Miért adtok két utónevet a gyereketeknek?
az egyik ok, hogy ha felnőttként nem tetszik neki a neve, használhassa a másodikat.
ismerek 5 olyan embert is, akit a második keresztnevén szólít mindenki, a második keresztneve a neve, mert nem szereti az elsőt.
amúgy a másik szempont az volt nálunk, hogy az apja nevét is kapja. első névnek nem adtuk volna, mert akkor az apa esetleg az "öreg" jelzőt kapja, vagy a gyerek még 18 évesen is a "KisKrisztián" néven futna, amit nagyon utálna szerintem :) (amúgy tetszik a Krisztián név nekünk, ezért is lett ez a második keresztnév, amúgy tiszta apja, sokszor jön a nyelvemre ez a név is, ha a gyerekre nézek) :)
én örülök neki, hogy végül odabiggyesztettünk másodiknak is egy nevet. :)
Az én kisfiamnak is két keresztneve van.
Egyébként nekem is és használom is mindkettőt és nagyon szeretem is őket.
A férjem nagyon messzi országból érkezett, a vezetéknevünk is különleges, az ő országa/kultúrája szerinti- a vezetéknév 5 betű.
A kisfiam első keresztneve szintén 5 betű, ehhez a vezetéknévhez passzoló, a férjem családjában is nagyon gyakori szeretett keresztnév. A jelentése, története is csodálatos- több évszázados írott hagyománnyal bír és szerencsére úgy kell írni, mint ejteni a világ minden táján. (érdekes egyébként, hogy Magyarországon ő az első és azóta is valószínűleg az egyetlen itt született és anyakönyvezett magyar állampolgár ezzel a névvel,pedig nem túl egzotikus ez a név, bár a tisztán magyar állampolgár szülőkre vonatkozó utónévkönyvben tényleg nincs benne)
A második neve is 5 betű, ez pedig Magyarországon is használt, kedvelt egyszerű keresztnév, ugyanúgy nemzetközi írás/kiejtésmóddal- mégis magyarosabb.
Ezzel is szerettük volna kifejezni azt, hogy a gyermekünkben, nevében mindkettőnk országának, kultúrájának, hagyományainak, vallásainak egy pici része találkozik.
Az is reális cél nálunk, hogy esetleg nem Magyarországon fog felnőttként élni, dolgozni, tanulni, hanem az édesapja országában- így fontos volt az is, hogy ott is érthető, kiejthető neve legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!