Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért adtok két utónevet a...

Miért adtok két utónevet a gyereketeknek?

Figyelt kérdés
2013. okt. 11. 06:10
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Mert rendkívül gyakori vezetékneve van es a nev, amit választottam meg gyerekként a gyerekemnek szinten rendkívül gyakori. Emellett a masodik nevének jelentése is van,a mi nekem fontos volt. Mondjuk nem tobb kilométernyi a neve, igy is osszesen tíz betű,
2013. okt. 11. 06:25
 2/16 anonim ***** válasza:
0%
Ezt én sem értem. Hiába van két neve valakinek, használni csak az egyiket fogja. Csak a hivatalos iratokban kell mind a kettő. Ma valamiért a két keresztnév divatos lett.
2013. okt. 11. 06:40
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Én is szerettem volna az elsőmnek 2 nevet ha fiú lett volna. mégpedig az apja nevét és az elhunyt édesapám nevét kapta volna másodiknak. de lány lett így 1 neve van:) nincs azzal szerintem semmi gond ha két nevet kap. Van aki nem tud megegyezni hogy mit is adjanak a babának, így megkapja azt is amit az anya és amit az apa választott.
2013. okt. 11. 07:00
 4/16 Tica0121 ***** válasza:
100%
Mivel csak egy gyermekünk lehet, így édesanyám és az anyósom nevét kapta. Ezzel köszöntük meg, hogy felneveltek minket!
2013. okt. 11. 07:07
 5/16 anonim ***** válasza:
nálunk természetes valahogy a két név, páromnak is, nekem is, nagyszülőknek is kettő van. Ha nem így lenne, valószínűleg nem adtam volna kettőt, de azt látom, hogy manapság tényleg divat lett belőle
2013. okt. 11. 08:01
 6/16 anonim ***** válasza:
62%
A második neve az üknagymama neve , ami nagyon különleges.Egyelőre nincs is anyakönyvezve. Mindkét névnél fontos volt nekünk , hogy külföldön ismert és könnyen kimondható legyen.A világ különböző tájain laknak a rokonok és úgy tervezzük ,hogy mindenhol eltólt egx kis időt.
2013. okt. 11. 08:29
 7/16 anonim ***** válasza:

az egyik ok, hogy ha felnőttként nem tetszik neki a neve, használhassa a másodikat.

ismerek 5 olyan embert is, akit a második keresztnevén szólít mindenki, a második keresztneve a neve, mert nem szereti az elsőt.

amúgy a másik szempont az volt nálunk, hogy az apja nevét is kapja. első névnek nem adtuk volna, mert akkor az apa esetleg az "öreg" jelzőt kapja, vagy a gyerek még 18 évesen is a "KisKrisztián" néven futna, amit nagyon utálna szerintem :) (amúgy tetszik a Krisztián név nekünk, ezért is lett ez a második keresztnév, amúgy tiszta apja, sokszor jön a nyelvemre ez a név is, ha a gyerekre nézek) :)

én örülök neki, hogy végül odabiggyesztettünk másodiknak is egy nevet. :)

2013. okt. 11. 08:40
 8/16 anonim ***** válasza:
Èn egyrészt azért adttam kettőt, Kiara Viktória, mert tudtunk báladztani, másrészt pedig azért hogy ha elég nagy lesz majd ő dönthesse el melyik az amelyik tetszik neki... Én pl a második nebemet használom.
2013. okt. 11. 08:53
 9/16 anonim ***** válasza:
Mi csak egyet-egyet adtunk, de a 4-es válaszadó megmelengette a szívemet. Isten áldja meg őt és családját!
2013. okt. 11. 09:42
 10/16 anonim ***** válasza:

Az én kisfiamnak is két keresztneve van.

Egyébként nekem is és használom is mindkettőt és nagyon szeretem is őket.

A férjem nagyon messzi országból érkezett, a vezetéknevünk is különleges, az ő országa/kultúrája szerinti- a vezetéknév 5 betű.

A kisfiam első keresztneve szintén 5 betű, ehhez a vezetéknévhez passzoló, a férjem családjában is nagyon gyakori szeretett keresztnév. A jelentése, története is csodálatos- több évszázados írott hagyománnyal bír és szerencsére úgy kell írni, mint ejteni a világ minden táján. (érdekes egyébként, hogy Magyarországon ő az első és azóta is valószínűleg az egyetlen itt született és anyakönyvezett magyar állampolgár ezzel a névvel,pedig nem túl egzotikus ez a név, bár a tisztán magyar állampolgár szülőkre vonatkozó utónévkönyvben tényleg nincs benne)

A második neve is 5 betű, ez pedig Magyarországon is használt, kedvelt egyszerű keresztnév, ugyanúgy nemzetközi írás/kiejtésmóddal- mégis magyarosabb.

Ezzel is szerettük volna kifejezni azt, hogy a gyermekünkben, nevében mindkettőnk országának, kultúrájának, hagyományainak, vallásainak egy pici része találkozik.

Az is reális cél nálunk, hogy esetleg nem Magyarországon fog felnőttként élni, dolgozni, tanulni, hanem az édesapja országában- így fontos volt az is, hogy ott is érthető, kiejthető neve legyen.

2013. okt. 11. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!