Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 35 hétre született babának...

35 hétre született babának milyenek az esélyei? Megúszhatja károsodás nélkül?

Figyelt kérdés
Súlya amúgy elég nagynak becsült 4d és sima uh szerint is.

2013. szept. 19. 14:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Persze,hogy megúszhatja.A gyerekeim nem,de jómagam koraszülött voltam annó,29-30 hétre születtem 1500gramm-al..És itt vagyok szültem két csodálatos kisfiút :)Annyi hogy én is kora osztályon voltam egészen addig nem adtak haza,amig a kiírt dátumon meg kellett volna szülessek.Mikor terhes voltam az első fiammal,akkor voltam szemészeten(semmi baja a szememnek)de a doktornő mondta,hogy látszik h koraszülött voltam.
2013. szept. 20. 07:18
 12/16 anonim ***** válasza:
Nem a súlya a lényeg, hanem az érettsége. Egy 35. hétre született babának még nem feltétlenül érett teljes mértékben pl. a tüdeje, nem elég erős a szopóreflexe, így kínlódás lehet a szoptatás az elején, aluszékonyabb lehet, szívzöreje lehet, és fogékony lehet fertőzésekre is. Mindezek ellenére megúszhatja károsodás nélkül. Az orvosok szerencsésebbnek tartják a 38. hét utáni születést.
2013. szept. 23. 00:08
 13/16 anonim ***** válasza:
A kisebbik fiam 35. hétre született 2230 grammal, a nagyobbik pedig a 36. héten 1760 grammal. A nagy négy éves lesz, a kicsi pedig másfél. Eddig nem mutatkozik rajtuk a koraszülöttség hátránya, egészségesek, koruknak megfelelően fejlődnek, sőt a nagyobb beszédfejlődésben mindig is előbbre járt, mint a korosztálya. Mindkettőt szoptattam, mihelyst megkaptam őket, persze egy besárgult, kis súlyú emberkét nehezebb, mint egy időre jött, normál súlyú babát, de szerencsére mindkettő igazi "szopógép" volt. A nagy nem volt beteg három éves koráig, aztán elkezdte az óvodát és akkor már azért volt beteg. Épp a minap futottam össze egy 700 grammal született baba anyukájával, neki sincs szerencsére semmi baja, persze járnak ellenőrzésre. De természetesen minél hamarabb és minél kisebb súllyal születik, annál nagyobb az esélye, hogy esetleg maradandó károsodása lesz. Amúgy elég sok ismerősöm van a koraszülöttről, a 31-32. hét után született babák kivétel nélkül egészségesek. Nálunk remek a koraszülött és a gyerekosztály is, lelkiismeretes orvosokkal és nővérekkel, csak köszönetet tudok mondani nekik mindenért.
2013. szept. 23. 07:29
 14/16 anonim ***** válasza:

35. hétre 51 cm-rel 1980g-mal született 4,5 éve a kislányom.Toxémia miatt visszafejlődött a súlya,és méhlepény nem tudta ellátni már,ezért kellett császározni.

Semmi baj vele,okos ügyes talpraesett kislány.Jelenleg 15 kg és kb 104-110 cm.2 hétig voltunk kórházban mikor megszületett.Sok függ attól,hogy miért születik korábban.35-36 hetes km

2013. szept. 23. 10:51
 15/16 anonim válasza:
Én fiam is 35. hétre született 2980 g és 48 centi volt. Most 2,5 éves. Picinek sajnos gyenge volt s szopni nem tudott, s mindent elkapott, de mostmár egy zsivány gyerek. 105 centi és 17 kg. Csak sajna még nem akar beszélni:)de ezt nagyon fognám rá koraszülöttségre. Ne izgulj...stramm gyerekek ezek már:)
2013. szept. 23. 14:33
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm :-)
2013. szept. 23. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!