Mit csináljak, ha egyik lány név sem tetszik?
29 hetes vagyok, szóval még van idő, de eddig még nem találtuk meg a megfelelőt. A terhesség elejétől olvasgatjuk őket, de mindegyik idegenül hangzik, vagy nem is tudom. Úgy érzem egyik sem illik igazán a kicsihez... :(
Mikor az első lányunk született, már évek óta eldöntött dolog volt a neve, de most...
Ami esetleg szóba jöhet az a Nóra, de úgy érzem ez sem az igazi.
Csak annyit mondok, hogy együtt érzek. Nekünk 3 lányunk van, a harmadik nevet a szülés előtt nem sokkal sikerült csak megtalálni.
Lapozgattuk az utónévkönyvet, olvastuk, mint egy rendes könyvet, jelentéseket böngésztünk.
Minden héten volt egy választott név, hogy "talán ez jó lesz". aztán két nappal később összenéztünk, és mondtuk, hogy "á, mégse".
Aztán egyszer csak észre vettük, hogy már egy hete minden nap tetszik mindkettőnknek, úgyhogy az maradt. :)
Kitartás, majd csak meglesz.
És azóta is úgy érezzük, hogy nagyon találó! (Már 17 hónapos)
Mindig a vezeték névvel együtt próbálgassátok, melyik tetszik. É egy játék:
:)mindketten írjátok ki külön kis lapocskákra a legjobbnak tartott neveket, 20-30-at. Azután egymáséból emeljétek ki azt, ami tetszik, lesz egy adag (10-20 név). Azután már csak ezekből válasszatok: egyénileg írjátok, ami tetszik - és egymáséból válasszatok. Így mindig pozitív döntéseket hoztok, azt ami tetszik- a végére marad 1-2 név..
A Nóra volt az egyetlen, ami mindkettőnk részéről elfogadható, de nekem nem az igazi... A férjem is nagyon válogatós név téren, neki még a Janka tetszik.
Ajj, de rohadt nehéz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!