Mit ajánlanátok székrekedés ellen terhesség alatt?
11 hetes leszek holnap és már 4 napja székrekedésem van. A múlt héten is 4 napig bírtam utána már hashajtót vetem be, de viszont nem szeretnék rászokni, meg a picinek se szeretnék ártani, de nagyon más nem segít próbáltam már szilától kezdve mindent, langyos víz, gyümölcsök, de semmi... :(
Ez a második terhességem az elsővel ilyen bajom nem volt.
Köszönöm a válaszokat!
az 1 válaszolónak köszönöm az oldalt talán megnézem azt a diétás módszert.... mozogni minden nap mozgok, mivel van egy gyermekem már vele sokat járok sétálni... gyümölcsöt alapból imádom, azt is eszek minden nap, vagy zöldséget, így rost azért van... inni is megiszok napi 2-3 l vizet...
2. pont ez az hogy nem szedek semmiféle terhesvitamint (ellene vagyok), egy amit szedek az a folsav meg néha néha a magne B6.
3. nem hangzik bugyutának, már az is kipróbáltam és semmi, hát valahol lehet tuti itt is kapni házi joghurtot.
Nekem a párom javasolta, hogy igyak egy kis napraforgó olajat, nagyon bevált, az orvosom és a védőnőm sem talált kifogást ellene.
33 hkm
Mindent kipróbáltam, mozgás, gyümölcs, sok folyadék, tejeskávé, joghurt, aszalt szilva, laevolac, korpa és ezek összes kombinációja.. semmi sem hatott..
Egy dolog működik: Magnézium-szulfát ! (keserűsó), nálam már 1 mokkáskanál (vízben oldva) hoz eredményt 1 napon belül görcs nélkül (bár egy tejeskávét még szoktam hozzá inni, másnap reggel). Elég vacak ize van, de legalább működik !
Az adagot szerintem mindenkinek magának kell beállítani.. Jobb kevesebbel kezdeni, és utána emelni, vagy újra bevenni ha nincs hatás 24 ó-n belül.
Mg pótlás úgyis legtöbbször szükséges a terhesség alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!