Perverz gyerekvers, jogos felháborodás?
Örökbefogadott kisfiam egy családi ünnepségen (összevonva az én születésnapom és az anyósom névnapja) egy általa kitalált verset szavalt el,azt mondta 2 hónapig alkotta "Gondolkozik a ..-..-ka,miért nem kapott kiskorában,finom tejcsit az anyától,kipróbálná mostanában.
Ha fázik a hidegben,anya hasába bújna ő,ott lenne ő biztonságban,míg melegebb lesz az idő" .
Anyósom teljesen felháborodva hívott félre,hogy sürgősen vigyema gyereket pszichiátriára,mert ő mint nyugdíjas tanítónő tudja,hogy normális gyerek nem ír ilyent.
Hozzá tartozik a dologhoz,hogy sokat beszéltünk a kisfiammal,hogy mindeketten mennyire szerettük volna,ha már a magzati időszakát is együtt tölthettük volna,de mindig arra jutottunk,hogy a lényeg az,hogy most együtt lehetünk.
Valóban el kell vinnem orvoshoz szerintetek?
értelmes kisfiad van! :)
mennyi idős?
Érti, hogy nem a te pocakodban növekedett és nagyon jól tettétek, hogy így nevelitek, le a kalappal előttetek ! De szerintem csak leírta a gondolatait, ahogy ő felfogja a kis eszével. Abból pedig kimondottan csak pozitív dolgokat látok, hogy ha fázik anya hasába bújna amíg jó idő nem lesz, mert ez azt jelenti, hogy 100 %ig megbízik benned és szüksége van rád ! Én nem vinném pszichológushoz, esetleg annyit, hogy megkérdezném ő hogy látja szakmai szemmel, vagy hogy ő hogy reagálná le az ilyet szitut.
Mennyi idős a kisfiad hogy ilyen okosan gondolkodok?
Csak 6 éves,nagyon szereti a verseket,mondókákat,a betűket,sokat gyakorolunk,mert nagy igénye van erre,például ha orvosnál várakozunk akkoris kér egy lapot és írunk,gyakorolunk .
Idáig csak vicces dolgokról fogalmazott meg versikéket,például arról,hogy ő mennyire huncut és az ő szülei mégis így szeretik ezzel együtt .
Én sem értem, mi ebben a perverz. Az én 6 éves fiam néha elém áll és megnyomogatja a melleimet, és mikor kérem, hogy en csinálja, azzal érvel, az övéi, mert ezekből szoptattam őt. Persze ezzel az apja, aki szintén magáénak érzi őket vitatkozna nyilván. :) De most komolyan, egyrészt ebben a korban a kisfiúk kvázi „szerelmesek” az anyjukba, másrészt, ahogy írtad, nálatok ez még fokozottabb éreklődést kiváltó téma, mert sajnos nem adatott meg nektek.
A vers pedig kitűnő szerintem, tényleg nagyon értelmes lehet a gyerkőc.
(Itt elég sokan írnak a „jóindulatú” nagymamák beszólásairól, szerintem elképesztő, milyen ostoba emberek vannak – bocs, nem ismerem az illetőt –, és mennyi kárt okoznak ezek az emberek. Ebben a szituban egyébként nem vagyok meggyőződve róla, hogy ha a nagymamának vér szerinti unokája lenne a gyerek, akkor is a pszchichiátriára küldeni… és azt hiszem, ha így van, akkor no commment.)
(uolsó vagyok)
A 2. mondatom helyesem persze: „…és mikor kérem, hogy NE csinálja,…” :)
"Ebben a szituban egyébként nem vagyok meggyőződve róla, hogy ha a nagymamának vér szerinti unokája lenne a gyerek, akkor is a pszchichiátriára küldeni… "
Nagyon,nagyon méltóságteljes "úri mádám" a nagymama,nagy tartással,büszkeséggel.
Csak drágámnak szólítja a kisfiamat,de nem "ereszkedik le " hozzá sosem.
Mikor hazahoztuk a fiunkat és meséltük anyósomnak,hogy alig várjuk,hogy leteljen az egy hónapos gondozási-formalitási időszak,amikor végleg vége az örökbefogadási procedúrának,akkor felhívta a mama a figyelmünket,hogy nem hiába adnak egy hónapot,hogy kiismerjük a gyereket,mert ha mégsem tetszik nekünk akkor adjuk inkább vissza.
Hiszen sírtunk a boldogságtól mikor hazahoztuk,dehogy adtam volna én már akkor vissza.
Az utolsó vagyok megint.
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de egy tanítónő, aki „úri madam”, és „nem ereszkedik le a gyerekhez” szerintem – enyhén szólva – nem biztos, hogy megérti a gyerekeket. Szóval én azt mondom, ne foglalkozz vele! Remélem, a férjed sem teszi…
El kell vinned orvoshoz. Mármint az anyósod!! :)
A kisfiad nagyon aranyos, ügyes, és valószínűleg kedves, érzékeny gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!