Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek ha egyik lány név...

Mit tegyek ha egyik lány név sem tetszik?

Figyelt kérdés
Barátnőmtől kaptam egy lányneves könyvet, de egyik név sem tetszik. Tudnátok nekem mondani különlegesebb neveket? Hanna, zoé és társaik kizárva. A párom vezetékneve 4betűs, úgyhogy valami hosszabb nevet szeretnék. Előre is köszi.
2011. máj. 28. 20:45
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
Én is így voltam. Csak fiúneveim voltak, vannak. Ezért a férjemre bíztam a dolgot. Boglárkám van és Jankám lesz. Persze az áment én mondtam rá. (Ennyit a fiúkról.)
2011. máj. 28. 20:51
 2/25 anonim ***** válasza:
100%

:D

Az utónévkönyv tartalmazza az összes bejegyezhető lánynevet.

A különlegeseket is.

Miért nem kérded meg az apát, hogy neki mi tetszik? Biztos szívesen választana, és több köze van hozzá, mint a válaszolóknak.

Esetleg olvass el pár nevet a jelentésükkel együtt, gondolj bele, kik voltak a kedvenc regényhősnőid, milyen nevekről jut eszedbe egy számodra kedves személy.

2011. máj. 28. 20:52
 3/25 anonim ***** válasza:

Hát nekem csak a Gvendolin ugrik be, de ilyen és hasonló nevekkel halálra fogják szerencsétlent szekálni (ismerek egyet)

És sorry, de csak bejegyzett nevek közül válogathatsz, a bejegyeztetés körülményes és hosszadalmas.

2011. máj. 28. 20:57
 4/25 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom...az a könyv nem mostani. Biztos van olyan név ami nincs benne.
2011. máj. 28. 21:01
 5/25 Vree ***** válasza:

AZ MTA Nyelvtudományi Intézete honlapján megtalálod a teljes választható listát és a szabályozást is:

[link]

Az eredetüket és a jelentésüket ugyan nem tartalmazza, de ha egy már megtetszett akkor aránylag könnyű a neten utánanézni.

2011. máj. 28. 21:02
 6/25 anonim ***** válasza:

[link]

Női nevek címszó alatt megtalálod az ÖSSZES használhatót, valamit csak találsz, mert rengeteg sok van.

2011. máj. 28. 21:02
 7/25 anonim ***** válasza:
57%
Ez de egyszerre volt :D
2011. máj. 28. 21:03
 8/25 anonim ***** válasza:

Ehhez tudni kéne a vezetéknevet, mert egy nagyon egyszerű névhez (pl. Tóth) csak egyszerű keresztnevet adnék (pl. Katalin).

Nekem ha lányom lett volna Imola lett volna.

2011. máj. 28. 21:03
 9/25 Tinker Bell ***** válasza:

[link]

Itt be tudod állítani, hogy különlegesebb nevet dobjon ki, meg hogy mikor legyen a névnapja. Szerintem jó! :)

2011. máj. 28. 21:05
 10/25 anonim ***** válasza:
Eliza. Bár a lányomat Lilinek hívják-nem mi adtuk a nevét; mondjuk úgy, hogy így hozta a sors-, de ha lesz egyszer még egy lányom, akkor tuti Eliza lesz. A kórházban így hívták az egyik babát és én beleszerettem ebbe a névbe.
2011. máj. 28. 21:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!