Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Meddig lehet szedni az Utroges...

Meddig lehet szedni az Utrogestant károsodás nélkül? Menjek másik dokihoz?

Figyelt kérdés
13.hétben vagyok,napi 2x1 szemet szedek.A dokim elment 2 hét szabira,de nem mondta,hogy csökkentsem az adagot.A 4.héttől szedem görcsölés miatt:-(Van egy miómám is,a doki szerint erre kifejezetten jó.Várjam meg a dokimat?28.-án tudok vele beszélni.
2010. jún. 14. 14:57
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia!Én megkérdeznék egy másik orvost is.Tesómnak is kell szednie, de én úg ytudom, csak az első 12 hétben van jelentősége.Azoknak adják, akiknek progeszteron (sárgatest)hormon pótlásra van szükség.Mivel 12 hét után már nem a sárgatest termeli a hormonokat, hanem a méhlepény, így már elvileg nem is kellene.Viszont azt nem tudom, hogy a miómával mi a helyzet.És azt sem, hogy fokozatosan kell -e abbahagyni, vagy lehet egyik napról a másikra.Mindenesetre ne önállósítsd magad, kérdezz meg akkor egy másik orvost minél előbb.Magadtól ne hagyd abba, mert egy idő után hozzászokik a szervezet, és a hiánya még vérzést is okozhat.Szerintem abból nem lesz bajod, hogy még szeded, csak nincs értelme.Fura, hogy az orvosod nem tájékoztatott, mielőtt elment szabira.
2010. jún. 14. 15:50
 2/3 anonim ***** válasza:

szia!

Szerintem ne várj a saját dokidra, menj másikhoz,mert ezt csak a 12.hétig kell szedni.Én ezt kapom csak hüvelyen keresztül, és a 11.héttől kell csökkentenem(hétvégétől),mert akkor már a lepény működik, de, h ne legyen túl hirtelen a leválás a gyógyszerről ezért kell napról-napra csökkentenem.

Azt nem tudom, h a miómával mi a helyzet, h kell e majd miatta tovább alkalmaznod v mást adnak rá, azért lenne jó ha beszélnél orvossal.

2010. jún. 14. 16:07
 3/3 anonim ***** válasza:
ez az utrogestanos és duphastonos dolog tényleg nem hiszem el hogy ilyenek vagytok kismamák ezt a gyógyszert azért kapjátok hogy a baba megmaradjon ezt az orvos el szokta mondani akkor miből gondoljátok hogy bajt okozhat nektek az baj hogy megmarad a babátok ?a folyamatos lecsökkentés azért kell hogy a szervezet ne észlelje azt hogy már nem kapja ha egy pár héttel tovább szeditek nem okoz problémát ha okozna gondolod hogy a dokid nem szólt volna ?én a duphastont 15 hétig szedtem és betöltött 13 hét után csökkentette a doki az adagot így elhúzódott 16 hétig míg abba hagytam és 2*2-öt szedtem ezért tartott 3 hétig a csökkentés inkább annak örülj hogy adta a dokid az első perctől van aki azt mondja hogy szedné de a dokija nem írja fel mert még korai a terhesség ,ilyeneken ne aggódj nem lesz semmi baja a babádnak tőle sőt kívánok szép baba várást 27 hetes km
2010. jún. 14. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!