Aki az első trimeszterben vérezgetett és szedett utrogestant, elküldték genetikai uh-ra és vérvételre? Egyáltalán milyen rendellenesség lehet, ha van vérzés terhesség alatt?
Én kétszer is voltam kórházban vérzés miatt, az 5. és a 7.héten, de nem kaptam utrogestant. Feküdnöm kellett és no-spat szedtem napi 3-t a 13.hétig.
Semmi "plusz" vizsgálatra nem kellett mennem később, csak a szokásosakra.
Én is sokat kérdezősködtem arról, hogy lehet-e a babának valamilyen baja a vérzés miatt, de sajnos nálam nem tudták biztosra megmondani hogy mitől volt a vérzés. Valószínűleg a méhlepény kezdett el leválni és attól véreztem.
Szerintem rendellenességet nem okoz, a legrosszabb esetben vetéléshez vezethet, de erre természetesen nem kell gondolni!
A szülinapomon lettem pont 13 hetes terhes, mondtam is a páromnak hogy ennél szebb szülinapi ajándékom még nem volt:-)
32h km
hormonproblémára utal...általában. Az első trimeszterben alakul ki a méhlepény,és ekkor még a mi (anyai) szervezetünknek kell ellátnia a pöttöm hormon igényét. Vagyis h ki ne lökődjön, h a megvastagodott nyálkahártya amibe a baba beágyazódott és szépen fejlődget, nehogy leváljon. Ekkor alakul ki a méhlepény, úgyhogy az még ekkor nem tud elkezdeni vérezni. Álatában a2.trimeszterben kialakult vérzések 90%-áért viszont már a méhlepény rossz helyen való elhelyezkedése vagy annak leválása okozhat vérzést.
Visszakanyarodva még az 1 trimeszterre, és az okora, ha megerőlteted magad, az okozhat bevérzéseket un. hematómákat. Ekkor pihenni kell sokat, és ezek rendszerint felszívódnak maguktól. HOrmonprobléma pedig csak addig áll fenn míg a méhlepény kialakul. 12.13.hét. Ekkor már a barnázásra vérzésre nem kell progipótló, hisz nem a te szervezeted adja a hormont.
Általában a vérzések (első trim-ről beszélve) a 8.9.héten következnek be. Ekkor van az h a mi testünk MÁR nem a babát tápláló, kialakuló placenta MÉG nem ad annyi hormont amennyit kell.
A szervezet emlékszik. Van h csak némi pecsételés kis barnás rózsaszínes valami alakul ki minden 28-30.napon, amikor menstruációnak kellene lenni.(nekem ez volt.)
Tehát a vérzés nem természetes következménye annak h baj van a babával.Ezért nem is küldenek genetikára. A vér nem a babától jön. Így vele nem lehet baj.
Nyugi!
én kaptam Utrogestant, de nem küldtek később vérvételre
a gyógyszertől szépen elmúlt a vérzés, és rendben maradt a terhesség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!