Az integrált teszten mit szűrnek? Down-kór, idegcső záródási rendellenesség, edwards-kór. Ezen felül néznek még valamit? A dokim azt mondta, ha megcsináltatom, akkor nem kell mennem AFP-re, ezek szerint AFP-t is néznek az integrált tesztnél?
Nekem az AFP-t nézték a vérképpel és vércsoport meghatározással, toxoplazmával együtt. Szerintem nem oszt, nem szoroz akkor már, ha úgyis küldenek vérvételre.
Mi négyes tesztet csináltattunk, de amnioc.-re is kellett menni utánna. Hát megnyugtatóbb eredményt kaptunk, és nem csak arányszámokat, hanem konkrétumot. A kockázat miatt nem akartam az amnioc.-t, de így utólag azt mondom, hogy a négyes teszt pénzkidobás volt. Bár ha nincs teszt, nincs amnioc., és így nyugodtak vagyunk, hogy tudjuk, hogy egészséges a babánk.
Az integralt teszt verveteleinel (2x van) a ver 4 markeret nezik, azaz negy dolgot vizsgalnak: PAPP-A, AFP, szabad HCG es ossz triol (remelem jol irtam oket, mert nem a papirjaimrol masolom, hanem fejbol). Ezekbol, illetve a 12. UH-n mert NT (nyaki redo) eredmenyeibol szamitjak az altalad emlitett 3 betegseg valoszinuseget. Korrigalo faktor az eletkor es a testsuly. Tehat nem kell kulon AFP vizsgalatra menni.
Remelem segitettrem!
Boldog babavarast!
32 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!