Nektek melyik tetszik, vagy melyik a legelfogadhatóbb lány név ezek közül?
Figyelt kérdés
Meryem, Elif, Azra, Eda, Melike
Külföldön élünk, az apa külföldi, de szeretném, ha hazamegyünk otthon is "normálisnak" találnák a babám nevét.
2013. ápr. 12. 09:42
2/7 anonim válasza:
Melikét itthon is simán megértenék és elfogadnák, bár ez a név nem olyan szép (nekem).
A Meryem talán a legjobb számomra, és érthető is azért itt is.
Az Azra itthon szerintem furcsa, tudod ezre-azra, erre-arra...bocs, csak asszociálok, hogy mi juthat eszébe egy magyar embernek.
Az Eda gerincbe adott érzéstelenítő, nekem legalábbis ez jutott először eszembe.
A Elif nem tetszik, de biztos megértenék itthon.
3/7 anonim válasza:
A Meryem. Mindenképpen így kell írni? Mirjam nem lehet?
4/7 anonim válasza:
Eda a legkönnyebben kiejthető, és az Editre hasonlít. Esetleg Melike. A többi nekem nagyon idegen, a nagyszülők majd gondban lesznek a megjegyzésével, ha ők magyarok.
5/7 zabmester válasza:
Azra, Eda, nekem ezek közül ez a kettő tetszik, és meg is lehet érteni, bár az Azrára valószínűleg visszakérdeznek páran, de nem azért, mert nem lehet érteni, hanem csak szokatlan, de nem "csúnya" módon.
6/7 anonim válasza:
Szerintem is a Melike, itthon is sok Melindát becéznek így, ez a leginkább kiejthető/legelfogadhatóbb. Nekem ez tűnik az egyetlen kompromisszumos névnek a felsoroltakból. A Meryem is tetszik még, de erre tuti sokan felhúznák a szemöldöküket, illetve lehet nem is jól gondolom, h h kell kiejteni, ha csak így olvasom és nem ismerem a férjed nyelvét. Eda semmiképp ne legyen, arról minden egyes szült nőnek a szülési fájdalma fog eszébe jutni:) Az Azra pedig túl hasonlít az Ezra fiúnévre, ami egyre inkább kezd divatba jönni. Az Elifről semmi nem jut eszembe, de nagyon idegenül hangozna sztem.
7/7 anonim válasza:
Hát itthon egyik se, talán Azra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!