Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatti derékfájásra...

Terhesség alatti derékfájásra mi a megoldás?

Figyelt kérdés
15 hetes vagyok. Nagyon fáj a derekam. Csak feküdni jó...
2013. szept. 29. 16:53
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha feküdni jó, akkor feküdj, amikor csak bírsz. Nekem a fittball segített néha, ücsörögtem rajta kicsit és olyan kellemesen kimozgott a derekam. Egyébként a terhesség elején, 15 hetesen fájt néha, most 26 hetesen nem nagyon fáj. Szóval még javulhat is magától. Esetleg kismama-jóga is segíthet.
2013. szept. 29. 17:03
 2/7 Kerria ***** válasza:

Ahogy a nőgyógyászom mondaná, egy orvossága van, ha megszülöd a babát :D

Viccet félre téve. Nekem is voltak időszakok, amikor sehogy sem volt jó. Sokat segített a meleg (nem forró) fürdő, és a pihenés. Nekem havi rendszerességgel ismétlődött, általában úgy ahogy a mensi lett volna. Gondolom a melegítés nekem emiatt segített.

Hallottam olyanról is akit amiatt viselt meg, mert nem mozgott semmit, így megterhelte a gerincét a baba, de az mondjuk később volt, nem a 15. héten.

Próbáld meg enyhén megmelegíteni, hátha neked is segíteni fog!

2013. szept. 29. 17:14
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi. Egy 3,5 èves mellett nem egyszerü feküdni. Azt hittem a terhessèg alatt nem jövök elö. Egy ève nem jött elö... :(
2013. szept. 29. 17:16
 4/7 A kérdező kommentje:
Jövök =jön
2013. szept. 29. 17:17
 5/7 A kérdező kommentje:

Nálam a szülés nem fogja ezt megoldani. :(

Gerincferdülésem is van, apumtól örökölhettem a derékbecsípődést valószínű.

Viszont a lányomnál egyszer sem fordult elő. Tavaly a missed ab. után 2 héttel fordul elő velem ez először. Azóta 2x jött elő, de már egy éve, hogy nem csípődött be. Reméltem, hogy a terhesség alatt megkímél, de nem, pedig nem emeltem nehezet, de lehet rosszul hajoltam, nekem már az is elég. :(

2013. szept. 29. 17:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem is mondták, a terhesjóga csodákra képes, nálam a derékfájást és a vizesedést is helyretette.

Ha pedig meglesz a pici és a szoptatáson is túl vagy, próbálkozz a gerinctornával. Gyógytornászok által készített videókat a net-en is találsz, nagyon sokat segítenek.

2013. szept. 29. 18:06
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia. Én is reménykedtem, hogy a terhesség alatt nem kijönni a lumbágóm, de sok-sok héten át kínzott. Borzasztó volt, hogy sem krémet, sem gyógyszert nem tudtam rá használni. Akkor olvastam, hogy a kemény padlón fekvés kanapéra 90 fokban feltett lábakkal segít. És bejött! Amikor éreztem, hogy becsípődik, lefeküdtem a földre úgy 15-20 percre. Másnapra jobb lett! :)

Jobbulást!

2013. szept. 30. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!