Szerintetek jogos a felháborodás?
Pontosabban nem is felháborodás, inkább értetlenkedés afelett, hogy a férjem bejelentette, hogy holnap elmegy a barátaival. Eddig nincs semmi gond, eddig is eljárt, vagy munka után összefutottak. Mondtam is neki, hogy oké, de legyen készenlétben, mert a kisbabánk bármelyik percben jöhet, és ha esetleg pont akkor indulna be a szülés, tudjam értesíteni. Erre közli, hogy az nem fog menni, mert inni fog. Kérdeztem tőle, hogy mégis akkor hogy jutok be a kórházba? Válasz : Oldjam meg mentővel, vagy hívjam föl a szüleimet, hogy vigyenek be. Ő majd bebkvzik a kórházba. Mondom neki: Ez nem az ő feladatuk... És majd gondolod, hogy engedik, hogy részegen ott lábatlankodj a szülésnél?
Egyszerűen nem értem, hogy egyszer miért nem lehet kibírni piálás nélkül és hogy miért ilyenkor kell elmenni? Lett volna/lenne rá idejük ezelőtt is / a baba születése után is összeszervezni egy ilyen összejövetelt.
Iszonyatosan rosszul esett ez a hozzáállás. Néha megfordul a fejemben, hogy nem is érdekli ez a gyerek.Neki nem mutattam ki ezeket az érzéseket, inkább ráhagytam, mert különben én lennék a szemét, aki nem engedi el...
Ha ilyen helyzetben nem tud lemondani az alkoholról, akkor el kell gondolkodnod azon, nem-e alkoholista a férjed.
Én nagyon határozott vagyok ilyen esetekben, nem tolerálom az ivást, mázlimra a férjem is antialkoholista.
Amúgy pedig, ha cserben hagyna szórakozás kedvéért az utolsó hetekben, tudja, hogy nagyon durva következményei lennének, én úgy gondolom, hogy az nem társ, aki nemn vigyáz rám/ránk.
Szerintem te egyedül vagy ezzel, a szüléssel és mindennel. Én nem számítanék arra, hogy ez az ember ott lesz veletek mindig, ha szükségetek lesz valamire. Fájdalmas, de be kell látni, megbízhatatlan. Akár az alkohol miatt, akár nem, ez lényegtelen.
Ez már így rosszul kezdődik!
Én bizony kimutatnám az érzéseimet, megmondanám mire gondolok, mert mire fogsz számítani szülés után?
Fog-e segíteni, vagy akkor is mindig magatokra hagy majd?
Vagy a gyereknevelés nem az ő feladata is lesz ?
Ha te így elfogadod őt, az a te dolgod, de légy vele tisztában, hogy mire számíthatsz nála!!!
Nem te vagy a szemét, engedd el, de mondd meg neki, hogy ez a cserbenhagyás neked mennyire rosszul esik!!!!!!!
És te egy ilyen embernek szülsz gyereket?
Gondolom nem ez az első ilyen eset a kapcsolatotokban, amikor kibukik az, hogy neki ki vagy mi is igazán fontos.
Ha minden órás kismama vagy, akkor nem azt mondom, hogy üljön melletted állandóan, de akkor nem megyünk el bulizni és isszuk részegségig le magunkat, mert ha éppen otthon van, akkor valóban, ő be tud vinni a kórházba.
Mentővel is be tudsz menni, ez tény, hisz sok ember, akinek nincs autója, azzal megy be, de ez egy más helyzet.
Tudod az ilyen emberek majd mikor alig állsz a lábadon és jól esne egy 20 perc pihenő a baba mellett, az ilyen ember akkor is haverokkal megy majd sajnos inni, ahelyett, hogy neked segítene. De ne legyen igazam, és ne legyen így.
Viszont én biztos ezt nem hagynám annyiban! Megbeszélném vele a dolgokat.
Kiakadtam, ahogy olvastam, hogy ő az utolsó pillanatban iszogat...de amin még jobban kiakadtam az az "old meg magad" című fejezet...mégis kié az a gyerek? Tied meg az övé. Ha már most nem veszi ki a részét, ha már most nem akar részt venni, mi lesz később? Gyorsan helyre kell tenni a gondolkodását. Mikor úgy döntött, hogy ő is akarja a gyereket, mit gondolt? Jó, ha van gyereked, mert olyan aranyos, csak ne kelljen vele foglalkozni?
Rá kéne ébreszteni, hogy el kéne kezdeni családos emberként, apaként viselkedni, gondolkodni.
Majd mikor nagyobb lesz a gyerek, megkérdezi: Apa, te benn voltál? Mire ő: Nem fiam, mert részegre ittam magam a haverokkal aznap, a mama vitte be anyut a korházba, ő fogta a kezét, engem nem engedtek be az ittas állapotom miatt. ...no komment..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!