Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nyugtassatok meg kérlek!?

Nyugtassatok meg kérlek!?

Figyelt kérdés
Ma vagyok 5 hetes terhes, olyan sok rosszat hallok.Mindenki riogat a 12 héttel.... azt mondják még annyira picike a magzat hogy bármi történhet. :'( Nagyon félek. Ugye ha nagyon vigyázok, pihenek, vitamint szedek nagy baj nem lehet?
2013. okt. 11. 18:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is állandóan ezen paráztam, aztán jött az AFP, aztán, hogy rendesen fejlődik-e, meg van-e az összes keze-lába-ujja mindene, utána,hogy ne legyen koraszülött, aztán, hogy meglegyen a súlya rendesen, és végül, hogy sikeresen megszülessen végre. Szerintem ne aggód túl az egészet, mert az még rosszabb.
2013. okt. 11. 18:31
 2/8 anonim ***** válasza:

Persze, bármi lehet, de arra kell gondolni, hogy nem lesz semmi gond:-) Amúgy a 12. hét után is lesz miért aggódni, de ha folyamatosan stresszelsz, pont a lényeg veszik el. Ez pedig a kilenc hónap csodája

Próbáld meg élvezni! Legyél nagyon boldog kismama! Nem tudod kivédeni persze a rossz gondolatokat, de ha rádtörnek, képzeld el, milyen szép kisbabád lesz. Nekem ez sokat segít:-) 22hkm

2013. okt. 11. 18:33
 3/8 A kérdező kommentje:
Én teljesen pozitívan állok az egészhez. Jövöhét szerdán ( 5 hét 5 naposan ) megyek orvoshoz. Utána remélem nyugodtabb leszek :)
2013. okt. 11. 18:34
 4/8 anonim ***** válasza:

Egyrészt "vigyázni" nem nagyon tudsz, ha egészségesen megtapadt a babád, akkor ugrabugrálhatsz is, ha meg tényleg valami gond lenne (ami azért sokkal ritkább, mint amennyire riogatnak ezzel!), akkor a pihenés sem segít.

Kicsit korán mész orvoshoz, én egy héttel később mennék legalább. (Én dokim 8-10 hetesen kéri)

2013. okt. 11. 18:47
 5/8 A kérdező kommentje:
Mától nem dolgozok mert elég veszélyes a munkahelyem.A 8 nap maradék szabimat kiirták, de utána vinnem kell a táppénzes papiromat,amit meg csak a nőgyógyász után a terhesgondozáson állítanak ki. (ezt mondta a háziorvosom)
2013. okt. 11. 18:53
 6/8 anonim ***** válasza:
5 hét 5 napos még nagyon korai, valószínűleg még szívhangot sem fog látni a doki, anélkül meg nem fog igazolást adni. Ahhoz ugyanis egyértelmű életjelek kellenek. Az első babámmal én 6 hetesen voltam dokinál, de akkor még nem adott igazolást, hanem visszahívott a 9. héten, és csak akkor adta ki a beutalókat, a terhesgondozásra az igazolást, stb. Tudom, hogy ciki, de nem tudod visszaíratni a szabijaidat, és egy-két héttel később kivenni? Mert így mit fogsz csinálni, ha jövő szerdán még nem lesz szívhang, és nem fog kiírni a doki?
2013. okt. 11. 20:38
 7/8 A kérdező kommentje:
Akkor a háziorvoshoz fogok menni,hogy irjon ki valmivel.nem tudok mast tenni
2013. okt. 11. 22:36
 8/8 anonim ***** válasza:
Szia. en 8hetes vagyok... vegig azert aggodtam, hogy legyen szivhang... Csutortokon a dokinal voltam,dobogott a szive... 3 orara ra mikor hazaertem,lattam,hogy barnazok! Pedig kezdtem megnyugodni. Persze a doki csak annyit mondott telefonon,hogy pihenjek. A lenyeg amit ebbol kiakartam hozni, hogy en is vegigfogom aggodni az egesz terhesseget. Anyukam mar nevet rajtam. :)
2013. okt. 12. 06:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!