Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nektek melyik tetszik, vagy...

Nektek melyik tetszik, vagy melyik a legelfogadhatóbb lány név ezek közül?

Figyelt kérdés

Meryem, Elif, Azra, Eda, Melike

Külföldön élünk, az apa külföldi, de szeretném, ha hazamegyünk otthon is "normálisnak" találnák a babám nevét.

2013. ápr. 12. 09:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Meryem,Azra
2013. ápr. 12. 09:43
 2/7 anonim ***** válasza:

Melikét itthon is simán megértenék és elfogadnák, bár ez a név nem olyan szép (nekem).

A Meryem talán a legjobb számomra, és érthető is azért itt is.

Az Azra itthon szerintem furcsa, tudod ezre-azra, erre-arra...bocs, csak asszociálok, hogy mi juthat eszébe egy magyar embernek.

Az Eda gerincbe adott érzéstelenítő, nekem legalábbis ez jutott először eszembe.

A Elif nem tetszik, de biztos megértenék itthon.

2013. ápr. 12. 09:49
 3/7 anonim ***** válasza:
A Meryem. Mindenképpen így kell írni? Mirjam nem lehet?
2013. ápr. 12. 09:57
 4/7 anonim ***** válasza:
Eda a legkönnyebben kiejthető, és az Editre hasonlít. Esetleg Melike. A többi nekem nagyon idegen, a nagyszülők majd gondban lesznek a megjegyzésével, ha ők magyarok.
2013. ápr. 12. 10:41
 5/7 zabmester ***** válasza:
Azra, Eda, nekem ezek közül ez a kettő tetszik, és meg is lehet érteni, bár az Azrára valószínűleg visszakérdeznek páran, de nem azért, mert nem lehet érteni, hanem csak szokatlan, de nem "csúnya" módon.
2013. ápr. 12. 11:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem is a Melike, itthon is sok Melindát becéznek így, ez a leginkább kiejthető/legelfogadhatóbb. Nekem ez tűnik az egyetlen kompromisszumos névnek a felsoroltakból. A Meryem is tetszik még, de erre tuti sokan felhúznák a szemöldöküket, illetve lehet nem is jól gondolom, h h kell kiejteni, ha csak így olvasom és nem ismerem a férjed nyelvét. Eda semmiképp ne legyen, arról minden egyes szült nőnek a szülési fájdalma fog eszébe jutni:) Az Azra pedig túl hasonlít az Ezra fiúnévre, ami egyre inkább kezd divatba jönni. Az Elifről semmi nem jut eszembe, de nagyon idegenül hangozna sztem.
2013. ápr. 12. 13:11
 7/7 anonim ***** válasza:
Hát itthon egyik se, talán Azra.
2013. ápr. 12. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!