Hányadik hétig dolgoztatok terhessen?
Most vagyok a 10.dik hétben nehezemre esik felkelni munkába, a terhesség nem látszik, de a reggeli rosszullétek és az állandó fáradság, álmosság tönkre tesz :(
Egy nagy bevételü élelmiszerüzlet helyettes vezetője vagyok, félek a decembertöl, a stressztöl, a millio embertöl, az esetleges betegségektöl, a klimától...
25. hétig dolgoztam.
Stresszes ülőmunka volt, napi 1-szer 20 perc szünettel és idáig bírtam. Szinte egész nap fájt a hasam a sok üléstől, mivel személyes ügyfélszolgálat volt, féltem a fertőzésektől is, voltak nagyon durva (üvöltöző, b.unkó) ügyfelek , így kiírattam inkább magam.
35. hétig dolgoztam - nyugis ülőmunkát, bár sokszor túlórával. Aztán végül munkából mentem a kórházba hirtelen.
Megértem, ha nem bírod, de kalkuláld bele, hogy általában a 12-13. hét után megszűnik a hányinger, álmosság, szédülés... - persze ez tök egyéni lehet.
a 38. hétben vagyok, még én is dolgozok, de már nagyon elegem van :) szóval erősen tervezem, hogy most már otthon maradok, de még át kell adnom egy csomó mindent.
Ja, és nekem egyébként nem volt semmi bajom soha, se hányinger, se semmi, és így azért könnyebb
Utolsó napomon töltöttem a 33. hetet. Nem megterhelő irodai munka, egyedül az volt kicsit megterhelő, hogy összeegyeztessem a vizsgálatokat, és le tudjam dolgozni az óráimat.
Aztán itthon nem tudtam mit kezdeni magammal. Többször eszembe jutott még 1-2 hétig, hogy simán járhattam volna még dolgozni, és kereshettem volna pénzt, olyan semmirekellőnek éreztem kicsit magam (amúgy sem vagyok az a majd a férjem eltart típus, bár meg tudnánk oldani, nem vagyunk kőgazdagok, de viszonylag jól keres). Szerintem következőre 35-36 hétig megpróbálom kihúzni, ha gond nélküli terhesség lesz az is.
Ha helyettes vezető vagy, gondolom neked sem mindegy, hogy a fizetésed kapod, vagy a táppénzt. Pár hét múlva jobban is fogod érezni magad. Szerintem egy kicsit még gondolkodj rajta. Ha amúgy pörgős az életed, ne maradj otthon 7 hónapot a kicsit várva, túl nyugis lenne, lehet hogy bekattansz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!