Van olyan, aki végigdohányozta mindkét terhességét?
Nem vitatéma, akinek ez nem tetszik legyen szíves lapozzon arrébb. Mindenki tudja, hogy ártalmas, talán önző dolog és a többi, így ezeket mellőzni kérem, csak a kérdésre várok választ. Ha akadnak ilyenek, őket várom, akár privátban.
A kérdésem azért áll fent, mert az első terhességem teljesen lazán fogtam fel, dohányoztam rendesen, mint egyébként, a babának semmi baja nem lett, túlhordtam. Most kiderült, hogy babát várok, viszont sok bennem a kétely, köztük a dohányzás is. Nem tudom és talán nem is akarom letenni, évek óta dohányzom. Olyanok válasza érdekelne, akik 2 vagy több gyermekkel is dohányoztak. Meddig, mennyit, lett e valakinek is bármi baja?
Hát...véleményem több van. de kifejteni igazából nem tudom. én asztmás és allergiás vagyok, pedig édesanyám velem nem cigizett!
Én az első gyerekemmel 4 hónapig szívtam folyamatosan csökkentve, aztán abbahagytam. lányomat túlhordtam majdnem 4 kiló lett, másfél éves már és a világon semmi baja. Most második terhességemmel 1 hónap cigizés után abba tudtam hagyni. Szerintem a dohányzás mindenkire máshogy hat ki, van aki súlyos betegséggel születik, de van aki makk egészségesen. ezt sajnos nem lehet tudni.
Hát, itt fogsz kapni ilyen és olyan válaszokat is. Van, akinek semmi baja nem lesz, van aki betegen születik. Azért ebben nagy szerepe van az adottságoknak is és persze a mázlifaktor is közrejátszik. Ha a véleményemet kérdezed, szerintem nem érdemes erre játszani. Ha van egy pici, icipici esély is arra, hogy baja lesz a babának, akkor azt jobb elkerülni, és nem mások esetével meggyőzni magunkat pro vagy kontra. A te szervezeted, a te babád, semmi garancia nincs rá, hogy ő is úgy reagál a dohányzásra, mint a (hasraütök) hatos válaszolóé.
Anyukám dohányzott, amikor velem volt terhes. Allergiás vagyok, enyhe asztmával, nyaranta 1-2 alkalommal befulladok. Nem vészes, de azért nem is öröm. Kétszarvú a méhem, ami egy embrionális fejlődési rendellenesség következménye. Hát ez egyáltalán nem volt öröm, mert végigparáztam a terhességem.
Én dohányoztam a terhesség előtt, eléggé erősen, de amikor + lett a teszt, letettem. Pedig általában semmi akaraterőm nincs, de ehhez valahogy volt erőm. Nem vagyok ám szent, de ezt anno elhatároztam, ha terhes leszek, leteszem. Amúgy soha, semmivel nem sikerült leszoknom. Már 3 éve nem dohányzom, most nyáron egyszer-egyszer kocáztam, de úgy örülök, hogy végre megszabadultam ettől a függőségtől.
Akkor elárulom neked, hogy majd ha az első gyereked már felnőtt lesz akkor mond azt, hogy nem lett baja a babának. Addig meg halgass de nagyokat és sürgősen szokj le.
Miféle ember vagy te hogy ott él benned egy ksember és mérgezed?
EÜ.-s vagyok.
Én csak annyit tennék hozzá,hogy aki írta,hogy végig dohányzott és semmi baja a gyerekének,makk egészséges az elég buta ember lehet.
Most igen,lehet hogy jól van,semmi baja,de 1-2 év múlva,vagy akár 10 év múlva fellép nála egy asztmás roham,egy allergiás shock,vagy egy tüdőtumor,akkor majd rádöbbenek,hogy nem kellett volna dohányozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!