Terhesség alatti derékfájásra mi a megoldás?
Ahogy a nőgyógyászom mondaná, egy orvossága van, ha megszülöd a babát :D
Viccet félre téve. Nekem is voltak időszakok, amikor sehogy sem volt jó. Sokat segített a meleg (nem forró) fürdő, és a pihenés. Nekem havi rendszerességgel ismétlődött, általában úgy ahogy a mensi lett volna. Gondolom a melegítés nekem emiatt segített.
Hallottam olyanról is akit amiatt viselt meg, mert nem mozgott semmit, így megterhelte a gerincét a baba, de az mondjuk később volt, nem a 15. héten.
Próbáld meg enyhén megmelegíteni, hátha neked is segíteni fog!
Nálam a szülés nem fogja ezt megoldani. :(
Gerincferdülésem is van, apumtól örökölhettem a derékbecsípődést valószínű.
Viszont a lányomnál egyszer sem fordult elő. Tavaly a missed ab. után 2 héttel fordul elő velem ez először. Azóta 2x jött elő, de már egy éve, hogy nem csípődött be. Reméltem, hogy a terhesség alatt megkímél, de nem, pedig nem emeltem nehezet, de lehet rosszul hajoltam, nekem már az is elég. :(
Ahogy előttem is mondták, a terhesjóga csodákra képes, nálam a derékfájást és a vizesedést is helyretette.
Ha pedig meglesz a pici és a szoptatáson is túl vagy, próbálkozz a gerinctornával. Gyógytornászok által készített videókat a net-en is találsz, nagyon sokat segítenek.
Szia. Én is reménykedtem, hogy a terhesség alatt nem kijönni a lumbágóm, de sok-sok héten át kínzott. Borzasztó volt, hogy sem krémet, sem gyógyszert nem tudtam rá használni. Akkor olvastam, hogy a kemény padlón fekvés kanapéra 90 fokban feltett lábakkal segít. És bejött! Amikor éreztem, hogy becsípődik, lefeküdtem a földre úgy 15-20 percre. Másnapra jobb lett! :)
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!