Mit tegyek ha egyik lány név sem tetszik?
:D
Az utónévkönyv tartalmazza az összes bejegyezhető lánynevet.
A különlegeseket is.
Miért nem kérded meg az apát, hogy neki mi tetszik? Biztos szívesen választana, és több köze van hozzá, mint a válaszolóknak.
Esetleg olvass el pár nevet a jelentésükkel együtt, gondolj bele, kik voltak a kedvenc regényhősnőid, milyen nevekről jut eszedbe egy számodra kedves személy.
Hát nekem csak a Gvendolin ugrik be, de ilyen és hasonló nevekkel halálra fogják szerencsétlent szekálni (ismerek egyet)
És sorry, de csak bejegyzett nevek közül válogathatsz, a bejegyeztetés körülményes és hosszadalmas.
AZ MTA Nyelvtudományi Intézete honlapján megtalálod a teljes választható listát és a szabályozást is:
Az eredetüket és a jelentésüket ugyan nem tartalmazza, de ha egy már megtetszett akkor aránylag könnyű a neten utánanézni.
Női nevek címszó alatt megtalálod az ÖSSZES használhatót, valamit csak találsz, mert rengeteg sok van.
Ehhez tudni kéne a vezetéknevet, mert egy nagyon egyszerű névhez (pl. Tóth) csak egyszerű keresztnevet adnék (pl. Katalin).
Nekem ha lányom lett volna Imola lett volna.
Itt be tudod állítani, hogy különlegesebb nevet dobjon ki, meg hogy mikor legyen a névnapja. Szerintem jó! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!