Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nehezen mozgó vége felé járó...

Nehezen mozgó vége felé járó kismamák! Hogyan oldjátok meg a lent kifejtett technikai dolgokat, ha nincs segítség?

Figyelt kérdés

Konkrét ötletekre volnék kíváncsi.Módokra,ki hogy csinálja.

Én 36. hetemet kezdtem,nagyon vizesek a lábaim,értem ezt a lábfejemre,bokámra lábszáramra combomra,már olyanok mint beton.Hatalmas a pocakom és fáj comb illetve szeméremcsontom.2. baba,de első 35. hétre született és kisebb volt.

Egy egyszerű zokni/cipő/nadrágfelhúzás kínszenvedés.

Menni a nagyért az oviba alig bírok.(gyalog és busz)(mintha 12 percet futottam volna,pedig 8 perc tőlünk a megálló)

Szőrtelenítés:Lábamat még tudom,lent meg csak félig meddig(nem megy se tükörből,se érzésre)amit elhagyok férjem segíti,de a múltkor baba akkorát rúgott,én meg úgy meglepődtem,hogy bemozdultam és azt mondta vannak helyek,ahol mostmár nem meri nehogy belémvágjon,mert ő sem volt felkészülve erre.És most ott maradt...

Beszállni/kiszállni autóba,kádba..(ezek a mozdulatok azok amikor nagyon fáj az összes csontom,már összeszorított foggal megy csak..

Lábamat férjem mossa,de alig bírom felemelni...

A mindenféle házimunka sokrészletben megy,ezt még el is viselem,de a többi,hogy ilyen alapdolgokban másra vagyok szorulva..és ugye az a más csak bizonyos időpontokban van itthon.

2013. szept. 24. 08:25
 1/9 anonim ***** válasza:
Sajnálom, hogy ilyen nehezen bírod, de kitartás, már nincs sok hátra. :) Én is vizesedtem, de elkezdtem eszegetni naponta egy pici nyers petrezselymet (vízhajtó hatású), ill. mindennap megiszok fél liter zöld teát (egy filterből). Lent borotválkozni már én se tudok, csak tükörrel. Sétálni se tudok egyáltalán, így furán néz rám mindenki, mert biciklizek. Hála Istennek a csontjaim nem fájnak, bár rajtam van már 15 kiló. Pihenj, amennyit csak tudsz, felpolcolt lábakkal feküdj lehetőleg a bal oldaladon.
2013. szept. 24. 08:40
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen de a kérdésem arra irányult volna,hogy ki hogy vesz fel pl egy zoknit,milyen módszerrel...Hátha tanulok valami okosságot..
2013. szept. 24. 08:46
 3/9 anonim ***** válasza:

Szia.

Nekem is nagyon vizesek a lábaim, sőt már a hasam is :( lehajolni nem nagyon tudok. Amikor a párom itthol van akkor ő adja rám a zoknit. Én csak zuhanyzok és a kád szélére felteszem a lábam akkor nem kell akkorát hajolnom. A zokni is így veszem fel az ágyra rakom a lábam vagy a székre. A cipőmbe hál isten bele tudok simán bújni ahoz még le sem kell hajolni. Borotválkozni azt tudok rendesen persze a páromnak mindig szólok, hogy nézze át és ha maradt ott vmi akkor csinálja meg.

Szóval tedd fel a lábad amikor zoknizol vagy cipőzöl és akkor nem kell akkorát hajolnod vagy mikor lábat mosol. Nekem ez bejött.

Kitartás már csak pár hét.

28 hkm.

2013. szept. 24. 08:53
 4/9 anonim ***** válasza:

Én 34 hetes vagyok. Én is nagyon nehezen mozgok, állok fel, stb.

Én a lenti dolgokat már nem nagyon erőltetem, vagyis nem borotválom. Néha szoktam kisollóval leszedni a "nagyját" úgy, hogy leülök egy kisszékre, de csak a szélére és tükröt teszek a földre magam alá. Ezt a káddal szemben csinálom és abba kapaszkodok amikor fel akarok állni.

A lábköröm vágás is érdekes. Azt úgy szoktam, hogy felteszem a lábam a kád szélére. Persze a pocakomtól egyre nehezebben férek.

A sétálás nekem is nehezen megy, mert légszomjam van és leszakad a derekam. Ezért mindig van nálam innivaló és vettem ilyen terhesség előtt és után is hordható derékra ill. pocak alá csatolható micsodát (nem jut eszembe a neve), olyan mint egy öv.

Nekem is második jön és én egyáltalán nem vizesedek, csak valahogy megöregedtem vagy mi, és nehezebben viselem.

kitartás!

2013. szept. 24. 09:01
 5/9 anonim ***** válasza:

38 hetes vagyok, és ugyanígy szenvedek.

Az intim szőrtelenítést én félig fekve csinálom érzésből :D Eléggé vicces látvány lehet, de a végén tükörrel ránézek, hogy mit hagytam ki és ott is megcsinálom. A lábamat rárakom egy székre, vagy ahogy kényelmes és hagyok helyet a hasamnak közben. Nem olyan bonyolult egyedül boldogulni, de azért ha a vőlegényem ráér én is kérek tőle segítséget.

2013. szept. 24. 10:06
 6/9 anonim ***** válasza:

Szőrtelenitést párom csinálja egy ideje,epilátorral,azzal nem tud megvágni (nagyon régóta azzal csinálom,igy szinte nem is fáj).

Fürdeni nem fürdök,csak zuhanyzok,most áldom az eszem,hogy anno meghagytuk a fürdőkád mellett a zuhanykabint,nem birnék bemászni a kádba.

Házimunkát minimálisat csinálok,főzni megfőzök,néha több részletben,mosogatás megvárja páromat,nem ellenkezik.

Kitartás,már csak pár hét

2013. szept. 24. 10:32
 7/9 anonim ***** válasza:

Sziasztok.En 35.hetben vagyok ikrekkel.Szerencsesnek mondhatom magam azt hiszem,mert a dokim nem fektetett le/be.Multheten 2111-es mehszajat nezet es ket hetet tippelt meg.

A labam szerencsere minimalisan vizesedik,igy a zoknit ugy veszem fel,hogy az egyik labamat rateszem a masik combomra,amennyire csak tudom.A cipot ugy huzom fel a labamra,hogy belebujtatom a labfejem elejet es hosszu nyelu cipokanallal ala nyulok es ha bent van,akkor a zoknis modszernel hasznalt labemelessel megigazitom a cipo nyelvet.En kadban furdok,mert tusolni nem szeretek.Kicsit ki vannak a csukloim,amikor a kad szelein megtamaszkodom es feltolom az anyabalna testem,de ezt csak napi 1x kell:)A labfejem megmosasa suru nyogesekkel jar,de gyorsan csinalom es akkor keves ideig preselem a kolkoket a bordaimhoz.A borotvalast is magam vegzem,erzesre es utoljara mar jobb oldalon jobb,bal oldalon meg bal kezzel,mert mar nem tudok atnyulni a hasamon:)A ferjem segitene,de voltam mar kiszolgaltatva neki,volt,hogy o furdetett sajnos es rohadt szarul viseltem lelkileg,ugyhogy inkabb nem kerek belole ujbol!Ami szamomra nagyon fajdalmas az a mosogatas es a tuzhelynel allas,mert teljesen szembol mar nem tudok odaallni es derekbol kicsit elfordulok,igy viszont perceken belul megfajdul a derekam,akkor fordulok a masik oldalra.Van mosogatogep,de a fa dolgokat es kajas edenyeket nem mossa el szepen.Fozesnel apritas,pucolas,hus klopfolas stb az barszekrol ulve megy,igy a derekam nem faj.

Kb igy mennek a dolgok nalam.Mar kezd nagyon faraszto es zavaro lenni,ugyhogy mar alig varom a veget es figyelem a jeleket,hogy rohanhassak korhazba.Egyebkent 2.-3.gyerekek lesznek.Elso 3eves es bolcsibe viszem reggel es delutan megyek erte,de mar a kocsiba bemaszas is lassan es fajdalmasan megy.Seta nagyon lassan idonkent megallassal es persze nem messzire meg megy.Muszaj a naggyal kimenni,de csak az utcaba megyek mar ki vele.Ez faj es visel meg lelkileg a legjobban,hogy keveset tudok nyujtani neki.Segitsegunk nincs 50km-es kozelben,ugyhogy muszaj.

Jo babavarast:)

2013. szept. 24. 11:39
 8/9 anonim ***** válasza:
Utolso vagyok.Azt lehagytam,hogy azert a ferjem is sokat segit,pl o szalad a naggyal wcre,reggel o kel hozza/sajna sokszor fel ejszakat nem alszom,igy reggel ido kell,mire magamhoz terek/,ad neki reggelit,van hogy delutan o hozza el a bolcsibol.Viszont kimenni vele nem szeret.Mindig azt mondja celtalanul,o nem tud setalgatni.
2013. szept. 24. 11:47
 9/9 A kérdező kommentje:

Én sem fürdök,csak kádunk van és szerencsétlenül magasat kell lépni.

Háát akkor hasonló gondokkal küzd más is..Mindenkinek köszi a választ és mindenkinek kitartást!

2013. szept. 24. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!