:28
4/4 anonim válasza:
Bizony, ha most kaptad a levelet, akkor az valószínűleg a tavalyi évre vonatkozik és az adóbevallásod után állapították meg. Feltételezem SZJA tartozásról van szó, amit viszont a munkáltatód fizetett utánad a többi járulékkal együtt, úgyhogy tőlük (is) kéne érdeklődnöd, hogy ez miből keletkezhetett. A levélben biztos van valami elérhetőség vagy menj be egy APEH ügyfélszolgálatra, hogy hogyan lehet adótartozásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!