35 hétre született babának milyenek az esélyei? Megúszhatja károsodás nélkül?
Ikreim születtek 35 hétre, egyikük 1 hónapig, másikuk 2,5 hétig volt koraszülött osztályon.
Vízsérv ill. rejtett heréjűség miatt lesz műtétjük, ez lett úgymond a legnagyobb eü. gondunk. Amúgy nagyon sokáig kellett járni koraszülött gondozásra, fejlődésneurológiára, gyógytornára, gyerekszemészetre (kötelező a korababáknak, méghozzá a várt szülés napjáig hetente!), meg már nem is tudom, hová.
Sok függ attól, hogy mekkorának születik, és mik a születés körülményei.
Amúgy betöltött 37 hét előtt születettek ÉS 2500 gramm alattiak a korababák.
Az én kisfiam is 35 hétre született, most 8 éves és égetnivaló gyerkőc. minden rendben van vele, a suliban a legjobbak között van, igaz, befogni nem nagyon tudja/akarja a száját...
Amikor kicsi volt, mondjuk ovi végéig sok gondunk volt a felső légúti megbetegedésekkel. Amikor született 3 napot volt inkubátorban, kapta a sűrített oxigént, mert nem volt 100%os az oxigénellátása. A gyermekorvosunk később ezzel magyarázta, hogy minden vírust bekapott a gyermek. Viszont volt olyan ovistársa, aki még nála is gyengébb immunú volt, pedig rendes időre született. Nem tudom, hogy végül volt/van-e összefüggés, de 2 és fél éve jár úszni heti háromszor, ez szinte megszüntette a "táposságát".
Szerintem nyugodj meg, minden nap ajándék, tarts ki!
Szerintem simán, olyan fejlett az orvostudomány, hogy nem lesz semmi baj.
Barátnőm 3-as ikreket szült a 30. héten, és hál istennek, mind a három baba teljesen egészségesen született, hál istennek, csak kis cseppek voltak, és jobban oda kellett rájuk figyelni, de most már okos, értelmes 5 éves rosszcsontok :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!