Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért mondja sok fiatal...

Miért mondja sok fiatal kismama, hogy aki 30 felett szül, az "öreg" már ehhez?

Figyelt kérdés

Ezt egy kérdésben olvastam, egyébként...

Miért kell elítélni valakit és öregnek tartani már a szüléshez azt, aki 30 felett teszi ezt? Hiába tagadjuk, a világ errefelé halad.

Vélemények érdekelnének a 30 feletti szülésről. Érvek-ellenérvek, miért jó vagy nem?

Én 30 felett párti vagyok, mert valamennyi egzisztencia azért kell a családalapításhoz, nem várom el, hogy szülök és 20 évesen legyen minden a seggem alá tolva...

2013. okt. 17. 15:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Én most vagyok 37 éves a 4. babát várom. Az elsőnél 23 voltam és soha az életemben nem érdekelt,hogy ki hány évesen szül. Ha valaki fiatalon érzi szükségét tegyen úgy ,ha meg 30 felett szeretne akkor meg úgy. Mindenki el tudja dönteni mikor érett rá testileg és lelkileg egy aránt. Ennyi!!!!
2013. okt. 17. 20:03
 12/17 anonim ***** válasza:
83%
Én nem nézem le,akik 30-40-50 évesen vállalnak gyerekeket,meg szülnek is.MINDENKI akkro szül,amikor akar és 30-40 se öreg babához.
2013. okt. 17. 20:21
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok! Én is fiatal anyuka vagyok. Én sem nézem le azokat akik 30 felett szülnek, mindenkinek a maga dolga eldönteni mikor vállal babát. De véleményem szerint (meg tapasztalatok szerint) sokkal több esetben fordul elő, hogy engem néznek le az idősebb anyukák, mert én fiatalon anyuka vagyok. Engem inkább az zavar, amikor sok 35-40 év körüli nő azt mondja, hogy most érett meg az anyaságra, és állítják, hogy huszon évesen nincs elég felelősségérzet stb.... Az én anyukám is fiatalon szült, csodás gyerekkorom volt, van egy bátyám is, és most olyan jó, hogy még anyukám is fiatalos és még a témáink is közösek,nincsenek köztünk generációs különbségek :)) Örülök, hogy nekem is így lesz a lányommal! :)
2013. okt. 18. 08:34
 14/17 anonim ***** válasza:
54%
Én nem gondolom, hogy öreg vagy. Én már 31 éves korom után nem szülnék. Saját vélemény és dôntés. És hogy miért? Mert érzem, hogy Nekem személy szerint már nem lesz annyi türelmem és még az unokáimat is el szeretném majd kicsit "rontani" a szó jó érzelmében. Én 30 vagyok és 19 hetes km és a 31. szülinapomon jön a 3. babám. Anyum még tud ugrálni az unokáival és kergetõzni amit a rosszcsontok imádnak. . Ezért.
2013. okt. 18. 11:10
 15/17 anonim ***** válasza:

Akkor kell szülni, amikor azt érzed, hogy itt az ideje - te kész vagy, az apuka OK és megvan a fészek is hozzá.

Én sokkal inkább elítélem azt, aki majd lesz valahogy alapon szül vagy az apa akarat ellenére, mint aki akár 20 akár 40+ évesen érzi azt, hogy itt az ideje. Akár 20, akár 40 évesen szülsz, mindig kimarad valami - lemondás nélkül nem lehet gyereket vállalni, az a lényeg, hogy azt érezd, hogy le akarsz mondani, mert a gyerek mindennél fontosabb!

Miután kérdezted, elmondom a saját történetemet: 39 évesen éreztem, minden összeállt. A próbálkozás 2. hónapjában terhes lettem - ennyit arról, hogy milyen nehezen megy :). Miután minden azt harsogja, hogy 40 körül már csak a csodában lehet bízni, annyira nem számítottunk ilyen gyors "sikerre", hogy 3+5 hetesen körbetekertük 2 nap alatt a Balatont (210 km!). De az is igaz, hogy soha nem dohányoztunk, alkoholt nem fogyasztunk, egészségesen élünk és világ életünkben sportoltunk a férjemmel. Semmilyen gondom nincs, 25. hetesen is dolgozom napi 8 órában, gyalog járok dolgozni, napi 2*20 percet hegyoldalon föl és le, néha bevásárlószatyrokkal. Összesen 2,5 kilót híztam eddig, a futással felhagytam, de hetente kétszer jógázom és nem mondom, hogy nem vagyok kívánós, de önuralom kérdése, hogy nem eszem szemetet. Egészségesen kell élni és az, hogy mennyire vagy fitt, rajtad múlik és nem a korodon! Azt pedig, hogy mit érünk meg, nem mi döntjük el: 40 évesen is meg lehet halni és 80 fölött is lehet tevékenyen élni.

2013. okt. 18. 13:09
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

csak halkan jegyzem meg, hogy a génjeink a kor előrehaladtával romlanak ...

viszont régen sok gyereket szültek, és ezért régen is kitolódott a szülési időszak

2014. jan. 8. 23:05
 17/17 anonim ***** válasza:
Azért mert ő nem járt iskolába.
2018. febr. 2. 03:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!