Miért adtok két utónevet a gyereketeknek?
énis 2 nevet szeretnék adni a gyermekemnek! akkor is ha kislány és akkor is ha kisfiú lesz.! ha kislány lesz 2. névnek anyukám nevét szeretném neki adni, ha kisfiú lesz akkor pedig az apja nevét fogja kapni 2. névnek :)
10es válaszoló: elmondanád a gyermeked nevét ha nem nagy kérés? kiváncsi vagyok az ilyen ritka nevekre :)
Apukámnak kettő neve van, s igenis használja mind a kettőt. A párom őt Sanyinak szólítja, a munkatársai Palinak. Páromnak is két neve van, de ő csak az elsőt használja. Másodikat apja után kapta. Lányunknak 2 nevet adtunk. Az egyik név már megvolt nekem fősulis korom óta. Ezen az állneven ismert meg engem a férjem az interneten. Ő is állnevet használt, s eldöntöttük, hogy a gyerekeinknek ezeket a neveket fogjuk adni, ha lesz egy fiúnk és egy lányunk. 2 nevet a lányunknak azért adtunk, mert külföldön élünk, s a neve félreérthetően is hangozhat. Itthon azon a néven szólítom főleg. Óvodában a másik nevén szólítják. Mind a kettő nevét szereti.
Most próbálkozunk a kistesóval. Ha most fiúnk lenne, neki is két nevet adnánk. Az, amit a párom az interneten használt állnévnek, még nincs is anyakönyvezve, de teljesen hétköznapi névnek hangzik. (mivel itt külföldön magasról tesznek rá, hogy hogy nevezed el a gyerekedet, így nem lesz a névadással gond) Viszont úgy érzem, én nem tudnám úgy szólítani, de azért tetszik a név:D Így ő is két nevet kapna. Ha megint lányunk lesz, akkor is valszeg két neve lesz:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!