Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Életemben először fogadok...

Életemben először fogadok orvost és adok pénzt orvosnak. Hogyan kell?

Figyelt kérdés

Kicsit fura a kérdés, tudom...

Hányadik terhességi héten "illik" felfogadni?

Ha nincs magánrendelése, mennyit adjak neki a terhesgondozás során? Ha esetleg nem fogad el előre pénzt, akkor a zsebébe kell tenni a borítékot? (Ezt anyósom tanácsolta, de szerintem elég kínos lenne.)

A szülés után mennyit adjak neki? Nincs ismert tarifája, egy fiatal orvos. Talán egy anyukát ismerek, aki nála szült. (Én csak ügyeletben találkoztam vele. Akkor nem fizettem a császármetszésért, de most szeretném, ha ő lenne az orvosom.)

2013. okt. 3. 11:18
 1/6 anonim ***** válasza:

25. héten fogadtuk fel, addig csak simán jártunk hozzá, de szimpatikus lett.

Ne aggódj, csak te aggódod túl, ő nem fogja. Meg fogsz lepődni, hogy milyen lazán elveszi, jobb esetben megköszöni, rosszabb esetben nem. Csak te aggódsz azon, hogy hogyan is add oda.

2013. okt. 3. 11:21
 2/6 anonim ***** válasza:

a 30. hétig csak jártam hozzá, akkor szóltam, hogy szeretnék nála szülni.

elveszi, megköszöni és ennyi :) ők nem csinálnak belőle problémát (legalábbis akikkel nekem volt kapcsolatom), csak mi, akiknek semmi tapasztalatuk nincs.

2013. okt. 3. 11:34
 3/6 anonim ***** válasza:

12. hét előtt mentem hozzá, evidens volt neki, hogy ha már őt választottam a terhesgondozáshoz, a szüléshez is őt kérem. Illetve jön magától, ha tud. Magánrendelésre jártam, ha jól emlékszem, 7 vagy 8 ezer volt alkalmanként, de az utolsó időkben már csak a kórházban találkoztunk, ott nem kért pénzt soha. Neki sincs fix tarifája. Hazaengedés előtt a párom adta neki oda a pénzt. De van, aki csak a 6 hetes kontrollon adja.

Ha nem akarjátok cikinek érezni a boríték átadását, tegyétek egy üveg becsomagolt bor vagy akármi mellé. Én tök cikinek éreztem csak úgy natúr átadni. Nyilván ő napi szinten kap, szóval neki nem fura, de így utólag én inkább valahogy köríteném a dolgot.

2013. okt. 3. 12:08
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy írtatok!

Igazából azért is kérdeztem, hogy mikor fogadjam fel, mert első terhességemnél kb. a 37. héten kérdeztem meg két orvost, de már nem vállaltak el. A második jól le is tolt, hogy mit képzelek... nem ilyenkor kell...

Na innentől nem is mentem harmadikhoz.

De amúgy sem akartam orvost, anyósomék rágták a fülemet, ezért kezdtem el keresni. A végén tervezett császár lett, kijelölt orvossal. Minden rendben zajlott.

Most mindenképp szeretnék orvost, kb. a 16. heti afp-s vérvétel környékén keresném fel.

Szerintetek majd alkalmanként 5eFt elég lehet? 10-et már magánrendelésen szoktak kérni, annyit csak nem akarok adni. Nincsenek nagy igényeim, tényleg csak azért járnék hozzá, hogy nála szülhessek. Mert úgy tűnik, CSAK a szülésre nem lehet felkérni. Bár ezt nem értem, mert szomszédasszonyom valóban az utolsó percben talált orvost magának a szülőszobán, aki pénzért hajlandó volt megcsászározni.

2013. okt. 3. 12:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem minél hamarabb. A védőnőm szerint a 20. hét után nem szivesen vállalnak :(
2013. okt. 3. 19:25
 6/6 anonim ***** válasza:
En mikor 5 hetesen mentem hozzá a végén adtam neki a borítékot"köszönöm dr úr" kíséretében. Ezzel egyértelmű volt h öt szeretném. Nem maganrendekes volt mindig 5000-et adók.a végén mondta h mikor menjek legközelebb.
2013. okt. 3. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!