Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van olyan, aki végigdohányozta...

Van olyan, aki végigdohányozta mindkét terhességét?

Figyelt kérdés

Nem vitatéma, akinek ez nem tetszik legyen szíves lapozzon arrébb. Mindenki tudja, hogy ártalmas, talán önző dolog és a többi, így ezeket mellőzni kérem, csak a kérdésre várok választ. Ha akadnak ilyenek, őket várom, akár privátban.

A kérdésem azért áll fent, mert az első terhességem teljesen lazán fogtam fel, dohányoztam rendesen, mint egyébként, a babának semmi baja nem lett, túlhordtam. Most kiderült, hogy babát várok, viszont sok bennem a kétely, köztük a dohányzás is. Nem tudom és talán nem is akarom letenni, évek óta dohányzom. Olyanok válasza érdekelne, akik 2 vagy több gyermekkel is dohányoztak. Meddig, mennyit, lett e valakinek is bármi baja?

2013. okt. 24. 10:07
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
93%
Sógorom testvére. 3 babájuk lett, végig dohányozta mindegyik terhességét. Többször voltak a hárshegyi szanatóriumban mint a játszótéren. És az a durva, hogy most nem túloztam. Egy kis virágportól, vagy otthoni portól befulladnak ketten is a háromból. Semmit sem tehettek le a lakásban, csak parafa járólapot, stb...
2013. okt. 24. 12:44
 22/32 anonim ***** válasza:
92%
Az egyik ismerősöm kisfia 7 hónapra született, agyvérzést kapott, már 2 éves és még nem tud járni, beszélni, valószínűleg egész életében ápolásra, gondozásra szorul. A 60-70-es években még sok anyuka dohányzott a terhesség alatt, mert nem ismerték a lehetséges következményeket, én is ez a generáció vagyok. Persze, mi is megszülettünk, felnőttünk, megvan minden kezünk-lábunk, de nektek nem furcsa, hogy hirtelen mennyi allergiás, asztmás, légzőszervi problémás, tüdőrákos, stb. lett? 100 éve még azt sem tudták, hogy létezik allergia. Ebben nyilván nemcsak a dohányzás a ludas, hanem a környezetszennyezés is, de én a magam részéről nem kockáztatnék. Én is dohányoztam előtte (sajnos), de a terhesség és szoptatás ideje alatt meg tudtam állni, hogy ne. Többen is írtátok, NEM BIZTOS, hogy lesz baja a babának, de ha akár 1%-nyi a rizikó, te mernél kockáztatni? Nem lehetsz a saját gyereked ellensége!
2013. okt. 24. 13:00
 23/32 anonim ***** válasza:
67%
A fiamnál szívtam naponta 1-2 szálat. Szerencsére semmi baja. Bár ez nem azt jelenti hogy helyes volt azvni csak sajnos nem ment a leszokás. Most 35 hetes vagyok és az első két hónapban szívtam. Azóta egyáltalán nem. Úgy vélem leszokni a helyes döntés.
2013. okt. 24. 13:11
 24/32 anonim ***** válasza:
Egy ismerosom kisfia ugy szuletett, h suket/nema/vak volt. Gepekkel tartottak eletben, masfel eves volt amikor feladta a kuzdelmet.
2013. okt. 24. 14:24
 25/32 anonim ***** válasza:

Hát...véleményem több van. de kifejteni igazából nem tudom. én asztmás és allergiás vagyok, pedig édesanyám velem nem cigizett!

Én az első gyerekemmel 4 hónapig szívtam folyamatosan csökkentve, aztán abbahagytam. lányomat túlhordtam majdnem 4 kiló lett, másfél éves már és a világon semmi baja. Most második terhességemmel 1 hónap cigizés után abba tudtam hagyni. Szerintem a dohányzás mindenkire máshogy hat ki, van aki súlyos betegséggel születik, de van aki makk egészségesen. ezt sajnos nem lehet tudni.

2013. okt. 24. 14:36
 26/32 anonim ***** válasza:

Hát, itt fogsz kapni ilyen és olyan válaszokat is. Van, akinek semmi baja nem lesz, van aki betegen születik. Azért ebben nagy szerepe van az adottságoknak is és persze a mázlifaktor is közrejátszik. Ha a véleményemet kérdezed, szerintem nem érdemes erre játszani. Ha van egy pici, icipici esély is arra, hogy baja lesz a babának, akkor azt jobb elkerülni, és nem mások esetével meggyőzni magunkat pro vagy kontra. A te szervezeted, a te babád, semmi garancia nincs rá, hogy ő is úgy reagál a dohányzásra, mint a (hasraütök) hatos válaszolóé.

Anyukám dohányzott, amikor velem volt terhes. Allergiás vagyok, enyhe asztmával, nyaranta 1-2 alkalommal befulladok. Nem vészes, de azért nem is öröm. Kétszarvú a méhem, ami egy embrionális fejlődési rendellenesség következménye. Hát ez egyáltalán nem volt öröm, mert végigparáztam a terhességem.

Én dohányoztam a terhesség előtt, eléggé erősen, de amikor + lett a teszt, letettem. Pedig általában semmi akaraterőm nincs, de ehhez valahogy volt erőm. Nem vagyok ám szent, de ezt anno elhatároztam, ha terhes leszek, leteszem. Amúgy soha, semmivel nem sikerült leszoknom. Már 3 éve nem dohányzom, most nyáron egyszer-egyszer kocáztam, de úgy örülök, hogy végre megszabadultam ettől a függőségtől.

2013. okt. 24. 14:47
 27/32 anonim ***** válasza:
28%

Akkor elárulom neked, hogy majd ha az első gyereked már felnőtt lesz akkor mond azt, hogy nem lett baja a babának. Addig meg halgass de nagyokat és sürgősen szokj le.

Miféle ember vagy te hogy ott él benned egy ksember és mérgezed?

2013. okt. 24. 14:48
 28/32 anonim ***** válasza:

EÜ.-s vagyok.

Én csak annyit tennék hozzá,hogy aki írta,hogy végig dohányzott és semmi baja a gyerekének,makk egészséges az elég buta ember lehet.

Most igen,lehet hogy jól van,semmi baja,de 1-2 év múlva,vagy akár 10 év múlva fellép nála egy asztmás roham,egy allergiás shock,vagy egy tüdőtumor,akkor majd rádöbbenek,hogy nem kellett volna dohányozni...

2013. okt. 24. 14:52
 29/32 anonim ***** válasza:
Én leszoktam a dohányzásról, jóval azelőtt, hogy babát terveztünk. Akarat kérdése semmi más. Ha valaki a gyerekéért nem tudja, ha nem is végleg, de a tervezett terhesség előtt már letenni, akkor csak annyit kívánok: a gyerek legyen egészséges, szívből kívánom, de őt érje utol a tettéért (mert akit mérgez, ne tud védekezni és évtizedek múlva derülhet ki a probléma) olyan baj, ami a dohányzásnak köszönhető és akkor majd megtudja, mit tett. A magánvéleményem, tudom, hogy nem erre kíváncsi a kérdező, de nem érdekel: a terhespatológia 80%-ban olyan anyukákkal van tele, akik dohányoznak még a kórház kertjében is:1. le kellene őket szoktatni, ha nem megy rohadtul nem kellene őket ellátni, 2. ne kapják meg az anyaságit, mire fel?????
2013. okt. 24. 15:08
 30/32 anonim ***** válasza:
55%
Már leírtam egy történetet a sógorom testvéréről, nem akartam mást hozzáfűzni, de nem tudom magamban tartani. Annyira dühít a dolog. Hogy lehettek ennyire felelőtlenek sokan? És van képetek leírni, hogy egészséges gyermeketek született??? Tegyétek össze a kezeteket! Ne nevezzétek magatokat édesanyának, akkor se, ha minden mást megadtok a gyermekeiteknek! Szégyelljétek magatokat! Az esélyt ti adjátok meg nekik, hogy betegek legyenek! Komolyan mondom nem értem! Önző disznók!
2013. okt. 24. 15:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!